Nuotr.: FCB Basket
Nuotr. FCB Basket

Šarūnas Jasikevičius jau šį vakarą sieks pirmojo savo, kaip trenerio, trofėjaus „Barcelonos“ klube, tačiau 44-erių lietuvis nepamiršo ir Kauno „Žalgirio“ ekipos, kurią paliko šią vasarą.

Bendraudamas su AS žurnalistu Josepu Margalefu, Jasikevičius negailėjo šiltų žodžių buvusiai komandai.

„Tai yra viena didžiausių ir svarbiausių organizacijų Europoje dėl to, kaip ten yra atliekami reikalai. Žiūrima ne vien į biudžetą, bet taip pat į atliekamą darbą, sukuriamas sąlygas, prieigą prie naujausių technologijų. Šioje srityje „Žalgiris“ visada yra pirmas ir tai turėtų būti vertinama“, – apie Kauno klubą pasisakė Jasikevičius.

– Ką jums reiškia tai, kad „Barca“ jus kaip trenerį norėjo matyti jau nuo 2016 m. liepos?
– Nepamenu, kada užmezgėme pirmą kontaktą, bet susidarė toks įspūdis, jog nuo tada bendravome kiekvieną vasarą, tačiau tik šiemet kalbos buvo kur kas rimtesnės nei prieš tai. Daug kalbėjome apie tai, kaip išspręsime keblumus, dėl kurių nepavyko susitarti anksčiau.

– Kaip pasiekėte susitarimą?
– Iš pradžių turėjome pamatyti, ar aš ir klubas galime kartu dirbti. Kai abi pusės suprato, kad tai galime daryti gerai, derybos buvo baigtos gana greitai.

– Ar jaučiate papildomą spaudimą?
– Be abejo. Tiesa yra tokia, jog žaidėjai sakys, kad aš jiems sudarau didelį spaudimą, tačiau visą tą spaudimą aš taikau ir sau. Jie turėtų galvoti apie tai, kaip teisingai atlikti dalykus ir maksimaliai dirbti. Aš ketinu atiduoti visą save.

– Kalbama, kad laimėti su „Žalgiriu“ Lietuvoje yra lengva, bet 2018 m. nuvedėte komandą į Eurolygos finalo ketvertą. Ar tai buvo stebuklas?
– Mano nuomone, stebuklai neegzistuoja, o tai, kad laimėti Lietuvos lygą yra lengva, taip pat nėra tiesa. Tiesa, kad mes buvome komanda, kurią turėjo nugalėti kiti, tačiau nemanau, kad yra tokia lyga, kurią lengva laimėti. Jautėme didelę pagarbą kitoms komandoms ir mums lengva nebuvo, nes tuo pačiu metu žaidėme Eurolygoje.

– Kuo „Žalgiris“ išsiskiria iš kitų komandų?
– Tai yra viena didžiausių ir svarbiausių organizacijų Europoje dėl to, kaip ten yra atliekami reikalai. Žiūrima ne vien į biudžetą, bet taip pat į atliekamą darbą, sukuriamas sąlygas, prieigą prie naujausių technologijų. Šioje srityje „Žalgiris“ visada yra pirmas ir tai turėtų būti vertinama.

– Kaip žaidėjas esate iškovojęs daugiau Eurolygos titulų nei „Barcelona“. Ar būnant treneriu, iškovoti šį trofėjų yra sunkiau?
– Visos tos pergalės yra toli praeityje. Kaip treneris, turiu rūpintis kasdieniu komandos darbu, ypač įskiepijant mentalitetą ir pasiekiant tokį žaidimą, kokį norime matyti. Norint padėti kitam reikia labai sunkiai dirbti, nes tai sudaro daug dalykų. Mano nuomone, mentalitetas yra svarbiausias veiksnys, o krepšinis ateina tik po to. 

– „Barca“ šią vasarą pasipildė tik Nicku Calathesu. Su klubu buvo siejamas Janas Vesely, Jockas Landale‘as, Mario Hezonja. Kaip manote, kiek naujokų reikia komandai?
– Nesijaudinu dėl komandos pastiprinimo. Treniruojamės su tais žaidėjais, kuriuos turime ir jie dirba puikiai. Neatmetame varianto, kad galime sulaukti dar vieno naujoko, tačiau tuo pačiu metu ir neskubame stiprintis.

– Sakoma, kad komandos įžaidėjai perteikia trenerio mintis į aikštelę. Ar turint tokius įžaidėjus, kaip Nickas Calathes, Thomas Heurtelis, Leandro Bolmaro, Brancou Badio, lengviau perduoti savo idėjas?
– Komandos gynėjai aikštelėje turi galvoti apie kitus. Kaip treneris, Nickui, Thomui, Adamui (Hangai) ir Leandro stengsiuosi padėti labai daug. Suprasti tai, ko treneris konkrečiai nori taip pat yra procesas, tačiau tikiuosi, kad su kiekviena diena visi jausis vis patogiau ir žinos savo vaidmenį.

– Ar sunku treniruoti komandą, kurioje yra tiek žvaigždžių?
– Žinoma. Jie (žaidėjai) turi suprasti, kad svarbiausia yra įdėti pastangų ir pasiaukoti, nes visi žaidėjai šioje komandoje nemes po 20 taškų. Žinau, kad jie gali tai daryti kiekvieną dieną, bet tuo pačiu reikia pasiaukoti, būti disciplinuotam ir galvoti tik apie komandą. Tai yra tai, ko kai kurie žaidėjai dar nėra darę, tačiau turės prie to prisitaikyti.

Komentarai:
tai ko gi cia dabar
atbulini ijungei? juk visi cia rase, kad zvaigzdziu zvaigzde ateina treniruoti kazkokios barselonos...na, bet suzinosi savo lygi, nes kol kas tai ne kazka buvo saruneli...ne kazka...
2020-09-07
+13
Atsakyti
rimas
per kur rodys gal?
2020-09-06
+3
Atsakyti
Realus
nelabai megstu barca, bet su Šaru laimės jie EL.
2020-09-06
-1
Atsakyti
djgaffer
Užaugo kaip treneris Žalgiryje Šaras,tai visada tai visada tik šiltai atsilieps apie Kauno organizaciją.Kaip treneris,kol kas su Žalgiriu iškovojo savo didžiausias pergales,todėl komanda amžiams išliks jo širdyje.
2020-09-06
+3
Atsakyti
Kindziuli
Nesedek vasara priw praviro lango, nes skersvejis gali pazeist smegenis. Jauciu jau velu su patarimu, bet tikmdabar pastebejau tave
2020-09-06
+6
Atsakyti
Kindziulis
Nu neturi ką rašyti gerbiamieji, gal baikite Jūs tą nepridengtą pūtimą Šaro ir Žalgirio ar turitę prievolę atidirbti už mokesčių mokėtojų pinigus. Koktu darosi!
2020-09-06
-11
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.