Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta

Kaune prasidėjęs Eurolygos organizuojamas „WE'RE BACK“ turnyras startavo Milano „AX Armani Exchange“ pergale prieš Berlyno ALBA.

Italijos klubas savo varžovus sutriuškino 79:57, o po mačo savo auklėtinių pasirodymu buvo patenkintas ir Ettore Messina.

„Buvo gera patirtis, nes iki šiol nežaidėme su tokia agresyvia komanda kaip ALBA, ji agresyviai ginasi ir išprovokuoja daug klaidų, tai – intensyvi ir fiziška ekipa. Pasirodėme gana gerai“, – džiaugėsi italas.

„Po pirmojo kėlinio buvome protingi perduodami kamuolį prieš trapinimą, gerai gynėmės ir mūsų žaidimas prasidėjo nuo to, – tęsė Messina. – Neturime (Kalebo) Tarczewski, kuris pasitempė čiurną ir manėme, kad neverta jo versti žaisti. Smagu rungtyniauti su fanais, kad grįžo Eurolyga ir tikimės, kad sezonas tęsis taip pat.“

Kalbėdamas apie komandos tobulėjimą specialistas iš Italijos prisiminė San Antonijaus „Spurs“ stratego Greggo Popovichiaus frazę.

„Ar esu laimingas dėl komandos tobulėjimo? Laimingas nėra tas žodis, kurį gali naudoti treneris, kaip sako Greggas Popovichius, bet aš nevogsiu jo pokšto. Atrodo, kad turime įrankius gerai komandai ir tik nuo mūsų priklauso, ar tai nutiks“, – kalbėjo „AX Armani Exchange“ vairininkas.

Tiesa, 60-metis treneris netiki sklandžiu Eurolygos sezonu bei pateikęs pavyzdžius, tikisi lygos lyderystės ir kitų institucijų pagalbos.

„Akivaizdu, kad sezonas nevyks taip, kaip įprasta. Yra šalių, kur reikia leidimo, kad atvyktume, yra gandų, kad Izraelis užsidarys, – kalbėjo Messina. – Yra šalių, kur turėsi karantinuotis iš jų sugrįžęs. Tai – besikeičianti situacija, mums reikės daug lankstumo, bendradarbiavimo tarp klubų ir lyderystės iš Eurolygos. Ką turiu omeny sakydamas, kad laukia daug darbo iš visų, tai, pavyzdžiui, teisėjams bus nelengva keliauti. Turės būti daug darbo, kad rastume sprendimus.

Fotogalerija

Turime būti atviri ir tam, kad, pavyzdžiui, teisėjas keliaus su komanda, ar teisėjaus vietinis arbitras. Įprasti standartai gali neveikti, bet mūsų tikslas – kad fanai būtų arenose ir mėgautųsi krepšiniu. Italijoje dabar vyksta Supertaurė, kur keturiose grupėse žaidžia po 4 komandas. Šiose varžybose leidžiama užpildyti 25 proc. arenos vietų ir  taisyklė galioja iki Supertaurės pabaigos. Nežinome, ar tai bus pratęsta, kai prasidės Italijos lygos sezonas mėnesio pabaigoje. Visi dabar laukiame ar ši situacija bus valdoma, kai mokyklos atsidarys pirmadienį.“

Messina spaudos konferencijoje po rungtynių taip pat gyrė buvusį žalgirietį Zachą Leday, kuris mače su ALBA pelnė 13 taškų ir surinko 17 naudingumo balų.

„Mylime Zachą. Jis yra labai entuziastingas, labai kietas ir mums padeda. LeDay buvo antras pagal rezultatyvumą ir geriausias kovotojas dėl kamuolių. Jis – džiaugsmas visai komandai dėl savo entuziazmo“, – gražių žodžių amerikiečiui negailėjo Messina.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Berlyno ALBA
Milano Armani Exchange
0%
0/0
Metimai iš žaidimo
0%
0/0

Rungtynių žaidėjai