Nuotr.: AP-Scanpix
Nuotr. AP-Scanpix

Los Andželo „Lakers“ pergale prieš Denverio „Nuggets“ startavo NBA Vakarų konferencijos finale, o po rungtynių nugalėtojų komandos lyderis LeBronas Jamesas sulaukė klausimo, po kurio neslėpė savo susierzinimo.

Penktadienį buvo paskelbti NBA MVP rinkimų rezultatai, kuriuose triumfavo Giannis Antetokounmpo, o antroje vietoje likęs LeBronas iš 101 balsavusiųjų gavo vos 16 pirmųjų vietų.

„Tai mane suerzino, nuoširdžiai. Gavau 16 pirmos vietos balsų iš 101 ir tai mane suerzino labiau nei bet kas kitas. Nesakau, kad nugalėtojas nenusipelnė MVP apdovanojimo, bet tai mane suerzino“, – paklaustas apie MVP rinkimus, atvirai kalbėjo Karalius.

„Aš daug kartų per karjerą likau antras – tiek kovoje dėl NBA titulo, tiek MVP apdovanojimų rinkimuose, kur jau ketvirtą sykį likau šalia pirmosios vietos, – tęsė 35-erių NBA žvaigždė. – Mano tikslas yra kiekvieną dieną būti geresniu, bet kai kurių dalykų negaliu kontroliuoti ir šį kartą esu suerzintas.“

Nusiraminęs LeBronas pasidžiaugė pergale prieš „Nuggets“, bet tuomet užsiminė apie pasikeitusią vertinimo sistemą, pateikė pavyzdžius ir metė akmenį į NBA daržą.

„Vieną sykį MVP gauna geriausios komandos geriausias žaidėjas, kitą – geriausią statistinį sezoną turėjęs krepšininkas. Kartais nesuprantu, ar mes tikrai žiūrime krepšinį, ar tiesiog kuriame istorijas“, – kalbėjo veteranas.

Po pergalingo mačo prieš „Nuggets“ MVP rinkimų tema pasisakė ir „Lakers“ strategas Frankas Vogelis.

„Jokios nepagarbos Gianniui Antetokounmpo, jis turėjo puikų sezoną, bet tai, ką LeBronas daro mūsų komandoje, yra nepalyginama, – po dvikovos MVP rinkimus komentavo „Lakers“ strategas Vogelis. – Jis bet kuriuo metu gali pelnyti 40 taškų, pirmauja pagal rezultatyvius perdavimus lygoje ir veda į visas pergales, kurias laimėjome atkrintamosiose, todėl man MVP yra LeBronas.“

„Tiesa, aš suprantu, kaip vyksta balsavimas, ir dabar mes esame įsitikinę, kad LeBronas yra nusiteikęs kažkam daugiau nei asmeniniams apdovanojimams“, – pratęsė Vogelis.

MVP apdovanojimuose Antetokounmpo surinko 962 taškus, o LeBronas – 753.

Nuo 2003-iųjų NBA žaidžiantis LeBronas MVP apdovanojimą yra laimėjęs 4 sykius – 2009-aisiais, 2010-aisiais, 2012-aisiais ir 2013-aisiais.

Šį sezoną 203 cm ūgio puolėjas per 34 minutes pelno po 25,4 taško, atkovoja po 8,1 kamuolio ir atlieka po 10,1 rezultatyvaus perdavimo.

Komentarai:
LBJ
Jis geriausias pasaulyje krepsininkas, budamas 35m turet ispudinga statistika ir vest savo komanda iki nba virsunes...
2020-09-19
-7
Atsakyti
Manau tai tik prides LeBronui motyvacijos laimeti zieda ir tapti finalo MVP .Lauksiu galingo pasirodymo game 2
2020-09-19
-7
Atsakyti
Zienka
Lebronas yra juodas šokoladas, kuris lydosi ir vėl sustingsta arba ji galima lyginti su padanga, kuri jau tiek nusidėvėjus, kad net vielos lenda lauk.
2020-09-19
+3
Atsakyti
Igariokas
LeBron amžinai antras kaip ir Rytas. Neturi nugalėtojo mentaliteto ir tiek, verksnys yra, Bigbaby, buvo, yra ir liks dirbtinis projektas. Jis nėra ir nebus Top 5 visų laikų, nes nuolat verkia.
2020-09-19
-2
Atsakyti
x
Reguliaraus sezono apdovanojimas ir tiek, kas jame renka geriausią statistiką, tas ir laimi. Tikrasis MVP man visuomet buvo ir bus Finals MVP, Amerikiečiai patys kažkaip labai sureikšmina tuos reguliaraus sezono apdovanojimus.
2020-09-19
+19
Atsakyti
86513
Atleisk lebronai, tu geriausias, o kaip gi kitaip gali buti? (thinking)
2020-09-19
-4
Atsakyti
Kaas
isivaizduoju kas butu jei mvp paimtu baltaodis
2020-09-19
+3
Atsakyti
kasioguru
tokio amziaus, o dar der tokio niekalo kaip MVP verkslena. :) mazai surinko? reikia daugiau uz MJ surinkt? :) vistiek the GOAT jam nesisviecia. MVP laimet turi but aiskus komandos lyderis, o cia lyderyste padalinta pusiau. kazkada buvo tas pats su Heat, kai dalinosi lyderyste su Wade, o Rose gavo MVP.
2020-09-19
-7
Atsakyti
Ar
prinese serveteliu asarom nusivalyt kas nors sitam minkstuoliui, verksniui, flopui?
2020-09-19
-9
Atsakyti
ed
Nesuprantu niekaip, blemba ar čia heiteriai ar kas.. nu žmonės, paprasti dalykai TIESIOG.. Paliko Cavaliers Jamesas, tai Cavsai iš karto kitą sezona dugne buvo. Atėjęs į HEAT, komanda jau žaidė finale. Kol žaidė HEAT, komanda žaidė FINALUOSE ir kelis paemė. Paliko HEAT, tada jie nieko nebelaimėjo, tapo vidutiniokais. Sugrįžęs į CAVS, žaidė FINALE IŠKARTO! Antra sezona netgi 1-3 atsilikinėdama komanda sugebėjo atsitiest ir 4-3 iškovot Cavalieriams pirmąjį trofėjų. Sekantis sezonas, Cavs VĖL FINALĖ ! .. Palikęs Cavsus, jie vėl dugne... Atėjo į Lakers, praitas sezonas prastas, traumos ir daug rungtynių nežaidimas, dabar vėl arti finalo ir daug tikėtina kad Lakers ims žiedus.! Taigi sakyti kad Jamesas nieko vertas ir panašiai.. tiesiog turi būti aklas arba durnas jeigu tokių elemntarių dalykų nesuprasti... vienas žmogus, kuris nulemia laabai daug dalykų.
2020-09-19
+7
Atsakyti
pff
ka jis daro komandai individuliai? Neatveda net i atkrintamasias, kas padare itaka, tai davis ne lebronas lakersuose...
2020-09-19
-2
Atsakyti
asd
Visišką teisybę jis pasakė. Taip, jis tik antras, ne pirmas. Savo vietoje.
2020-09-19
-7
Atsakyti
Realus
zingsniu karalius. kiek jam leidziama zingsniu padaryt? lygtais penkis.
2020-09-19
+10
Atsakyti
marazas
Jis turetu su C. Ronaldo neblogai sutarti
2020-09-19
-8
Atsakyti
ed
Vienareikšmiškai LeBronas turėjo būti MVP. Esmė tame, Jamesui 35m., o žaidžia geriau nei Giannis... Tai apie ką kalba eina ? Nesakau kad graikas nenusipelnė to MVP.. Nu bet šį kartą NBA tai pasišiukšlino, jeigu jie atsižvelgia į visokias detales, tai reikėjo atsižvelgt į visas detales, amžius, žaidimo laikas, statistika, komandos pasiekimai ir t.t. Taip kad LeBronas viską sudėjus tikrai pranašesnis :) Bet dzin, manau ims žiedus jie ir viską kompensuos.
2020-09-19
+7
Atsakyti
Lol
tai, kad cia reguleraus sezono apdovanojimas, kam cia kisa tas antkrintamasias. Isimkit graika is tos komandos ir net i akrintamasias neiseis, o lakers ir be lebrono butu nueje i jas.
2020-09-19
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.