Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Dačkus

Iš Kauno „Žalgirio“ į Madrido „Real“ klubą atsispyręs Mirza Begičius traukiasi iš aikštėje verdančių batalijų. 35-erių slovėnas paskelbė baigiantis krepšininko karjerą. 

„Daugiau nebenoriu žaisti užsienyje, – žinutę pradėjo Begičius. – Kur tik buvau vienas, nesijaučiau savimi, todėl negalėjau demonstruoti tokio žaidimo, kokį norėjau. Be to, šiomis COVID-19 aplinkybėmis klubų siūlomi kontraktai nėra tokie viliojantys, jog rizikuočiau dar metus ar dvejus praleisti be šeimos.

Etapas „Real“ klube – ryškiausias karjeros momentas, ypatingai 2013-ieji metai, kai pasiekėme Eurolygos finalą, bet pralaimėjome Pirėjo „Olympiakos“.“

Begičius į Lietuvą atvyko 2009-aisiais su „Žalgiriu“ pasirašęs dvejų metų sutartį, tačiau iki galo neišbuvo – antrojo sezono viduryje už kompensaciją persikėlė į „Real“.

Pirmaisiais metais „Žalgiryje“ Slovėnijos aukštaūgis tapo LKL, BBL ir LKF turnyro čempionu.

Praėjusį sezoną 216 cm ūgio Begičius su Baro „Mornar“ marškinėliais FIBA Čempionų lygoje vidutiniškai žaidė po 12 minučių, įmetė po 4,6 taško ir atkovojo po 3,1 kamuolio.

Per savo karjerą jis taip pat atstovavo tokiems garsiems klubams kaip Bolonijos „Virtus“, Liublianos „Union Olimpija“, Pirėjo „Olympiakos“, Vitorijos „Baskonia“, Zagrebo „Cedevita“ ir Bilbao „Basket“.

Begičius Eurolygoje varžėsi aštuonis sezonus, per juos sužaidė 125 rungtynes, vidutiniškai įmetė po 6,1 taško, sugriebė po 3,8 kamuolio ir blokavo po 1,3 metimo.

Iš BasketNews.lt archyvo – Begičiaus atvykimas į „Žalgirį“ 2009-aisiais:

Komentarai:
Ceska
Lopas, zalgiris is visisko medzio zaideja padare o tas pabego
2020-09-22
-9
Atsakyti
Cia tas
kur pagaidino zalgiriuka! :)
2020-09-22
-3
Atsakyti
Anonimas
Bėglys, pirmas sezonas Žalgiryje - labai prastai.. Antrąjį atgaivino, gerai judėjo, bet po žiemos šventinės savaitės atostogų taip ir nesugrįžo. Patepė slides į Real.
2020-09-22
+1
Atsakyti
Prisimenu šitą. Pirmą sezoną buvo toks apgailėtinas, kad keikemes visi. Antra sezoną Žalgiris išmokė žaist krepsini, bet tada pasipūstė neaiškiai padus į realą.
2020-09-21
-5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.