Nuotr.: AFP-Scanpix
Nuotr. AFP-Scanpix

Artūro Karnišovo ir Čikagos „Bulls“ naujojo vyriausiojo trenerio paieškos – baigtos.

„Bulls“ oficialiai pranešė, kad nuo kito sezono komandą į pergales ves 55-erių Billy Donovanas, kuris dar šį sezoną treniravo Oklahomos „Thunder“ ekipą.

Donovanas 1996-2015 m. laikotarpiu treniravo Floridos universiteto „Gators“ komandą, o nuo 2015-ųjų darbavosi „Thunder“ klube.

„Thunder“ šiemet paneigė visas ekspertų prognozes ir pateko į atkrintamąsias bei buvo per plauką nuo antrojo etapo. Oklahomos ekipa pralaimėjo septintąjį serijos mačą su Hjustono „Rockets“, o pasibaigus sezonui „Thunder“ vadovai ir Donovanas bendru sutarimu nusprendė, kad nepradės derybų dėl naujo kontrakto.

Adrianas Wojnarowski iš ESPN praneša, kad Karnišovas labai norėjo matyti Donovaną Čikagoje. Lietuvis specialistą motyvavo tuo, jog „Bulls“ turi jauną ir talentingą sudėtį bei galimybe treniruoti legendinę komandą.

„Esame labai laimingi priimdami Billy ir jo šeimą į Čikagos „Bulls“, – pranešime spaudai cituojamas Karnišovas. – Sėkmė, kurią jis išlaikė per visus karjeros metus, yra nuostabi. Tikime jo galimybėmis išspausti maksimumą iš jaunų žaidėjų tiek individualiai, tiek komandiškai. Tiek kaip žaidėjas, tiek kaip treneris Billy per savo karjerą laimėjo visur, tad tikimės, kad jis tai tęs ir Čikagoje.“

Donovanas šį sezoną pasidalijo geriausio metų trenerio titulą su Milvokio „Bucks“ strategu Mike‘u Budenholzeriu. Šį apdovanojimą įsteigė NBA trenerių asociacija, o jo balsavime dalyvavo visų 30-ies komandų vyriausieji treneriai.

Pirmaisiais metais NBA Donovanas nuvedė „Thunder“ iki Vakarų konferencijos finalo, o apskritai per visus penkerius metus jo treniruojama Oklahomos ekipa visada pateko į atkrintamąsias.

Komentarai:
Spectre
nzn kodel, ar kad billy-bulls panasus zodziai bet senai jis man imponuoja su cikaga. Gal bus lb gerai
2020-09-23
-4
Atsakyti
kasioguru
bekiausis treneris, leisdaves Westbrookui daryt aikstej ka tas panores, t.y. darytis asmeninius statsus komandines naudos saskaita. nu gal prie Bulls jaunimelio ir tiks, ten lyg ir nera dideliu ego, bent jau kol kas.
2020-09-23
-3
Atsakyti
...
pagaliau normalu treneri tures, gal ir sudeti padoria surinks
2020-09-23
-1
Atsakyti
vilnietis
LaVine reacts to Bulls hiring Billy Donovan while streaming COD on Facebook Gaming:
2020-09-23
-2
Atsakyti
lol
karnisovas rasistas nes ne juoda treneri paeme
2020-09-23
+4
Atsakyti
Jonas
kodel ne juodas ? wth 😀
2020-09-23
+3
Atsakyti
Anonimas
Vakar bn parašė, kad liko 4 kandidatai ir tarp jų nebuvo Donovan, tai labai keistai pasirodė, nes labiausiai šį trenerį ir norėjau matyti prie Bulls vairo. Svarbiausia, kad pats treneris trykštu noru būti šios organizacijos dalimi ir rezultatai turėtų greitai pasimatyti. Nėra pranešta kuriam laikui sutartis pasirašyta?
2020-09-23
+2
Atsakyti
Steponas A Smitsas sako, kad
Lygoje gausybė brolių, kurie buvo kvalifikuoti užimti šį postą. Broliai yra diskriminuojami.
2020-09-23
+5
Atsakyti
Audrius
prades bezdzionai lot dabar 🤣
2020-09-23
+5
Atsakyti
Art
Geras treneris.
2020-09-23
+3
Atsakyti
Patricijas
Kodėl baltaodis???
2020-09-23
-1
Atsakyti
Auris
Šaunus pasirinkimas
2020-09-23
+6
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.