Nuotr.: AFP-Scanpix
Nuotr. AFP-Scanpix

Trečiadienį Čikagos „Bulls“ pristatytas vyriausiasis treneris Billy Donovanas su klubu pasirašė ketverių metų sutartį, praneša žurnalistas Shamsas Charania.

Taip pat skelbiama, jog strategas per šį laikotarpį uždirbs 24 mln. JAV dolerių.

Donovanas 1996-2015 m. laikotarpiu treniravo Floridos universiteto „Gators“ komandą, o nuo 2015-ųjų darbavosi Oklahomos „Thunder“ klube.

„Thunder“ šiemet paneigė visas ekspertų prognozes ir pateko į atkrintamąsias bei buvo per plauką nuo antrojo etapo. Oklahomos ekipa pralaimėjo septintąjį serijos mačą su Hjustono „Rockets“, o pasibaigus sezonui „Thunder“ vadovai ir Donovanas bendru sutarimu nusprendė, kad nepradės derybų dėl naujo kontrakto.

Po kontrakto pasirašymo su treneriu džiaugsmo neslėpė klubo krepšinio operacijų viceprezidentas Artūras Karnišovas.

„Esame labai laimingi priimdami Billy ir jo šeimą į Čikagos „Bulls“, – pranešime spaudai cituojamas Karnišovas. – Sėkmė, kurią jis išlaikė per visus karjeros metus, yra nuostabi. Tikime jo galimybėmis išspausti maksimumą iš jaunų žaidėjų tiek individualiai, tiek komandiškai. Tiek kaip žaidėjas, tiek kaip treneris Billy per savo karjerą laimėjo visur, tad tikimės, kad jis tai tęs ir Čikagoje.“

Donovanas šį sezoną pasidalijo geriausio metų trenerio titulą su Milvokio „Bucks“ strategu Mike‘u Budenholzeriu. Šį apdovanojimą įsteigė NBA trenerių asociacija, o jo balsavime dalyvavo visų 30-ies komandų vyriausieji treneriai.

Pirmaisiais metais NBA Donovanas nuvedė „Thunder“ iki Vakarų konferencijos finalo, o apskritai per visus penkerius metus jo treniruojama Oklahomos ekipa visada pateko į atkrintamąsias.

ENBO tinklalaidė:

Komentarai:
Pisuoklis
Pisa prota
2020-09-24
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.