Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Sekmadienį „Betsafe–LKL“ žiūrovų laukia ypatinga dvikova – brolių derbyje į kovą stos Utenos „Juventus“ su Juliumi Juciku prieš Alytaus „Dzūkija“, kurioje kol kas geriausią karjeros krepšinį demonstruoja Matas Jucikas.

Nors tai toli gražu nebus pirmasis kartais, kai aikštėje išvysime brolių Jucikų akistatą, šįkart ji gali būti įdomesnė nei įprastai.

Jei vyresnysis brolis Julius jau užsitarnavo savo vardą Lietuvos krepšinio padangėje, tai Matas iki šiol nėra sužaidęs nei vieno statistine prasme įspūdingo sezono. Vis tik pirmieji šiemet sužaisti mačai nuteikia optimistiškai.

Kol kas „Dzūkijos“ vidurio puolėjas „Betsafe–LKL“ rikiuojasi penktas pagal pelnomus taškus (vid. 15,8 tšk.) ir yra devintas naudingumo balų lentelėje (vid. 17,3 naud. bal.). Tuo tarpu Alytaus ekipa (1-3) „Betsafe–LKL“ turnyrinėje lentelėje – aštunta.

„Atvažiavau tik pačioje sezono pradžioje, tad galima sakyti, kad viskas gerai susiklostė, – kalbėjo 26–erių Jucikas. – Aišku, daug kas mus nurašo, bet nėra taip, kaip visi kalba – su visais galime žaisti ir tai dar parodysime. Man pačiam irgi gerai – patinka treneris ir jo sistema. Moka mane išnaudoti, gaunu daug žaisti.“

Ne ką prastesnius skaičius per kelias rungtynes renka ir Jucikas. Antrąji sezoną Utenoje pradėjęs aukštaūgis vidutiniškai renka po 12,7 taško ir 6 atkovotus kamuolius, o tai jam leidžia įsitaisyti 11–oje naudingiausių žaidėjų rikiuotės vietoje. Šilutiškio atstovaujama „Juventus“ komanda (2-1) šiuo metu užima ketvirtąją poziciją.

„Jis ir praeitą sezoną buvo pas tą patį trenerį, žino jo sistemą. Šiemet irgi pradėjo sėkmingai – nuo pat pirmųjų rungtynių jį gerai išnaudoja tiek komandos draugai, tiek treneriai“, – brolio žaidimu džiaugėsi Matas.

„Tai tik pati pradžia. Dabar yra gerai, bet dar reikia daug kur tobulėti. Pagrindinė mūsų komandos problema yra klaidos, jų sumažinimas leistų susikrauti didesnę persvarą ir pasiekti lengvesnes pergales“, – esminę tobulėjimo kryptį įvardino Jucikas.

Kas lėmė tokią sėkmingą brolių Jucikų sezono pradžią? Darbinga vasara, sako vyresnysis brolis.

„Viskas į tai įieina, vasara buvo aktyvi – žaidėme tiek „Hoptrans 3x3“ turnyre, tiek „Bucket Summer League“, – teigė 31–erių aukštaūgis. – Šią vasarą daugiau nei visad treniravomės kartu su broliu. Buvo daug fizinio krūvio, žaidimo, viskas susidėjo ir kol kas abiems neblogai sekasi, tikiuosi, kad taip bus ir toliau.“

Nors Lietuvoje rungtyniauti vienam prieš kitą nepasitaiko taip dažnai, nei vienas brolis to nesureikšmina – svarbesni yra komandiniai tikslai, o ne galimybė įveikti brolį kovoje vienas prieš vieną.

„Galbūt jo motyvacija laimėti prieš mane yra didesnė, bet žaisime pagal savo komandų stilių, tad nemanau, kad tai bus kažkas ypatingo. Didesnis susidomėjimas kyla šeimoje, jiems tikriausiai linksmiau sirgti iškart už abu brolius“, – juokėsi uteniškių žaidėjas.

„Bus nelengva užduotis, su treneriu jau kalbėjom kaip stabdysime Julių. Jis truputį fiziškesnis už mane, reikės atiduoti daug jėgų, sunkiai dirbti, kovoti dėl vietos ir neleisti lengvai pasiimti kamuolio“, – po krepšiais laukiančią mikrodvikovą apžvelgė jaunesnysis brolis.

Mačo tarp „Juventus“ ir „Dzūkijos“ tiesioginė transliacija iš Utenos – šiandien nuo 17 val. per Delfi.lt.

Komentarai:
litas
šaunuolis kad yra atviras skistablausdis💪
2020-10-11
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.