Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS

Taip ilgai laukus galimybės žengti ant parketo, Marekui Blaževičiui nereikėjo ilgai laukti savo pirmųjų sezono taškų.

Fotogalerija

Sekmadienio Betsafe – LKL rungtynėse su Utenos „Juventus“ jis antrojo kėlinio pradžioje pakilo nuo suolo ir jau pirmoje atakoje atsikovojo kamuolį po netaiklaus Luko Lekavičiaus metimo bei pelnė taškus nuo lentos.

Tai buvo pirmi jo oficialūs statistikos rodikliai vilkint Kauno „Žalgirio“ marškinėlius.

„Tik įėjęs į aikštelę atsidariau, o tada iškart visas sunkumas nukrenta, kojos palengvėja, galva nebe tokia sunki“, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ po dvikovos kalbėjo devyniolikmetis „Žalgirio“ krepšininkas.

Progą pasireikšti jis gavo devintosiose sezono rungtynėse, prieš tai per aštuonerias dažniau būdavęs net neregistruotas dvikovoms. Tai buvo net sukėlę klausimų dėl to, ar šį sezoną jam atsiras vietos „Žalgiryje“.

Krepšininkas ir jam atstovaujantys agentai, tinklalapio „BasketNews.lt“ žiniomis, rugsėjo pabaigoje kėlė klausimą apie jo skolinimą Panevėžio „Lietkabelio“ komandai ir buvo su ja dėl to susisiekę, tačiau „Žalgirio“ vadovai nebuvo linkę paleisti savo brangaus vasaros pirkinio.

150 tūkst. eurų išpirką Vilniaus „Rytui“ sumokėjęs „Žalgiris“ negalėjo jaunuoliui pažadėti daug žaidimo minučių, tačiau paprašė iš jo kantrybės, sunkiai dirbti ir laukti savojo šanso.

„Iš pradžių buvo sunkiau, per pirmas-antras rungtynes, – pripažino Blaževičius. – Po to pakalbėjau su agentu, artimaisiais, prisiminiau pernai metų situaciją, kaip buvo Vilniuje ir buvo lygiai tokia pati situacija: nežaidžiau pirmus kelis mėnesius, gaudavau po vieną kitą šansą. 

Rungtynių žaidėjas

Taškai
13
Naudingumas
17
Baudų metimai
75%
3/4
Atkovoti kamuoliai
5

Ateinant čia žinojau, kad bus sunku, reikia išlaukti, būti psichologiškai stipriu. Manau, kad esu psichologiškai tvirtas. Išlaukiau savo šanso, reikia judėti į priekį ir nežiūrėti, kas buvo praeityje.“

Savo pirmajame mače Blaževičius gavo pakankamai progų pasireikšti. Jau per pirmąjį išėjimą jis ant parketo praleido beveik 7 minutes be keitimo, o iš viso rungtyniavo 17 min. ir pelnė 13 taškų, pataikydamas 6 metimus iš 9.

Po krepšiu Blaževičius demonstravo kantrybę ir judesius, kokių anksčiau jo žaidime nebuvo. Anot krepšininko, tobulinti žaidimą jam lengviau ir dėl bręstančio kūno.

„Individualus darbas su Tučiu (Tautvydu Saboniu) duoda. Tvirtesnis kūnas irgi duoda, nes kai buvau smulkesnio sudėjimo, neišeidavo tuos judesius padaryti, – kalbėjo Blaževičius. – Ir tas pasitikėjimas savimi – išeinu ir negalvoju, kas čia kaip, koks oponentas, eini žaidi ir viskas. Visi dalykai susideda į vieną. 

Trūksta, aišku, geresnės kairės rankos, padariau neblogą judesį, neužsibaigiau, bet čia treniruočių darbas.“

Blaževičius sako, kad jo svoris liko nepakitęs, apie 115 kg, tačiau jis jaučia, kad turi daugiau jėgos.

„Tiesiog ateina tas vyriškumas. Stengiuosi daryti sprogstamosios jėgos pratimus, dirbame su treneriais. Nevartoju daug papildų, skaičiai neauga, bet kūnas darosi didesnis ir stipresnis“, – pasakojo Blaževičius.

Kiekvienas jo sėkmingas epizodas mače su „Juventus“ buvo audringai sutinkamas komandos draugų, o bene gražiausias buvo Pauliaus Jankūno perdavimas per nugarą, kai Blaževičiui beliko įmesti iš po krepšio.

Jis sako daug pamokų ir patarimų gaunantis iš kiekvieno vyresnio komandos žaidėjo.

„Treniruotėse, jeigu padarau kokią klaidą, pasako treneris, ateina Paulius, Milas, Marius, Thomasas, JoJo. Visi vyresni kažkur kažką pataria, – vardijo Blaževičius. – Manau, jie dar labiau džiaugiasi, kai išnaudoju jų patarimą. Aš esu labai dėkingas jiems, kad turiu tokius mokytojus, ne tik trenerį. Man tai – be galo didelė patirtis ir stengiuosi išnaudoti kiekvieną minutę su jais.“

Kaip jam, taip ir komandai dar yra daug tobulintinų dalykų. Blaževičius įsitikinęs, kad iki optimalaus žaidimo dar laukia ilgas kelias.

„Dar tik pirmi žingsniai. Aišku, nėra ką lyginti, kaip atrodėme pirmose rungtynėse su „Šiauliais“ ar „Lietkabeliu“, kai pralaimėjome. Viską tobulinome, bet turime dar daug darbo. Turime daug niuansų, kur reikia tobulėti“, – sakė Blaževičius.

Komentarai:
Anonimas
Zodziu,iskeisdamas zaidybini laika Ryte i Tucio treniruotes tu labai patobulei.😂
2020-10-20
-3
Atsakyti
djgaffer
Pas jį ir patinka tas kovingumas,kantrumas,sveikas naglumas.Dar kai ryte žaidė matėsi,kad nepaiso jokių autoritetų.Turi beje puikią uoslę kamuoliams,o tai jau rimto žaidėjo požymis.Kantrybė pas jį didelė,viską puikiai supranta,todėl tikiu,kad užaugs aukšto lygio žaidėjas.
2020-10-19
-6
Atsakyti
Antanas
dejau ant sito imbi.cilo. iskeite geriausia lietuvos ir viena geriausiu europos klubu i kazkokia parodija
2020-10-19
-1
Atsakyti
Emma
Norite susirasti merginą vienai nakčiai? Sveiki - http://3sex.club
2020-10-19
+5
Atsakyti
Jrnfnjd
Kad ir ka vaikis cia peza,pats jis puikiai supranta kokia didele klaida padare ateidamas i Zalgiri.Kaip gali jaunas zaidejas tobuleti nezaisdamas?NEIMANOMA. Ryte butu kogero buves pagrindiniu C,jei ne ir pagrindiniu po 20min drasiai suzaistu kiekvenas rungtynes.Jau geriau prastesneja komandoja zaisti,tobuleti nei geresneja suola sildyti....Tikslei,pamirsau jam ir ant suolo vietos neranda....
2020-10-19
-4
Atsakyti
alioalio
„Individualus darbas su Tučiu (Tautvydu Saboniu) duoda. Nezinau,man tai juokinga..gal kas gali paaiskinti,kaip zaidejas pats krepsinyja buvo visiskas grybas,totalus medis,be talento,be jokiu judesiu,bet jis mokina kitus to ko pats neiismoko..nu tiesiog nzn man keista...
2020-10-19
-5
Atsakyti
Malačius Marekas... Žalgiris jam labiau tinka...
2020-10-19
-3
Atsakyti
alioalio
Na man jis toks kazinau,turetu gerinti suoli,nes jis net per popieriu nepersoktu..duoda kamuoli po kase krauk i kase,tai jis kaip mazas gynejas bando mesti,aisku juokinga ir to medzio Kupso gynyba buvo,tokio medzio kaip kupsas seniai neteke matyti krepsinyja...kuo Gebenas patinka,kad jei gauna po krepsiu kamuoli soka ir krauna i kase iskart,o nebando kazkokio lievo metimo mesti is po krepsio
2020-10-19
-1
Atsakyti
Marekai Marekai...
esisi zaist ik kokius preinus greitai...jau greitai :D
2020-10-19
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Kauno Žalgiris
Utenos Juventus
49%
35/71
Metimai iš žaidimo
42%
26/62
38
Atkovoti kamuoliai
33
22
Rezultatyvūs perdavimai
18
8
Perimti kamuoliai
2
32%
6/19
Tritaškiai
17%
3/18
7
Prarasti kamuoliai
15

Rungtynių žaidėjai

Martinas  Geben
13 PTS
5/5 FG
3/4 FT
Bryant  Crawford
18 PTS
7/11 FG
2/3 FT
Paulius  Jankūnas
8 REB
6 DREB
2 OREB
Ignas  Vaitkus
7 REB
6 DREB
1 OREB
Thomas  Walkup
4 AS
1 TO
16 MIN
Utenos Juventus
Keli žaidėjai
4 AS
Martinas  Geben
17 EFF
100% 2P%
- 3P%
Bryant  Crawford
19 EFF
83% 2P%
40% 3P%