Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Pirmąsias trejas Europos taurės rungtynes pralaimėjusi Panevėžio „Lietkabelio“ komanda C grupėje atsidūrė nepavydėtinoje situacijoje – privalo trečiadienį nuskinti pirmąją pergalę, nes vėliau „Top 16“ traukinį pasivyti gali būti pernelyg sudėtinga.

Į „Cido“ areną atvyksta Antverpeno „Telenet Giants“ ekipa, kuri taip pat pralaimėjo pirmuosius tris mačus ir yra identiškoje situacijoje, kaip ir panevėžiečiai.

Europos taurėje per 19 minučių po 11 taškų įmetantis Margiris Normantas „kklietkabelis.lt“ svetainei teigė, kad laukia gyvenk arba mirk mačas bei tikėjosi aktyvaus sirgalių palaikymo.

– Ar sutinkate, kad laukia gyvenk arba mirk mačas?
– Kaip suprantu, rungtynės tikrai labai svarbios. Tai bus tikrai gyvenk arba mirk susitikimas. Jeigu pralaimėsime, kažko gero tikėtis bus sudėtinga.

– Ko galima pasimokyti iš tų trijų pralaimėjimų?
– Tiek prieš „Virtus“, tiek prieš „AS Monaco“ atsilaikėme du kėlinius. Kai tik pamesdavome koncentraciją gynyboje, iškart varžovai mus bausdavo itin skaudžiai. Greitai susikraudavo pranašumą ir mes jau nieko negalėdavome padaryti. Turime pasimokyti, kad privalome laikytis mačo plano, nuoširdžiai dirbti gynyboje ir kovoti iki galo.

– Ar galima įžvelgti savotišką pozityvą, kad tie įveikiami varžovai yra pirmojo rato pabaigoje, kai patiems jau pavyko pagerinti savo žaidimą?
– Mes esame tokia komanda, kuri į kiekvieną mačą turi žvelgti lyg į finalą. Reikia mums tai išsiugdyti ir žaisti savąjį žaidimą, o kaip jau pavyks, taip pavyks.

– Ar komandos žaidimas jau gerėja?
– Žaidimas nebus toks, koks buvo praėjusiame sezone – šiemet turėtume būti geriau bėganti komanda, bet kadangi būna nesusikalbėjimų gynyboje, to nebūna daug. Ieškome susikalbėjimo gynyboje, kuris mums padėtų bėgti į puolimą.

– Palyginkite FIBA Čempionų lygos turnyrą su Europos taurės kovomis.
– Kiek matome dabar, pajėgų skirtumo labai ryškaus nėra, kadangi į Čempionų lygą atėjo pajėgesnių komandų, kurios paliko Europos taurę. Pačios pajėgiausios Europos taurės ekipos geresnės nei Čempionų lygos, bet vidutiniokų pajėgumas – labai panašus.

– Europos taurėje esate antras pagal naudingumą ir rezultatyvumą „Lietkabelyje“. Esate patenkintas savo žaidimu?
– Į skaičius nenoriu kreipti dėmesio, nes pralaimėjome visas rungtynes. Aišku, kad turiu didesnį pasitikėjimą savo jėgomis, o treneris yra davęs aiškų vaidmenį tiek gynyboje, tiek puolime. Kol kas skaičių nenoriu sureikšminti, nes svarbiausia – kaip įsibėgėsime kaip komanda.

– LKL kovose jūsų tritaškių pataikymas siekia beveik 42 procentus. Ar vasarą tai buvo elementas, ties kuriuo daugiausiai dirbote?
– Prie to prisidėjo ir trenerio pasitikėjimas manimi. Gerai išnaudojau 6 mėnesių buvusią pertrauką, kadangi man buvo atlikta nedidelė pėdos operacija ir pasveikęs jau dirbau ties savo metimu. Faktas, kad tai kažkiek prisidėjo.

– Kiek komandai svarbi žiūrovų parama?
– Labai trūksta mums sirgalių, nes rungtynės be jų – visiškai kitokios. Mes esame tas produktas, dėl kurio ir ateina žmonės į areną. Labai gerai, kad palaiko mus, bet gaila, jog toks metas dabar, kuris nėra palankus nei jiems, nei mums, krepšininkams.

Komentarai:
Anonimas
23 metai, o is veido atrodo kaip 35 :D
2020-10-20
+8
Atsakyti
Savas
Eisime, žiūrėsime, rėksime, tik nebeprapilkite tiems, kuriuos namuose privalote įveikti
2020-10-20
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.