Nuotr.: AFP-Scanpix
Nuotr. AFP-Scanpix

Penktadienį NBA klubų savininkai sėdo prie derybų stalo, kur buvo aptariama galima naujo sezono starto data, o dabar paaiškėjo ir ekonominis faktorius.

Shamsas Charania iš „The Athletic“ praneša, jog NBA vadovai informavo savininkus, jog sezono startas gruodžio 22-ąją komandoms ir žaidėjams sugeneruotų 500 mln. JAV dolerių daugiau nei tuo atveju, jeigu sezonas būtų pradėtas vėliau.

„Galbūt naujas sezonas prasidėtų kiek per anksti, tačiau visa tai atrodo per daug logiškai“, – „The Athletic“ cituoja vienos iš NBA komandų neįvardytą vadovą.

Bent jau kol kas realiausia, kad sezonas bus pradėtas gruodžio 22-ąją, o jame bus sužaistos 72-ejos reguliariojo sezono rungtynės. Tai leistų ryškiausioms NBA žvaigždėms dalyvauti Tokijo olimpinėse žaidynėse.

NBA taip pat rimtai svarsto palikti papildomą seriją dėl vietos atkrintamosiose. Ši praktika buvo pritaikyta Orlando burbule, kuomet aštuntoje vietoje likusi Portlando „Trail Blazers“ susitiko su devintoje pozicijoje likusiais Memfio „Grizzlies“.

„Blazers“ reikėjo laimėti vienerias papildomas rungtynes, kuomet Memfio ekipai – dvejas. Portlando ekipa laimėjo pirmąjį mačą ir iš karto pateko į atkrintamąsias.

Tiesa, visiems aukščiau išvardytiems punktams dar turi pritarti NBA žaidėjų asociacija.

NBA ir lygos žaidėjų asociacija prieš 2020-2021 m. sezoną taip pat siekia iš naujo nustatyti algos kepurės ir prabangos mokesčių dydžius, atsižvelgdami į kitų metų auditą ir finansines prognozes.

Abi pusės turėjo produktyvų dialogą sprendžiant, kaip dėl finansinių nuostolių per pandemiją galėtų būti projektuojami algų kepurės rėmai.

Spalio 30-oji yra nustatyta kaip paskutinė termino diena, kada valdyba turi baigti vykstančias derybas su žaidėjų asociacija dėl sutarties pakeitimų 2020-2021 m. sezonui.

Artėjant NBA naujokų biržai, kuri įvyks lapkričio 18 dieną, tikimasi, kad netrukus startuos laisvųjų agentų turgus ir klubai galės pradėti komplektuoti sudėtis.

Komandos tikisi, kad lyga kuo greičiau pasieks susitarimą su žaidėjų sąjunga ir suteiks konkrečios informacijos apie algų kepures ir mokesčius.

Komentarai:
Anonimas
jeigu vel zais be ziurovu, apie bet koki pelna, gali pamirst.
2020-10-24
+1
Atsakyti
Oh
Tai jei pasiruošimas prasidėtų, kad ir 1 mėn. prieš sezoną - JV ir Saboniuko rinktinėj nepamatytume.
2020-10-24
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.