Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Citadele Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) pirmajame etape liko paskutinis nežinomasis.

Penkioms poroms jau sužaidus po dvejas rungtynes ir išsiaiškinus į antrąjį etapą bei tiesiogiai į ketvirtfinalį patekusias komandas, atsakomąjį mačą teliko sužaisti „Šiauliams“ ir Klaipėdos „Neptūnui-Akvaserviui“, kurių rungtynės dėl COVID-19 atvejo „Šiaulių“ ekipoje antradienį buvo nukeltos.

Prieš antrąjį tarpusavio mačą 5 taškų pranašumą savo rankose kiek netikėtai turi jaunieji klaipėdiečiai, nusiteikimu ir energija pranokę labiau patyrusius varžovus (87:82). Visgi šiauliečiai praėjusią savaitę pagaliau atsidarė savo pergalių sąskaitą šiame sezone, todėl ant parketo turėtų žengti labiau pasitikėdami savo jėgomis ir nusiteikę atstatyti pažeistą reputaciją.

Tai bus paskutinioji proga Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) klubui prasimušti tolyn. Nors pirmuosiuose visų porų susitikimuose netrūko sensacijų, atsakomuosius mačus „Betsafe-LKL“ ekipos sužaisdavo kur kas užtikrinčiau.

Kėdainių „Nevėžio-Optibet“ ir Šakių „Vyčio“ serija startavo ko gero labiausiai nustebinusiu rezultatu – namų aikštėje žaidę šakiškiai įveikė savo oponentus ir tai padarė įtikinamai – 81:66. Vis tik tame mače prie Kėdainių komandos vairo stovėjo ne Marius Kiltinavičius, o jo asistentas Šarūnas Ciparis.

Vyriausiajam treneriui sugrįžus į rikiuotę, „Nevėžis-Optibet“ jau pirmajame kėlinyje panaikino varžovų susikrautą pranašumą, o galiausiai rezultatu 85:56 iškovota pergalė abejonių nekėlė niekam.

Sunkiai Citadele KMT kovas pradėjo ir Prienų „CBet“, kuriems kelią pastoti bandė Kauno „Žalgirio-2“ jaunieji talentai. Pirmajame šių komandų susitikime ryškesnio pranašumo neįgijo nei vieni, nei kiti – prieniškiai laimėjo vos keliais taškais (87:84). Tuo tarpu atsakomajame mače serijos favoritai nušlavė varžovus pelnydami net 108 taškus, kai kauniečiams leido įmesti tik 62.

Utenos „Juventus“ vyrams taip pat teko paprakaituoti, kad peržengtų Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ barjerą. Ši pora serijos pradžioje užfiksavo krepšinyje retai sutinkamą rezultatą – lygiasias 74:74. Apie nusiteikimo stoką po rungtynių kalbėjęs uteniškių strategas Žydrūnas Urbonas antrajam mačui savo auklėtinius paruošė jau kur kas geriau – „Juventus“ triumfavo 89:68.

Dar vieną iššūkį aukštesnės lygos klubui metė „Šilutė“. Alytaus „Dzūkiją“ namų arenoje priėmę šilutiškiai neleido šiems pasiimti lengvos pergalės ir išlaikė intrigą prieš antrąsias rungtynes – pralaimėjo 71:76. Vis dėlto savo meistriškumą alytiškiai įrodė antradienį, kai „Šilutės“ krepšininkams nepaliko jokių vilčių laimėdami 98:66.

Pasvalio „Pieno žvaigždės“ pirmąjį etapą įveikė mažiausiai abejonių keliančiu stiliumi. Prieš Virginijaus Šeškaus treniruojamą Jonavos „CBet“ komandą žaidę pasvaliečiai abu kartus užtikrintai įveikė savo priešininkus – pirmajame mače 89:77, antrajame – 91:76.

Nepaisant to, jog viena į antrąjį etapą patekusi komanda dar nėra žinoma, lapkričio 12 d. (ketvirtadienį) 11 val. įvyks Citadele KMT antrojo etapo burtų traukimo ceremonija. Ji bus tiesiogiai transliuojama „Betsafe-LKL“ „Facebook“ profilyje.

Ceremonijos metu į dvi poras bus suskirstytos „Nevėžio-Optibet“, „Pieno žvaigždžių“, „Dzūkijos“ ir „Šiaulių“ arba „Neptūno-Akvaservio“ ekipos.

Likusios komandos – „Juventus“ ir „CBet“ – jau užsitikrino vietą Citadele KMT ketvirtfinalyje. Taip yra todėl, kad praėjusiame „Betsafe-LKL“ sezone šios ekipos užėmė aukščiausias vietas iš pirmajame etape dalyvavusių klubų („Juventus“ atiteko penktoji vieta, o „CBet“ – šeštoji).

Taip pat nuo ketvirtfinalio etapo į kovą dėl Citadele KMT trofėjaus įsijungs ir keturi geriausieji praėjusio sezono klubai – Kauno „Žalgiris“, Vilniaus „Rytas“, Panevėžio „Lietkabelis“ ir Klaipėdos „Neptūnas“.

Komentarai:
Nu
Idomu nustebins ar rytas juve vel
2020-11-12
-7
Atsakyti
Anonimas
Tai, tradiciškai, Juventus - Rytas? ;))
2020-11-11
+3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.