Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: D.Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: D.Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BNS

Maskvos CSKA šį vakarą Kaune be žiūrovų žaidusiam „Žalgiriui“ išrašė trečiąjį pralaimėjimą paeiliui, o Rusijos klubo strategas Dimitris Itoudis po pergalės labiausiai džiaugėsi auklėtinių pasirodymu gynyboje.

Fotogalerija

„Sveikinu savo komandą, manau, kad parodėme puikų charakterį gynyboje. Turėjome šiek tiek pakeisti savo planus gynyboje dėl kai kurių „Žalgirio“ žaidėjų ir jų naudojamų penketų. Taip pat džiaugiuosi, jog pavyko išprovokuoti nemažai varžovų klaidų. Galvoju, kad esame gerame kelyje.

Turėjome 7 perimtus kamuolius ir 9 klaidas. Manau, kad tai yra gerai. Abi komandos pataikė svarbų metimų, Mike‘as ir Willas realizavo itin svarbius tritaškius. Žinojome, kad bus sunku, nes „Žalgiris“ norėjo parodyti, jog po pralaimėjimo prieš „Maccabi“ jie nėra tokie blogi. Ir jiems tai pavyko“, – po rungtynių sakė Itoudis.

– Prieš kurį „Žalgirio“ penketą buvo sunkiausia?
– Negalėčiau išskirti vieno. Lekavičius palaikė puikų tempą, Walkupas pataikė metimus ir darė kitus žaidėjus geresniais. Kartais per daug padėdavome gynyboje, o tai leido Hayesui išmesti gerus metimus. Manau, jog visi žaidėjai kažko prideda ir „Žalgiris“ žaidė su puikiu intensyvumu.

Itoudžio komentaras:

– Ar po pralaimėjimo „Maccabi“, išvydote nematytų „Žalgirio“ strateginių sprendimų?
– „Žalgiris“, be abejo, turi strategiją. Treneriai atlieka puikų darbą. Jie naudoja daug hand-offų ir įkirtimų. Būtent todėl mums reikėjo sunkiai dirbti. Buvo labai geros rungtynės iš taktinės pusės. Kalbant apie „Maccabi“ pralaimėjimą, taip kartais nutinka. Tokia jau ta Eurolyga.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
27
Naudingumas
32
Baudų metimai
100%
6/6
Tritaškiai
83%
5/6

– Mike‘as Jamesas pelnė 22 taškus per antrąją mačo pusę. Ar tokį užsikūrusį Jamesą įmanomą sustabdyti?
– Tikiuosi, kad ne. Jis sužaidė puikias rungtynes nuo pat pradžių. Tai, kaip ir su kokiu agresyvumu žaidė Mike‘as bei Danielis (Hackettas) gynyboje, yra nuostabu, nes kiti pasekė jų pavyzdžiu. Mike‘as gali puikiai sukurti, išpildyti ir apsiginti. Visi žaidėjai kovojo. Jei nežaidi kietai, tu nepriklausai šiai lygai.

– Tai buvo pirmasis atvejis, kai Jokubaitis su CSKA žaidė tiek daug. Kokia jūsų nuomonė apie šį žaidėją?
– Jam po koronaviruso pertraukos nebuvo lengva, tačiau akivaizdu, jog jo progresas – milžiniškas. „Žalgiris“ ir Lietuva turi dar vieną puikų gynėją.

– Kodėl Jamesas nežaidė praėjusiose rungtynėse ir kodėl Voigtmannas šiandien nebuvo su komanda?
– Voigtmannas ir Chomenka nežaidė dėl gerklės skausmų bei mažos temperatūros. Jų koronaviruso testai buvo neigiami, tačiau vis tiek nusprendėme palikti juos Maskvoje. Negaliu komentuoti Jameso situacijos, tokia yra mūsų klubo politika šiuo klausimu.

Rungtynių apžvalga:

Komentarai:
antanas
ar nepaliks cia virusu
2020-11-17
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Kauno Žalgiris
Maskvos CSKA
51%
25/49
Metimai iš žaidimo
51%
31/61
28
Atkovoti kamuoliai
28
19
Rezultatyvūs perdavimai
15
6
Perimti kamuoliai
7
90%
18/20
Baudų metimai
76%
13/17
50%
15/30
Dvitaškiai
56%
19/34

Rungtynių žaidėjai

Marius  Grigonis
19 PTS
5/8 FG
4/4 FT
Mike  James
27 PTS
8/11 FG
6/6 FT
Paulius  Jankūnas
6 REB
6 DREB
0 OREB
Nikola  Milutinov
7 REB
4 DREB
3 OREB
Thomas  Walkup
7 AS
5 TO
29 MIN
Mike  James
5 AS
3 TO
26 MIN
Marius  Grigonis
24 EFF
0% 2P%
83% 3P%
Mike  James
32 EFF
60% 2P%
83% 3P%