Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS

Apie tai buvo kalbėta prieš šias rungtynes, po praėjusių rungtynių, prieš praėjusias rungtynes ir dar anksčiau.

Fotogalerija

Akcentuotas varžovų snaiperių žaidimas, šnekėta apie būtinybę stabdyti spurtus, apie tai, kad negalima sau išsikasti duobės.

Ir tada – minus 25 rungtynių su Sankt Peterburgo „Zent“ trečiojo kėlinio pradžioje. Iš karto po ilgosios pertraukos praleidus 4 tritaškius iš eilės.

Visa tai – mačą pradėjus leidžiant „Zenit“ įmesti 5 iš 6 tritaškių.

Kauno „Žalgiris“ pastaruoju metu gynyboje turi tokių problemų, kad to net negalima vadinti gynyba. Per paskutines penkerias rungtynes – visas pralaimėtas – kauniečių gynybos skaičiai yra tragikomiški.

Per šią seriją kauniečiai varžovams leidžia įmesti vid. 89,2 taško – daugiau praleidžia tik Maskvos srities „Chimki“ (89,6).

Per šią atkarpą „Žalgiris“ perima mažiausiai kamuolių (vid. 4,2), o pagal gynyboje atkovotus kamuolius (20,8) yra priešpaskutiniai.

Neriame giliau į statistiką. Per penkių pralaimėjimų seriją „Žalgirio“ gynybos reitingas yra 130 praleidžiamų taškų per 100 atakų. Kiek tai blogas skaičius? „Žalgiris“ yra paskutinis pagal gynybos reitingą net ir imant visas 11 sezono rungtynių (119,1 taško per 100 atakų). Tai reiškia, kad per pastarąsias penkerias rungtynes bloga gynyba virto tiesiog katastrofine. Antra blogiausia gynyba per šią atkarpą, „Panathinaikos“, per 100 atakų praleidžia vid. 125,7 taško.

Per šią atkarpą „Žalgirio“ varžovai pataikė daugiausiai tritaškių (11,6 per rungtynes) ir tai darė geriausiu taiklumu lygoje (47,2 proc.).

Rungtynių žaidėjas

Taškai
20
Naudingumas
19
Baudų metimai
100%
5/5
Dvitaškiai
43%
3/7

Taip, galima sakyti, kad per tą penkerių rungtynių seriją pralaimėta elitinėms komandoms. Keturios iš jų šiuo metu yra stipriausiųjų aštuonete ir realiai pretenduos į finalo ketvertą.

Kita vertus, trejose iš tų rungtynių trečiame kėlinyje buvo turėtas bent 20 taškų deficitas. Dar vienose antrajame kėlinyje atsilikta 15 taškų skirtumu. Pralaimėjimas Tel Avive buvo vienas didžiausių klubo istorijoje, o „Maccabi“ komandai tai buvo vienintelė pergalė per pastarąsias šešerias rungtynes.

Tai – ne šiaip sau pralaimėjimai, tai – pralaimėjimai, kuriuose ženkliai nusileidi varžovams.

Galite besti pirštu į pernykštę 9 pralaimėjimų seriją ir sakyti, kad tada buvo dar blogiau. Po šimts, nebuvo.

Net ir pralaimėjęs devynerias rungtynes iš eilės, „Žalgiris“ per tą atkarpą turėjo septintą gynybos reitingą (112,5 praleisto taško per 100 atakų). Tada problemos buvo puolime (104,9 taško, penkiolikta vieta) ir tragiškai nepataikant tritaškių (27,2 proc., paskutinė vieta), bet gynyba veikė.

„Žalgiris“ šį sezoną turi antrą geriausią puolimo reitingą (117,2 taško), o tritaškius meta taikliausiai lygoje (41,1 proc.). Net per pralaimėjimų seriją puolimas yra aštuntas (114,6 taško) lygoje.

Su puolimu nėra didesnių problemų, bet gynyboje šviečia akivaizdžios skylės.

Ką reikia padaryti, kad būtų sustabdyti varžovų snaiperiai? – Martino Schillerio paklausėme po paskutinio „Žalgirio“ pralaimėjimo.

„Paprastas klausimas, paprastas atsakymas – turime geriau gintis, – atsakė strategas. – Turime likti šalia metikų, kabintis į jų marškinėlius. Neturiu problemų su sudėtingais metimais, nes kaip treneris dėl tokių metimų negaliu skųstis, bet man nepatinka geri ir palankūs metimai aukščiausio lygio snaiperiams.“

Kas lėmė klaidas trečiojo kėlinio pradžioje, kai tie tritaškiai iš esmės uždarė rungtynes?

„Komunikacijos klaidos gynyboje, – sakė Schilleris. – Tai lėmė prasiveržimus krepšio link, atmetimus laisviems metikams ir jų tritaškius. Tai buvo labai svarbus momentas rungtynėse.“

Kaip tą komunikaciją pagerinti?

„Atverti burnas ir kalbėti. Vienas kitam padėti bei siekti bendro tikslo“, – sakė treneris.

Vieno atsakymo į šių problemų klausimus, ko gero, nėra.

Treneris Schilleris vakar užsiminė, kad jam ir komandai trūksta Patricio Garino, kuris buvo numatytas kaip pagrindinis antrosios linijos žmogus gynyboje. Tas yra akivaizdu matant, kaip lengvai savo tiesioginį oponentą pameta Steve’as Vasturia ar kaip komandinėje gynyboje klysta Rokas Jokubaitis.

Vasturia jau vienoje pirmųjų rungtynių atakų žingsniu atsiliko nuo Austino Hollinso ir šis netrukdomas smeigė tritaškį. Tai padėjo jam užsikurti ir per pirmą kėlinį surinkti 13 taškų – vos dviem mažiau nei visa „Žalgirio“ komanda.

Gynyboje klydo visi. Jokubaitis trečiojo kėlinio pradžioje per giliai nuėjo į pagalbą ir paleido Hollinsą dar vienam tritaškiui. Thomasas Walkupas po to užtvaroje lindo per apačią ir leido netrukdomam Kevinui Pangosui išsimesti tritaškį.

Dar po akimirkos Willas Thomasas vienas prieš vieną ties tritaškio linija sutaršė Augustine'o Rubito gynybą. Po to Marius Grigonis užsibuvo baudos aikštelėje ir visiškai laisvą paliko Mateuszą Ponitką.

Keturi skirtingi krepšininkai, keturios skirtingos klaidos.

Tų klaidų, kurios, atrodytų, turėtų būti akcentuojamos, vis dar yra per daug. Artūras Milaknis vakar du kartus prasižengė prieš tritaškį metantį žaidėją. Vasturia lygioje vietoje prarado kamuolį dėl vidurio linijos taisyklės pažeidimo. Joffrey Lauvergne'as vėl prarado kamuolį ties tritaškio linija. Atsitvėrimai kovoje dėl kamuolio kartais neegzistuoja.

Kažin ar tik Garino žaidimas čia ką nors stipriai keistų.

Kita vertus, Garino buvo įsigytas traumuotas, atvykus paaiškėjo, kad jo būklė dar blogesnė, o po to ta trauma dar ir pablogėjo. Eurolygoje jis nesužaidė nė sekundės, todėl čia akmuo krenta į Pauliaus Motiejūno daržą.

Kaip ir turėtų kristi dėl priekinės linijos komplektacijos, kur yra penki vidurio puolėjai ir vienas sunkusis krašto puolėjas. Pridėjus tai, kad tikro trečio numerio komanda šiuo metu neturi, skylė trečioje ir ketvirtoje pozicijose yra tokia pat didelė kaip tas gynybos reitingas.

Kaip ir bet kurioje sėkmės ar nesėkmės istorijoje, nėra vienos priežasties, kodėl kažkas veikia ar neveikia. Bet šiai dienai akivaizdu, kad „Žalgirio“ gynyba neveikia ir niekas nesikeičia jau kažkelintas rungtynes iš eilės.

Komentarai:
Kaunas
pasidžiaugti puolimu reikia ir galime. analizuojančius komenarus skaityti įdomu, priekaištai silpnųjų požymis nepadėjo niekam.
2020-12-01
+6
Atsakyti
Anonimas
stai ir pasimate zalgirio galybe pries pilnas viruso neisdarkytas komandas
2020-11-28
+7
Atsakyti
In vino veritas
Nu del Garino pasirinkimo, tai reiktu buti teisingiems iki galo ir pamineti, kad jo labai norejo pats Schilleris ir pats ji pasirinko. Aisku, PM kaltas del to, kad sito pirkinio nevetavo. Bet, matyt, buvo norima parodyt gera valia ir pasitikejima trenerio atzvilgiu, o ir niekas negalejo nuspet, kad Garino iskart vos grizes gaus menisko trauma ir viskas nueis velniop. Bet net ir turint tokia sudeti, kokia yra dabar, gynyba tikrai gali buti geresne. Tiesiog dauguma sitos komandos zaideju, zaidusiu prie Saro, yra iprate prie labai aiskiu ir konkreciu komandines gynybos taisykliu ir susitarimu, kur galima rizikuot, kada ir kam eit i pagalba ir pan. Tai buvo nuolat akcentuojama ir grieztai isreikalaujama is zaideju. O dabar to nera, net tie zaidejai, kurie ir asmeniskai prie Saro gynesi gerai kaip Walkupas, Grigonis, Hayesas, dabar gaudo varnas, praleidzia savo zmones i stipriaja puse ir t.t. Taip kad cia ir zaidejai turetu pasitempt, gintis su didesniu kontakto lygiu, bet ir treneris turetu pakoreguot komandine gynyba, nes vien pasakyt, kad reikia geriau gintis individualiai, neuztenka. Tuo labiau, kai turi zaidejus, kurie nera pajegus apsiginti 1x1 ir del objektyviu priezasciu.
2020-11-27
+11
Atsakyti
mm
manau pradzioje sezono daug padejo corona laimet macus, bei ir informacijos stoka kaip treneris propoguoja zaisti, po keliu rungtyniu treneriai issiaiskino trenerio filosofijair pradejo naudotis gynybos skylemis
2020-11-27
-3
Atsakyti
Sudetis
Su Saru 2018-2019 2019-2020 Dar buvo Malonu ziuret Zaidima kad ir budavo trumpu buksavimu apmaudziu pralaimejmu Bet Zalgiris Iskildavo Pakiliai
2020-11-27
+2
Atsakyti
Jonas
AULIUS vienas ant vieno sako dar atstovejo:))) maude Thomas kaip visciuka kiekvienoj atakoj sita slunkiu nevykely.
2020-11-27
-8
Atsakyti
antanas
o jei galutinem rezultate bus iskovota tiek pat pergaliu kiek prie saro pirmam sezone tai kokios tada isvados ?
2020-11-27
+4
Atsakyti
Anonimas
Pastatykit jasikeviciu prie vairo tai bent ginyba butu. Pvz volkupas grigonis ir hyesas prie saro buvo vertinami uz ginyba o kas db prie shilerio jie nustojo gintis?? Tikrai nenustojo tiesoog shileris apart asmenines ginybos kitko nezino o komandine ginyba ir pagalbos oj ne shileriui oj ne. Ir taip dabartinej situacijos rubitas turi zaist 4 nr o hyesas 3 pastoviai. Tada butu dar dar
2020-11-27
-5
Atsakyti
Anonimas
As pilnai suprantu yra komplektacijos klaidų bet esme yra treneris ne autoritetas jau plika akim matosi grigonis milaknis ir kiti nlb jo ant suolo be klausosi. Kitas dalykas treneris nera taktiskas jis pralaimejo visas taktines kovas per ta serija. Prie saro buvo zaidimo braizas buvo aisku kas daug maz vyksta ziurint o dabar puolimas improvizacija o ginyba nu nera jos. Zenitas turejo plana kur per ka irckaip zaist ir tai matesi o zalgirio taktikos nu neina perprasti
2020-11-27
-3
Atsakyti
.
Hayesą reik statyti į 3 numerį gynyboj, nes Grigonis ir Milaknis nusileidžia dažniausiai varžovams jėga, greičiu ir dydžiu. Hayesas bent jau dydžiu rečiau nusileistų. Prieš metikus taip pat reik didesnius žmones statyti, graudu žiūrėti, kaip Lekavičius po varžovo stepbacko turi dėti du žingsnius, kad ištiesta ranka uždengtų pašokusio metiko bambą. Gal praras greičio puolime, bet gynybą asmeninę drastiškai tvarkyti reikia.
2020-11-27
-1
Atsakyti
Nelieciamieji
Tai ir Zalgirio vadovybes klaida kuri vasara galbut suklydo su keliais zaideju pasirinkimais Tai ir naujojo trenerio M. Schillerio klaida kurio lengvai nuspejamas taktikas bei derinius jau Spejo issifruoti kiti Eurolygos Strategai Tai ir paciu zaideju nesusikalbejimas bei Runktyniu plano kad ir koks jis bebutu nevykdymas skandina sia komanda
2020-11-27
-11
Atsakyti
Frutis
Su tokia sudėtim manau dar neblogai atrodo Žalgiris. Kai turi tokius vien į puolimą orentuotus, o gynyboj minusinius žaidėjus kaip Lekavičius, Milaknis, Grigonis, į nieką neorentuotą Vasturia ir neturi pasirinkimo, kaip tik žaisti juos kartu, tai ir turim blogiausią gynybą eurolygoje. Pridėk eurolygos lygio nebetraukintį Jankūną ir Gebeną. Ko jūs norit, top 5 eurolygoj?
2020-11-27
-2
Atsakyti
Smashed cheesy batata
Dar klausimas, ar Žalgiris turi fizinio rengimo trenerius, ar žaidėjai tik savarankiškai ant to dirba? Iš rimtai, tai jau eilę metų Žalgiris yra viena iš lėčiausių, mažiausiai mobilių komandų, tai gal reik galvoti, kad reikia kitų fizinio rengimo specialistų?? Jei žmogis nesigina asmeniškai, tai ir visa komandos atmosfera krenta, nes visi ant įtampos žiūrėti savo ir dar kitų žmones.
2020-11-27
+4
Atsakyti
Jio
Visi išskiria Žalgirio sugryzimus 4 keliny. Ir sako kad tai sveikintinas dalykas. Kokie sugryzimai. . Tris kėlinius gauna į vienus vartus. Tada priešininkai atsipalaiduoja. Ir prisiveje juos. Gi nėra visiški grybai. Sumeta. Bet kol nežais pradžioj ir nesigins. Tol š jie kažką laimės. Ir nėra čia ko juos guost su tais sugryzimais
2020-11-27
-6
Atsakyti
A.
cia ne tik treneris kaltas. asistentai. ka gali ovz taktisko inesti Sabonis abejoju ar daug.
2020-11-27
+3
Atsakyti
Lol
kiek cia daug pridejusiu i kelnes. o basjetnews nuo paskirimo i trenerius Sileri ant jo stumia. matyt nori kazka prastumt. gal Adoma. uztat ir formuoja non stop neigiama nuomone apie Sileri. Ziniasklaida jega.
2020-11-27
-3
Atsakyti
Anonimas
Miklovas sake, kad Jankuno alga 450k. Gal pradekim nuo to? Jankis out, Miniotas in uz kokius 100k. Iskart sutaupom 350k, uz kurious perkam SF.
2020-11-27
-6
Atsakyti
Revizor
reikia kardinaliu pokyciu,nes nera kur zemiau kristi su tokia zaidimo kokybe(tik shileris,,megaujasi aukstu lygiu,,) klausimai butu vadovams-ka gero nuveike Robertas Javtokas(sporto direktorius)?kuo uzsiima Motiejunas kad per tiek laiko nesugebejo rasti net generalinio remejo?taip iseina kad jei ne arena ir savivaldybe biudzetas 0?
2020-11-27
-6
Atsakyti
Anonimas
uzsikrete nuo rytules.
2020-11-27
-7
Atsakyti
Klaipeda
Jei ne virusas, eurolygos parodija dabar turetu ne 5-6, o kazkur 1-10
2020-11-27
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Kauno Žalgiris
Sankt Peterburgo Zenit
48%
28/58
Metimai iš žaidimo
51%
28/55
29
Atkovoti kamuoliai
27
16
Rezultatyvūs perdavimai
23
3
Perimti kamuoliai
6
39%
7/18
Tritaškiai
52%
12/23
53%
21/40
Dvitaškiai
50%
16/32

Rungtynių žaidėjai

Marius  Grigonis
18 PTS
5/7 FG
4/4 FT
Austin  Hollins
20 PTS
6/11 FG
5/5 FT
Joffrey  Lauvergne
8 REB
5 DREB
3 OREB
Will  Thomas
7 REB
4 DREB
3 OREB
Thomas  Walkup
4 AS
2 TO
19 MIN
Kevin  Pangos
7 AS
1 TO
26 MIN
Marius  Grigonis
22 EFF
33% 2P%
100% 3P%
Austin  Hollins
19 EFF
43% 2P%
75% 3P%