Nuotr.: fiba.basketball
Nuotr. fiba.basketball

Vienas geriausių visų laikų Australijos krepšininkų Andrew Bogutas paskelbė, kad baigia karjerą. 36-erių vidurio puolėjas profesionaliai žaidė 15 metų.

Buvo manoma, kad 213 cm ūgio Bogutas karjerą baigs po 2021 metų Tokijo olimpinių žaidynių, tačiau galiausiai jis nutarė sprendimą priimti anksčiau.

„Sprendimas nebuvo lengvas, bet, manau, jis yra teisingas. Kitą sezoną nepasirašysiu sutarties su jokia komanda. Mano sprendimas įsigalioja iškart. Jeigu ne olimpinių žaidynių nukėlimas, tuomet šį sprendimą būčiau priėmęs anksčiau. Tikėjausi patekti į 2020 metų olimpines žaidynes ir po to baigti karjerą, bet tam nebuvo lemta išsipildyti“, – „Rogue Bogues“ tinklalaidėje kalbėjo Bogutas.

Australas atskleidė, kad per tarpsezonį iškentėjo ne vieną traumą, taip pat jam buvo atlikta nugaros operacija.

„Galėčiau žaisti olimpinėse žaidynėse tik su daugybe skausmą malšinančių vaistų, bet tai daryti yra neverta. Aš tikrai pradedu saugoti savo sveikatą ir rūpintis tuo, kokia jis bus 40-ies, 45-erių ar 50-ies metų. Kai kurie gali sakyti, kad tai tik pusmetis treniruočių, bet aš atsidūriau tokioje situacijoje, kurioje tiesiog negaliu to padaryti.

Pastaruosius dvejus metus man buvo iššūkis rytais atsikelti iš lovos, ką jau kalbėti apie treniruotes ir rungtynes. Kūnas kabojo ant siūlų“, – sakė Bogutas.

2005 metais atletas į NBA buvo pakviestas pirmuoju šaukimu. Stipriausioje pasaulio lygoje jis žaidė iki 2019 metų ir per savo karjerą gynė Milvokio „Bucks“, „Golden State Warriors“, Dalaso „Mavericks“, Kilvlando „Cavaliers“ ir Los Andželo „Lakers“ garbę.

2015 metais jis su „Warriors“ tapo NBA čempionu.

Boguto statistikos vidurkiai NBA buvo 9,6 taško, 8,7 atkovoto kamuolio bei 1,5 bloko.

Karjerą krepšininkas užbaigė Australijos lygoje, Sidnėjaus „Kings“ klube.

Laida, kurioje Bogutas paskelbė apie savo sprendimą:

Komentarai:
djgaffer
Ir teisingai padarė.Kam dar kankinti savo kūną,jei jis jau rodo,kad viskas,nepajėgia tų krūvių atlaikyt.Daig traumų ir operacijų iškentėjo,tai atėjo laikas tiesiog gerai pailsėti ir mėgautis gyvenimu.O jei dar tarkim per olimpiadą kokią traumą gautų,tai neverta rizikuoti.Puikus žaidėjas,daug gražių epizodų parodęs.
2020-12-01
-4
Atsakyti
Kl
kleizos draugelis jaunystėj... kaldavosi, kuris bus geresnis... du supertalentai buvo pasaulio jaunimo čempionate
2020-12-01
-4
Atsakyti
Aha
realiai tai bus kaip vienas is nepasiteisinusiu 1 picku nba istorijoje.
2020-12-01
+3
Atsakyti
Dd
Prisiminimui. Legenda Australijos neabejotina! https://www.sportskeeda.com/amp/basketba...
2020-12-01
+3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.