Nuotr.: AP – Scanpix
Nuotr. AP – Scanpix

Metus Hjustone sužaidusio Russello Westbrooko karjera krypsta į Vašingtoną. 32-ejų krepšininkas per mainus keliasi į „Wizards“, iš kurios į „Rockets“ atvyksta dvejus metus nežaidęs Johnas Wallas, oficialiai praneša abi komandos.

JAV sostinės klubas į paketą taip pat įtraukė 2023 m. NBA naujokų biržos loterijos šaukimą.

Derybos tarp „Rockets“ ir „Wizards“ vyko kelias savaites, tačiau lapkričio viduryje jos stagnavo, kol galiausiai generaliniai direktoriai Rafaelas Stone'as ir Tommy Sheppardas antradienį susisiekė telefonu ir per kelias valandas pasiekė susitarimą.

Chrisas Haynesas iš „Yahoo Sports“ anksčiau skelbė, jog savąjį mainų pasiūlymą teikė ir Orlando „Magic“, kuri sandorį formavo aplink savo žvaigždę Aaroną Gordoną.

Pernai Teksase per mainus nutūpęs Westbrookas norą palikti komandą išreiškė lapkričio pradžioje, kai pasiprašė mainų. Jis į Vašingtoną keliasi su iki 2023-ųjų galiosiančiu kontraktu, kuris garantuoja 133 mln. JAV dolerių atlyginimą.

Tuo metu dėl Achilo sausgyslės ir kelio traumų nuo 2018-ųjų gruodžio 26-osios nežaidęs Wallas turi taip pat dar tris sezonus galiosiančią sutartį. Jos vertė – 132 mln. JAV dolerių.

Duetą su Jamesu Hardenu Hjustone sudaręs Westbrookas 2019-2020 m. sezone vidutiniškai rinko po 26,1 taško, 7,8 atkovoto kamuolio ir 6,7 rezultatyvaus perdavimo.

„Rockets“ nužygiavo iki Vakarų konferencijos pusfinalio, kuriame 1-4 nusileido čempionei Los Andželo „Lakers“.

Vašingtono klubas paskutinį kartą atkrintamosiose žaidė 2017-2018 m. sezone, kai pateko iš aštuntosios vietos Rytuose, bet pirmajame etape 2-4 krito prieš Toronto „Raptors“.

Komentarai:
djgaffer
Rockets visiškai ketina atsinaujinti.Visas žvaigždes paleidžia,ateina tok traumų persekiojamas Wallas.Komanda atrodo ketina pamiršti PO ir sieks aukštesnių šaukimų bei ten bandys rast kokią jauną žvaigždę,aplink kurį statys žaidimą.
2020-12-03
+1
Atsakyti
Antanas
Kas cia per narkasa
2020-12-03
-1
Atsakyti
Anonimas
Apgailetini mainai, kuriuose nugaletojai yra houstono striptizo klubai, kai john wallas nusileis i teksasa. Houstono is viso nesuprasi, tiek ismete pinigu ir draft picku, ir panasu kad sedes ant patekimo i playoffs ribos, neturedami draft picku. OKC jau trina rankomis kada iskeis Rocketsai ir Hardena. O tada bus kaip su netsais buvo po mainu su celtics.
2020-12-03
Atsakyti
G
grybiški mainai, rockets išvis nupušę. padiėmė belekokį kontraktą su du metus nežaidusiu.
2020-12-03
+2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.