Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Citadele Karaliaus Mindaugo taurė (KMT) įsibėgėja. Šią savaitę Kėdainių „Nevėžio-Optibet“ barjerą peržengusios Pasvalio „Pieno žvaigždės“ tapo septintąja ekipa, pasiekusia į turnyro ketvirtfinalį.

Be pasvaliečių vietą ten jau anksčiau buvo užsitikrinę šie klubai: Kauno „Žalgiris“, Vilniaus „Rytas“, Panevėžio „Lietkabelis“, Klaipėdos „Neptūnas“, Utenos „Juventus“ ir Prienų „CBet“. Į paskutinįjį ketvirtfinalio kelialapį dar pretenduoja antrajame etape susitiksiančios Alytaus „Dzūkijos“ ir „Šiaulių“ ekipos. Šios poros nugalėtojai paaiškės gruodžio 14 dieną.

Tuo tarpu jau šį sekmadienį (gruodžio 6 d.) vyksiančio mačo tarp „Žalgirio“ ir „Ryto“ ilgosios pertraukos metu bus traukiami Citadele KMT ketvirtfinalio burtai. Visa tai tiesiogiai transliuos BTV televizija.

Prieš šią ceremoniją visos komandos, atsižvelgiant į praėjusio sezono rezultatus, buvo suskirstytos į du krepšelius, iš kurių bus sudaromos ketvirtfinalio poros.

Pirmasis krepšelis: „Žalgiris“, „Rytas“, „Lietkabelis“, „Neptūnas“.

Antrasis krepšelis: „Juventus“, „CBet“, „Pieno žvaigždės“, „Šiauliai“ arba „Dzūkija“.

„Žalgiris“ su savo priešininku sudarys pirmąją ketvirtfinalio porą, „Rytas“ – antrąją, „Lietkabelis“ – trečiąją, o „Neptūnas“ – ketvirtąją. Pusfinalyje pirmosios poros nugalėtojai susitiks su ketvirtosios poros nugalėtojais, o antrosios poros laimėtojai – su trečiosios.

Ketvirtfinalyje bus žaidžiami du mačai – pirmasis vyks antrojo krepšelio ekipų namų arenose, o atsakomasis – pirmojo krepšelio komandų namuose. Į Citadele KMT finalo ketverto turnyrą pateks ta ekipa, kuri po dvejų rungtynių turės geresnį įmestų-praleistų taškų santykį.

Pernai turnyro ketvirtfinaliai atrodė taip: „Žalgiris“ – „Šiauliai“, „Rytas“ – „Juventus“, „Neptūnas“ – „Dzūkija“, „Lietkabelis“ – „Pieno žvaigždės“. Utenos ir Vilniaus klubams tai buvo jau ketvirtieji metai paeiliui, kuomet abi ekipos susitiko ketvirtfinalio etape, o šios dvikovos krepšinio sirgaliams padovanojo ne vieną įspūdingą akimirką. Galbūt burtai aršius priešininkus suves ir šiemet?

Citadele KMT finalo ketvertas vyks vasario 13-14 dienomis.

Tinklalapio „BasketNews.lt“ žiniomis, šį sezoną jis bus surengtas Panevėžio „Cido“ arenoje.

Komentarai:
Anonimas
rytas laukia jau matyt juventuso
2020-12-06
-2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.