Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

„Šiaulių“ pralaimėjimas Pasvalyje 23 taškų deficitu perpildė Šiaulių miesto mero Artūro Visocko kantrybės taurę. Jis viešai kreipėsi į Saulės miesto klubo galvas ir pareikalavo permainų.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
22
Naudingumas
37
Perimti kamuoliai
3
Baudų metimai
83%
5/6

„Sporto skyriaus vadovui Gintarui Jasiūnui ir departamento vadovei Astai Lesauskienei viešas reikalavimas tinkamai atstovauti savivaldybės pozicijai, – kreipėsi Visockas. – Mano nuomone, klube būtini pokyčiai. Dar iki Naujųjų metų noriu į savo kabinetą pasikviesti naujai paskirtą klubo vadovą. Žiniai Artūro Nacicko, Mindaugo Žukausko, Antano Sireikos, Vinco Urbonavičiaus.

Esu tikras, jog klubo vadovas (direktorius) turi prisiimti atsakomybę dėl susidariusios situacijos. Noriu, jog krepšinis ateityje toliau džiugintų Šiaulių miesto krepšinio gerbėjus. Sėkmės visiems.“

Netrukus į Visocko komentarą sarkastiškai sureagavo „Šiaulių“ sporto direktorius Mindaugas Žukauskas. 

„Koks kabineto numeris?“ – klausė Žukauskas.

„Mindaugai, jūs taip pat žinote, kad tai sprendžiasi dalininkų susirinkime, – maždaug po valandos atsakė Visockas. – Mane domina susitikimas su naujuoju klubo direktoriumi.

Jeigu gerai suprantu, tai direktorių atleidžia, renka, paskiria dalininkai? Ar taip Asta, Arnai (Ilgauskai)? Jeigu jūs apriori žinote, kad būsite išrinktas klubo direktoriumi, tai mielai prašome į kabinetą su savo klubo veiklos perspektyviniu planu. Ačiū už aktyvią reakciją.“

„Artūrai, esu šios komandos vadovas ir, kiek suprantu, turiu prisiimti atsakomybę, – tęsė Žukauskas. – Nevarginkime Gintaro Jasiūno ir Astos Lesauskienės. Jie čia ne prie ko. Kabineto numerį jau žinau.“

„Šiauliai“ Pasvalyje prieš „Pieno žvaigždes“ krito LKL laimėję dukart paeiliui. Bendrai per 10 turų Antano Sireikos auklėtiniai yra patyrę aštuonis pralaimėjimus. 

KMT turnyre Saulės miesto klubas reabilitavosi po Klaipėdos „Neptūno-Akvaservis“ niukso pirmajame mače ir pateko į kitą etapą.

Komentarai:
Antanas
Rimtai taip parašė? apriori?
2020-12-06
+10
Atsakyti
Kiindziulis
Panašaus tipo žmogelis egzistuoja Žalgiryje, tik jis veikia labai rafinuotai, įtaigiai ir apsimestinai maloniai. Nacickui iki Motiejūno varkių yra labai toli, tai galima įvertinti šviesmečių atstumu. Šiauliai nevaldo miesto Arenos, negauna koncesijos kaip ją gauna Žalgiris už tai neinvestavęs nė cento į Areną, Žalgiris už miesto lėšas, pastangas pastatytą Areną, pasiima visas pajamas iš Arenos nuomos t.y. dovanai valdo Areną. Žalgiris lyginant su Šiauliais negauna tokios dudžio paramos. O kike dar Švogerių yra prikūręs Motiejūnas, tai lyginant su Nacicku, tai pastarasis yra Angelas. Taip kaip melžia Kauną Motiejūnas turbūt ir Rusijoje tokio tipo veikėjų neatsirastų. Kaip ne kaip tai Nacickas įdeda savo uždirbtų lėšų dalį į Akademiją, garantuoja savo turtu reikiamas klubui paskolas Šiaulių klubui, o ką iš savo lėšų, garantijų, kitą į Žalgirio klubą įdeda Motiejūnas. O gi apskritą nulį, ir dar elgiasi visiškai neskaidriai, nėra matyti pilnos atskaitomybės, detalizuotos ataskaitos, kitų būtinos atskaitomybės dalių. Ir taip jau dešimtimis metų skaičiuojama, o koks Švogerių klubas yra Motiejūno sukurtas. Praktiškai jisai sugriovė Kauno miesto kitas sporto šakas, dėl perteklinio Žalgirio finansavimo nustojo vystymasis kitų sporto šakų, jų infrastruktūros. Ne paslatis kaip tai negatyviai vertina kitos sporto šakos. Faktas yra tas, jeigu tai profesionalus sportas, viešo sektoriaus, miesto savivaldos investicijų neturi būti. Profesionalus sportas tai privataus kapitalo sektorius. Ateina privatus kapitalas į sporto sektorių, tada jis ir gali tartis su viešu sektoriumi, įstatymų leidėjais ką viešas sektoriu gali padėti bendrai veikdamas bendruomenės naudai. Visiems turi būti sudarytos vienodos sąlygos. O ką matome Kauno Žalgiryje, visišką teisinį nihilizmą, piktnaudžiavimą iš miestelėnų surinktais mokesčiais, nepotizmą Klubo viduje ir daugelį kitų negatyvų. Profesionalus sportas tik privaąiam kapitalui, o tada jau jo atsakomybė, o ne visų, bet niekieno, kas yra visiškas nulis.
2020-12-06
+4
Atsakyti
Šiaulių fanas
Ačiū Jums mere. Seniai jau toj ,,piramidėj" kažkas negerai (gal reikėjo su faraonais pasitart) ir Dončičiai išsilakstė, ir cezario salotos nepadėjo, bet kaip ir ankstesniuose komentaruose ko gero blogybių pradėti ieškoti reiktų nuo nacickų...
2020-12-06
+3
Atsakyti
uz zalgiri
faktas kad uz rezultata turi kazkas prisiimt atsakomybe, taip buna visur. kitas klausimas ar vadyba tikrai padaro viska? ar treneris ir direktorius nera atpirkimo oziai kuriuos gudrus dalininkai nori pakist? savivaldybe kaip didziausia klubo remeja turetu inicijuoti issamu audita o tada jau sprest ka daryt
2020-12-06
-4
Atsakyti
Destytojas
Ar tik ne meras , siule rengti referenduma ,ar reikalingas krepsinis?
2020-12-06
+1
Atsakyti
As
Chebryte, siulau pasidometi tokiu zmogumi kaip Arturas Nacickas- klubo valdybos pirmininkas. Visi Siauliai zino, kad jis eina vusur sau tik naudos. Pasidomekit kiek ale turtingiausias miesto zmogus pareme kluba, o ne paskolino, kiek Gradialis moka uz reklamines vietas ant aprangu ir parketo. Teko girdet, kaip uz pasiruosima Gradialyje klubas net saskaita gavo, nors lyg ir remej. Pasidomekit, kas yra dabartinus klubo direktorius-Nacicko kiseninis, kad sudetu reikalingus parasus finansiniuose reikaluose. Pasidomekit kaip Nacickas spaudzia pinigus, nuolat sako kad ju nera, bet liepia pasirasinet zaidejus. Pasidomekit kiek toks itakingas zmogus atvede remeju i kluba. Pasidomekit kaip yra tyciojamasi is treneriu stabo ir uz kokius pinigus jie dirba. Pasidonmekit ka veikia trenerio asistentai po darbo, kad islaikytu seimas. Pasidomekit kieno is miesto vadovu zmonos dizaino imone galimai projektavo tam tikrus Gradiali viesbucio dalykys, kur gerb. Nacickas yra vienas is akcininku. Tai gal nuo valdybos pradekim, o ne nuo Sireikos, Zukio...kurie yra tikri Siauliu krepsinio patriotai, o ne neaiskuos kilmes politikai ir tik asmenines naudos ieskantys remejai-kenkejai.
2020-12-06
+13
Atsakyti
dnierka
Manau, kad ne aš vienas matau čia susikurtas sau šiltas darbo vieteles, visa šutvė nuo senųjų gerųjų ,,Šiaulių,, komandos laikų kuri žaidė ,,Tauro,, sporto salėje. Sėdi sau ramūs visi, alga kapsi į asmenines sąskaitas. Smagu, kad meras pajudino visą tą ,,ŠVOGERIŲ,, klaną.
2020-12-06
+1
Atsakyti
Jonas
Zukauskaibas tu kaimietis.
2020-12-06
+6
Atsakyti
hujnja
Sireika lauk. Bet nepamirskite prasom kartu ir tuos du dvarniagas Giedraiti ir kolchoznyka Paliukena kuo toliau nuo suolelio. Nes abu ir kaip krepsininkai buvo kiauri,taip ir ,kaip bijau pavadinti treneriais niekada nebus. Na nebent Jonisky gales vietinius fizinio pamokose paraginti plojimais judeti. Ziurint i suoliuka jauciasi svetimos gedos jausmas. Sedi visi kaip prisisike i kelnes ir turbut net nesusipranta del ko jie ten sedi. Visa ta sirsiu lizda kuo greiciau isdraskyti!
2020-12-06
-2
Atsakyti
Zukauskui
Zukauskas uz viska ka darydavo nepagarbiai su savo liezuviu,dabar gauna gera spjuvi atgal. Kai ji nupus nuo krepsinio reikalu,as labai pasimegausiu tuo momentu. Yra toks pasakymas! Lauko tualete galva is sudu vos isniro ir jau mano kad savo kaime yra zvaigzde. Galva islindo,bet sudu kvapas liko. Esi kaimo japas su visiskai tusciu kibiru ant peciu.
2020-12-06
-6
Atsakyti
Pietinis
Sireika neturi daugiau ka veikti, jis nori toliau treniruoti. Galejo eiti i savivaldybe, zmones buvo pirmu numeriu isrinke, bet jis atsisake. O klubo vadovai nenori jo tiesiog "nuimti", nes jis pritraukia papildomu remeju. Taip viskas ir merdi metai is metu.
2020-12-06
+7
Atsakyti
Geras Siauliai
😃 Jau Net Merui Parupo Miesto komanda Kad taip Visu Rupetu Dazniau Nei kol pasakys Komandu vadovai patenkinti arne Komandos rezultatais
2020-12-05
-2
Atsakyti
jou
Finansuojami savivaldybes bet jauciasi kaip seimininkai klube Zukauskas ir Sireika... Sugebejo komanda davest i iki tokio dugno kad niekas joje nenori zaisti (nes nebutu kalbos jei zaistu jauni perspektyvus, bet dabar nieko nera plius kai toks terneris kuris isizeidzia del bet ko ir duchina visus is eiles tada jo
2020-12-05
+5
Atsakyti
musu sirgaliu negirdi.šaunu kad ir merui kantrybe truko
2020-12-05
+2
Atsakyti
Anonimas
Kad sireika nesitraukia is trenerio posto cia nieko keisto. Paziurekite i kitus praeities nuopelno krepsinio atstovus...sabas sedi LKF ir daro is krepsinio stagnacija, rimas chimkiuose geda sau daro, marciulionis net ir tas gedos prisidare ilindes vienu metu i kolchozo politine partija. Deja bet senesnes kartos zmones turi is rusu laiku igyta mentaliteta, kur del praeities nuopelnu jie isivaizduoja kad pas juos yra igytas imunitetas nuo bet kokios kritikos. Sireika sh mala Siauliuose? Bet jis gi laimejo aukso medali su rinktine. Siauliai tipo privalo ji laikyti treneriuose iki kol jam bus 70+ metu ir gales eit i pensija.
2020-12-05
-4
Atsakyti
Klausimas
o jus pamenat kai Petrauskas is Sireikos pereme Siaulius su nukraujavusiu biudzetu. Juokesi zmones kad Siauliai 6 ar 7 vieta uzima, nors 3 kartus BBL auksa laimi.Su nostalgija dabar pamenu tuos laikus...
2020-12-05
+6
Atsakyti
uz zalgiri
zukauskui jau laikas i poilsi kartu su sireika nes kasmet rezultatai eina tik prastyn
2020-12-05
-2
Atsakyti
Anonimas
Ble zukauskas tai cmo, su savo sarkastiskais atsakymais. Siauliu klubas tokia geda miestui daro, kad net meras turejo tarti zodi. Dar vienas komunistinio mentaliteto svogeriu sudklubis. Uzraukia miesto parama meras ir viso geru siauliu kllubui. Gales siauliai kreiptis pas sesku kaip pragyvent pardavinejant mesas ir kita sh is bagazniko.
2020-12-05
+2
Atsakyti
dingo šuniukas
ponas Sireika būtų neblogas joniškio delikatesų treneris
2020-12-05
+1
Atsakyti
naglas žukauskis
Teisingai meras pasielgė, o tai žiūrint atrodė, kad Sireika per rungtynes miega. Greičiausiai ir per treniruotes jie ten kortom lošia, išskyrus tą islandą bo tas nemokakortom lošti.
2020-12-05
+10
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Pasvalio Pieno žvaigždės
Šiaulių Šiauliai
52%
33/64
Metimai iš žaidimo
40%
24/60
43
Atkovoti kamuoliai
29
27
Rezultatyvūs perdavimai
13
7
Perimti kamuoliai
5
112
Naudingumas
56
2
Blokuoti metimai
4

Rungtynių žaidėjai

Edgaras  Želionis
22 PTS
7/11 FG
5/6 FT
Elvar Mar Fridriksson
15 PTS
6/13 FG
3/4 FT
Edgaras  Želionis
13 REB
9 DREB
4 OREB
Andy  Van Vliet
7 REB
5 DREB
2 OREB
Karolis  Giedraitis
6 AS
1 TO
17 MIN
Gediminas  Orelikas
3 AS
2 TO
30 MIN
Edgaras  Želionis
37 EFF
50% 2P%
100% 3P%
Andy  Van Vliet
14 EFF
57% 2P%
33% 3P%