Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt

Pergalingame Eurolygos mače Atėnuose Kauno „Žalgirio“ krepšininkai fantastiškai atakavo iš toli – 13 iš 20 tritaškių (65 proc.). Tuo metu varžovai realizavo 8 iš 28 tolimų metimų (28,6 proc.).

Fotogalerija

Žalgiriečių vėliavnešiu rungtynėse su „Panathinaikos“ buvo Marius Grigonis – 24 taškai, 6 atkovoti kamuoliai, 3 rezultatyvūs perdavimai, 24 naudingumo balai ir 6 pataikyti tritaškiai iš 8 bandymų.

Tinklalapio „BasketNews.lt“ žurnalistas Jonas Lekšas įvertino žalgiriečių individualų pasirodymą pergale pasibaigusiose rungtynėse.


Marius Grigonis – 10 balų
28 min., 24 tšk. (3/6 dvit., 6/8 trit.), 6 atk. kam., 3 rez. perd., 3 kld., 24 naud. balai.

Nuotr. zalgiris.lt

„Žalgirio“ lyderis su kaupu reabilitavosi Atėnuose po nesėkmingo praėjusios savaitės mačo prieš „Barceloną“. Marius nuo pirmųjų minučių aikštėje jautėsi puikiai ir ne tik smeigė vieną tritaškį po kito, bet ir sėkmingai pikenroluose surasdavo Lauvergne'ą. Tiesa, reikia pripažinti, jog po pertraukos žalgirietis buvo šiek tiek pristabdytas ir ne visada jo priimti sprendimai buvo teisingi, ką parodo ir 2 gauti blokai bei 3 klaidos. 6 pataikyti tritaškiai yra naujas Grigonio rekordas Eurolygoje, o jo šio sezono pataikymo procentu iš toli tiesiog negalima nesižavėti – 56,4 proc. 


Nigelas Hayesas – 9 balai
33 min., 14 tšk. (2/5 dvit., 3/3 trit., 1/1 baud.), 4 atk. kam., 2 per. kam., 3 kld., 12 naud. balų.

Nuotr. BasketNews.lt/D.Lukšta

Dar vienas labai solidus Nigelo pasirodymas abiejose aikštelės pusėse. Amerikietis kovingai pradėjo rungtynes ir tik apmaudžiai neužbaigė sėkmingai atakos atkovojęs kamuolį puolime, tačiau vėliau reabilitavosi ir realizavo visus tris tritaškius. Gynyboje Hayesas ne tik patikimai gynėsi vienas prieš vieną, bet ir visada buvo laiku ir vietoje, kuomet komandos draugui reikėjo pagalbos. Nigelas žaidė net 33 minutes, bet, iškritus Steve'ui Vasturiai, amerikiečio žaidimo laikas natūraliai išaugs ir stabiliai turėtų siekti 30 minučių ribą, kadangi tai yra universaliausias „Žalgirio“ krepšininkas.


Thomasas Walkupas – 8 balai
26 min., 5 tšk. (1/2 dvit., 1/2 trit.), 8 rez. perd., 0 kld., 10 naud. balų.

Nuotr. zalgiris.lt

Rungtynių žaidėjas

Taškai
24
Naudingumas
24
Tritaškiai
75%
6/8
Rezultatyvūs perdavimai
3

8 rezultatyvūs perdavimai ir 0 klaidų – įspūdingi įžaidėjo skaičiai. Walkupas solidžiai organizavo „Žalgirio“ puolimą ir puikiai kontroliavo rungtynių tempą, pats į krepšį žiūrėdamas itin retai. Gynyboje Thomasas sykį neprotingai bonuso situacijoje prasižengė prieš Howardą Sant-Roosą, tačiau daugiau priekaištų jam negalime turėti.


Augustine'as Rubitas – 7,5 balo
17 min., 8 tšk. (2/7 dvit., 4/5 baud.), 8 atk. kam., 13 naud. balų.

Nuotr. zalgiris.lt

Dvikova aukštaūgiui prasidėjo sunkiai ir jis, greitai susirinkęs dvi pražangas, pirmoje mačo dalyje aikštėje prabuvo vos 4 minutes. Spindėti Rubitas pradėjo trečiajame kėlinyje, kuomet atrodė, kad „Pao“ perima mačo kontrolę – agresyvus žaidimas ir lipimas ant lentos, o tai leido pagerinti asmeninį atkovotų kamuolių rekordą šį sezoną. Žinoma, pataikymas iš žaidimo nebuvo pats geriausias, bet apskritai Augustine'o pasirodymas buvo solidus. Vis dar yra keista, kaip Schilleris šiam priekinės linijos žaidėjui neranda bent 20 minučių aikštėje.


Rokas Jokubaitis – 7 balai
23 min., 10 tšk. (3/5 dvit., 1/2 trit., 1/1 baud.), 2 rez. perd., 5 kld., 9 naud. balai.

Nuotr. BNS

Iki ketvirtojo kėlinio Jokubaitis žaidė labai prastai, vienu metu savo sąskaitoje turėjo -5 naudingumo balus ir pirmiausia didelė pagarba Schilleriui, jog toliau tikėjo jaunuoju talentu. Dar didesnė pagarba Rokui, kuris ketvirtajame kėlinyje surengė solo pasirodymą ir iš pirmųjų 12 „Žalgirio“ taškų pelnė 10 bei tapo pagrindiniu žmogumi, galutinai sužlugdžiusiu varžovų šansus grįžti į rungtynes. Neįtikėtina, kaip 20-metis nė kiek nesutriko po tokio prasto dvikovos starto. Bravo!


Paulius Jankūnas – 7 balai
12 min., 4 tšk. (2/2 dvit.), 5 atk. kam., 12 naud. balų.

Nuotr. zalgiris.lt

Atkovotų kamuolių karalius tapo ir sužaistų rungtynių Eurolygos karaliumi. Sveikinimai Pauliui su neįtikėtinu pasiekimu, o tai vainikavo ne tik komandos pergalė, bet ir paties kapitono geras žaidimas. Jankūnas dusyk pakartojo netaiklius komandos draugų metimus ir statistikos protokole fiksavo vien teigiamus rodiklius. 12 naudingumo balų – geriausias Jankio sezono pasirodymas.


Joffrey Lauvergne'as – 6 balai
22 min., 8 tšk. (4/10 dvit.), 8 atk. kam., 10 naud. balų.

Nuotr. zalgiris.lt

Mačą Lauvergne'as pradėjo sėkmingai pikenrolais atakuodamas „Pao“ susikeitimus gynyboje ir jo greiti sukimaisi po užtvaros tikrai kelia problemų varžovams. Vis dėlto vėliau netrūko skubotų prancūzo sprendimų, kuomet avantiūriškai buvo stengiamasi įveikti Papagiannį žaidžiant nugara į krepšį, o pataikyti 4 iš 10 dvitaškių anaiptol nėra solidūs skaičiai vidurio puolėjui.


Lukas Lekavičius – 5 balai
14 min., 5 tšk. (1/3 dvit., 1/1 trit.), 1 rez. perd., 2 kld., 4 naud. balai.

Nuotr. BNS

Blankokas lietuvio pasirodymas prieš buvusią komandą ir ne todėl, kad Lekavičius žaidė prastai, bet tiesiog penktadienio vakarą iniciatyvos ėmėsi kiti krepšininkai. Lukas rungtynėse atsidarė tritaškiu metimu, tačiau vėliau retai žiūrėjo į krepšį ir vėliau dar pridėjo firminį savo floaterį.


Artūras Milaknis – 4 balai
22 min., 3 tšk. (1/4 trit.), 1 atk. kam., -1 naud. balas.

Nuotr. BasketNews.lt/D.Lukšta

Vasturiai iškritus iš rikiuotės, Milaknis rungtynes pradėjo starto penkete, tačiau tai nepadėjo pagerinti pataikymo procento iš toli. Artūras prametė pirmuosius tris tolimus metimus, ketvirtąjį pataikė ir dabar per pastarąsias šešerias rungtynes Eurolygoje yra reealizavęs 2 tritaškius iš 17. Tiesa, reikia pažymėti, jog vienintelis snaiperio tikslus tritaškis buvo prie lygaus rezultato (50:50) ir inicijavo „Žalgirio“ spurtą. Gynyboje lietuviui buvo sunku ir jį atakavo tiek Papapetrou, tiek Nedovičius.


Martinas Gebenas vėl aikštėje atliko epizodinį vaidmenį. Aukštaūgis sužaidė vos 4 minutes ir dėl to objektyviai jo pasirodymo įvertinti negalime.

Komentarai:
Kaunas
Ar tik taip atrodo bet kaip kalba Grigonos atrodo nelabai patenkintas naujo trenerio taktimomis .
2020-12-12
-4
Atsakyti
Realus
na Mariaus 56 proc tritaskiu atrodo ispudingai.
2020-12-12
-19
Atsakyti
nini
Baikit jus ta Mila drozti, vakar ismete du normalius trajakus - viena pataike, kiti du buvo atakos laiku baigiantis neparuosti ir viskas. Rokui juk atleidziam, kad tik is ketvirto karto isejes uzsikure, nes juk jis Neo - isrinktasis. Jankui ir Augiui dar po bala prideciau, kai tie du vienu metu aikstej kazkokia telepatija gynyboj atsiranda, ramiai viska uzdaro, lauku susikeicia, atsitveria.
2020-12-12
-4
Atsakyti
x
Jokubaičiui ir Hays\'ui reikia siūlyti naujus kontraktus , kad grigonį pavykks išlaikyti mažai tikėtin. kaip ten bebūtų grąžiai žiūrisi komanda.
2020-12-12
+10
Atsakyti
Tony
jokubaitis pagaliau padare ka turi daryt, nemyzt i bata po nesekmiu ir toliau imtis inciatyvos , ko anksciau trukdavo svarbiausiais momentais. Kietas bachuras uzaugs jei taip ir toliau
2020-12-12
-5
Atsakyti
to pseudo "uz Zalgiri"
eik dar pamiegok,nes taves laukis antros sezono rungtynes per savaite (pirmos antradieni).Tad kaupk jėgas iki 17 val. ir bus daug progu pasireikst.
2020-12-12
+5
Atsakyti
uz zalgiri
vienintelis tikras snaiperis Zalgiryje yra Grigonis. Milaknis deja visai netempia siemet. aisku galima sakyt kad palaukim ir jis kazkada vistiek issaus bet tikras snaiperis laisvas turi pataikyt. kaip pataiko Carol, Kuric ar Larkin su James. idomu kodel treneris taip uzsispyres neleist Jokubaicio i starta? jam tinka Vasturia, Milaknis bet tik ne Rokas. visumoj vakar islosem ne todel kad baisiai gerai zaidem patys o todel kad varzovas zaide tragiskai o mums dar ir sekesi pataikyt sudetingus metimus.
2020-12-12
+1
Atsakyti
Pool
nuo kada jia toks ekspertas
2020-12-12
-1
Atsakyti
Mldc
Labiausiai smagu del Jokubaicio, kad igavo patirties kaip nepasimest ir persilauzt. Svarbu jaunam zaideju sudalyvaut reiksmingose rungtynes, kur tris kelinius komandai atrodo tik zalos darai, bet likt susikaupusiam ir tiket savo jegom kad vistiek duosi naudos
2020-12-12
+17
Atsakyti
D.
Px tas Milaknio taikiklis. Tik bereikalingai spaudimą jam darom. O gynybą tampo vistiek neblogai. Įsivažiuos ir vsio kak paložna bus :D Mažiau rašykit ir analizuokit Milo tritaškius :D Užtenka ir kaip šiandien vieno gero smeiginio svarbiu metu, o statistika px :D
2020-12-12
-3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Atėnų Panathinaikos
Kauno Žalgiris
39%
24/62
Metimai iš žaidimo
51%
31/61
29
Atkovoti kamuoliai
41
19
Rezultatyvūs perdavimai
17
7
Perimti kamuoliai
5
81%
13/16
Baudų metimai
86%
6/7
9
Prarasti kamuoliai
17

Rungtynių žaidėjai

Nemanja  Nedovic
12 PTS
4/10 FG
2/2 FT
Marius  Grigonis
24 PTS
9/14 FG
0/0 FT
Georgios  Papagiannis
11 REB
6 DREB
5 OREB
Kauno Žalgiris
Keli žaidėjai
8 REB
Atėnų Panathinaikos
Keli žaidėjai
4 AS
Thomas  Walkup
8 AS
0 TO
26 MIN
Georgios  Papagiannis
20 EFF
63% 2P%
- 3P%
Marius  Grigonis
24 EFF
50% 2P%
75% 3P%