Nuotr.: ZUMAPRESS.com-Scanpix
Nuotr. ZUMAPRESS.com-Scanpix

Trečiadienį itin svarbias Europos taurės rungtynes žaisiantis Panevėžio „Lietkabelis“ susikaus su nestipriausios sudėties Andoros „MoraBanc“ ekipa.

Pranešama, jog su Andoros komanda į Panevėžį nevyks keturi krepšininkai – atakuojantis gynėjas Jeremy Senglinas ir trys vidurio puolėjai: ekipos lyderis Tysonas Perezas, Moussa Diagne bei Malickas Dime.

Dešiniosios čiurnos raiščius susižeidęs Senglinas nerungtyniaus apie mėnesį. Panašią traumą patyrė ir Dime, tačiau jo čiurnos raiščių patempimas yra trečiojo laipsnio, tad jis negalės žaisti mažiausiai mėnesį, tačiau reabilitacijos laikotarpis gali trukti ir 6 savaites.

Diagne jaučia skausmus nugaros srityje, o Perezas jau kurį laiką gydosi čiurnos traumą.

Perezas Europos taurėje šį sezoną vidutiniškai renka po 12,3 taško, 5,3 atkovoto kamuolio ir 13,3 naudingumo balo.

Senglino statistika siekia 11 taškų, 2,3 rezultatyvaus perdavimo, 1,8 atkovoto kamuolio bei 9,3 naudingumo balo.

Dime fiksuoja 3,9 taško, 2,6 atkovoto kamuolio ir 2,7 naudingumo balo statistiką.

Diagne pasirodė tik vieneriose rungtynėse su Antverpeno „Telenet Giants“ ir jose pelnė 1 tašką, atkovojo 2 kamuolius bei surinko 3 naudingumo balus.

1 pergalę per 8 susitikimus iškovojęs „Lietkabelis“ vis dar turi šansų patekti į kitą Europos taurės etapą.

Vis dėlto Nenado Čanako auklėtinių likimas dabar priklauso ne tik nuo jų pačių, bet ir nuo ketvirtoje vietoje esančios „MoraBanc“, kuri Aukštaitijos klubą lenkia dviem pergalėmis ir yra sužaidusi maču mažiau.

Pirmiausia panevėžiečiams prireiks galingo individualaus finišo – privaloma laimėti prieš „MoraBanc“ namie daugiau nei 10 taškų, kiek buvo pralaimėta svečiuose, ir įveikti Monako „Basket“. 

Prieš pastarąją Panevėžio komanda išvykoje neturėjo šansų ir nusileido 57:82. Nesėkmės prieš Andoros ekipą atveju, Panevėžio klubas galutinai praras šansus.

Laimėjęs reikiama persvara, „Lietkabelis“ taip pat dar turėtų sulaukti dviejų „MoraBanc“ pralaimėjimų – prieš grupės lyderę Bolonijos „Virtus“ ir Monako klubą. Pirmajame rate Andoros komanda krito prieš šias ekipas.

Panevėžiečių išgyvenimo mūšis su „MoraBanc“ – trečiadienį nuo 19 val.

Komentarai:
L
Monako vistiek neįveiks tai koks skirtumas
2020-12-15
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.