179 centimetrų Facundo Campazzo jau spėjo padaryti įspūdį Denverio „Nuggets“ gerbėjams ir treneriams, tačiau Martynui Pociui vikrusis argentinietis žadą atėmęs buvo kur kas anksčiau, rašo „The Denver Post“ žurnalistas Mike‘as Singeris.

Pociaus ir Campazzo keliai susikirto Mursijoje, kur lietuvis sužaidė paskutinį savo karjeros sezoną.

„Vos atvykau į komandą, po poros ikisezoninių rungtynių likau apakęs“, – „The Denver Post“ pasakojo Pocius.

Buvęs Lietuvos rinktinės krepšininkas taip pat prisiminė, kaip treniruotėje nesureagavo į Campazzo perdavimą ir iš pirmo žvilgsnio nekaltas epizodas baigėsi skausmingai.

„Jis vos nesulaužė man nosies“, – sakė lietuvis.

Praktiškai visą 2016-2017 m. sezoną Pocius užėmė Campazzo mentoriaus vaidmenį. Kai argentinietis rinkdavosi technines pražangas, Pocius būdavo tas, kuris ramindavo temperamentingą įžaidėją.

Campazzo buvo Mursijos ekipos variklis ir pirmavo pagal renkamus taškus (13,2) bei atliekamus rezultatyvius perdavimus (6,7).

„Kiekvieną dieną treniruotėse žaidžiau su arba prieš jį, arba tiesiog sėdėdavau šalia ir žiūrėdavau į jį galvodamas, jog jam čia ne vieta. Čia ne jo lygmuo“, – sakė Pocius.

Neilgai trukus Pocius gavo darbą Denveryje, o viena pirmųjų ataskaitų, kurias rašė lietuvis, buvo apie Campazzo.

„Žaidžiau su juo ir esu įsitikinęs, kad jis gali žaisti šiame lygyje. Campazzo yra geras ir gali žaisti NBA“, – tuomet rašė Pocius.

Pocius Mursijoje taip pat matė Campazzo nuolat dirbantį treniruoklių salėje ir besilaikantį becukrės bei gluteno neturinčios mitybos – praktiką, kurią argentinietis taiko iki šiol.

Lietuvis su argentiniečiu išlaikė artimą ryšį ir susirašydavo po Eurolygos rungtynių bei žiūrėdavo „Real“ susitikimus, kai tik būdavo Europoje.

„Visada mintyse galvojau apie tai, kad yra galimybė jį išvysti atvykstant čia (į Denverį)“, – sakė Pocius.

Tuo metu tarptautinis „Nuggets“ skautas Rafalas Jucas teigė nemanantis, kad Campazzo ūgis gali tapti didele kliūtimi.

„Kai kurie gali sakyti, kad jam trūksta ūgio, – teigė Jucas. – Bet kaip kažkas sakė man, nugalėtojai būna skirtingų formų ir manau, jog šiam posakiui nėra geresnio pavyzdžio nei Facu. Jis laimi rungtynes.“

„Be abejo, ginantis NBA ūgis yra svarbus. Būnant arti krepšio puolėjai gali per jį permesti, tačiau apeiti jį yra labai sunku, nes jis – energingas ir aktyvus. Mačiau jį žaidžiant su geriausiais atletais pasaulio čempionate, Eurolygoje, olimpinėse žaidynėse... Niekada nesijaudinau dėl jo ūgio“, – sakė Jucas.

Singeris savo straipsnyje taip pat praneša, jog Campazzo pasirašė dvejų metų 6 mln. JAV dolerių kontraktą. Pociaus įsitikinimu, Campazzo galėjo sudaryti dar pelningesnę sutartį, tačiau įžaidėjo prioritetai buvo kitokie.

„Manau, jog bet kuriame kitame klube jis būtų gavęs daugiau pinigų ir didesnį vaidmenį į atkrintamąsias nepateksiančioje komandoje, – sakė Pocius. – Vis tik manau, kad jam svarbiausia buvo pergalinga kultūra komandoje ir šansas laimėti.“

Kaip ir Mursijoje, Pocius tapo Campazzo užnugariu ir Denveryje. Lietuvis „Nuggets“ naujoką pasitiko Denverio oro uoste, padėjo įsikurti naujuose namuose, įdiegti televiziją ir internetą bei išmokė užsisakyti maisto į namus.

„Jis turėjo daug klausimų apie komandos dinamiką, ko iš jos galima tikėtis. Taip pat apie teisėjavimą, taisyklių skirtumus ir anglų kalbą“, – dėstė Pocius.

Campazzo savo energija jau užkrėtė ryškiausias komandos žvaigždes – Jamalą Murray bei Nikola Jokičių, tačiau svarbiausia, kad argentinietis į akį krito ir vyriausiajam treneriui Mike‘ui Malone‘ui.

„Nežinau, kaip galima neįsimylėti tokio vyruko kaip Facu, – treniruočių stovyklos pradžioje sakė strategas. – Jis yra žemo ūgio, tačiau apie jį negali spręsti iš to. Jį privalu įvertinti už jo širdį.“

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.