Nuotr.:

Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL – VIKINGLOTTO) trečiąjį mėnesį į geriausių jaunųjų žaidėjų reitingo viršūnę prasibrovė „Gargždų“ vidurio puolėjas.

Mantas Rubštavičius

Mantas  Rubštavičius
Komanda: Kauno Žalgiris-2
Pozicija: SG
Amžius: 18
Ūgis: 198 cm
Svoris: 84 kg
Gimimo vieta: Panevėžys, Lietuva

Tinklalapis „BasketNews.lt“ trečiąjį sezoną iš eilės pateikia NKL geriausių mėnesio jaunųjų krepšininkų reitingą, į kurį šį sezoną yra įtraukiami ne vyresni nei 2000 metų gimimo krepšininkai.

  • Spalio mėnesio geriausių jaunųjų krepšininkų reitingą rasite čia.
  • Lapkričio mėnesio geriausių jaunųjų krepšininkų reitingą rasite čia.

Gruodžio mėnesio NKL geriausių jaunųjų krepšininkų reitingas:

5 vieta – Nojus Mineikis, Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“
Vid. 29 min., 11 tšk., 7,1 atk. kam., 1,6 rez. perd., 13,4 naud. bal.

Nuotr. M.Baranauskas

Sezoną pradėjęs puikiai ir per pirmąsias penkerias rungtynes rinkęs po 19,2 taško, vėliau „Neptūno-Akvaservis“ puolėjas Nojus Mineikis kiek pritilo.

Gruodžio mėnesį 20-metis 201 cm ūgio krepšininkas fiksavo 11 taškų ir 7,1 atkovoto kamuolio (7 vieta lygoje) statistiką.

Geriausią pasirodymą krepšininkas surengė susitikime su Šilalės „Lūšimi“, kuomet pelnė 21 tašką, atkovojo 8 kamuolius ir surinko 22 naudingumo balus.

Nors pasižymi solidžiu metimu iš toli, būtent tritaškiai buvo didžiausia krepšininko problema gruodžio mėnesį – juos jis realizavo 19,5 proc. taiklumu.

Krepšininkui nuo sezono pradžios varžovų dėmesys dar labiau padidėjo ir dabar jis savo žaidime turi dėti dar vieną žingsnį į priekį – prisitaikyti prie to ir surasti spragų varžovų gynyboje.

Atsižvelgiant į tai, kad žaidžia beveik po 30 minučių, nuo antros iki ketvirtos pozicijos žaidžiančio krepšininko klaidų vidurkis nėra itin didelis – jis vidutiniškai praranda po 1,7 kamuolio.

Šį sezoną Mineikis yra „Neptūno“ dublerių lyderis – renka po 14,1 taško, 7,8 atkovoto kamuolio ir 16,5 naudingumo balo.


4 vieta – Mantas Rubštavičius, Kauno „Žalgiris-2“
Vid. 19 min., 11,9 tšk., 2,9 atk. kam., 1,2 rez. perd., 12,2 naud. bal.

Nuotr. D. Lukšta

Mantas Rubštavičius

Mantas  Rubštavičius
Mantas  Rubštavičius
MIN: 20.26
PTS: 11.89 (56.31%)
REB: 3.28
AS: 1.56
ST: 0.83
BS: 0.11
TO: 1.56
GM: 18

Būtina pabrėžti tai, kad 18-metis Rubštavičius 11,9 taško ir 12,2 naudingumo balo rinko vos per vidutiniškai 19 ant parketo praleidžiamų minučių.

Šį sezoną gerokai fiziškai sustiprėjęs panevėžietis gruodžio mėnesį iš dvitaškio zonos atakavo 74,2 proc. taiklumu, o tai buvo ketvirtas geriausias rezultatas NKL. Taikliau iš artimojo nuotolio atakavo tik priekinės linijos krepšininkai.

198 cm ūgio atakuojantis gynėjas tritaškius metė 35,1 proc. taiklumu.

Krepšininkas puikiai užbaigė metus, kai per paskutines ketverias rungtynes užfiksavo 14,8 taško ir 17 naudingumo balų statistiką.

84 kg sveriantis Rubštavičius buvo solidus pergalingoje jaunųjų žalgiriečių dvikovoje su lygos čempione Marijampolės „Sūduva-Mantinga“, kurioje surinko 18 taškų (3/4 dvit., 3/4 trit., 3/3 baudų) ir 20 naudingumo balų.

Atletas išsiskyrė ir principiniame mūšyje su Vilniaus „Perlu Energija“, kuriame įsirašė 15 taškų ir 19 naudingumo balų bei taip prisidėjo prie pergalės.

Rubštavičius šį sezoną „Žalgirio“ dublerių gretose su 11,9 taško ir 12,5 naudingumo balo rodikliais yra geriausias krepšininkas, o ekipa per 19 rungtynių pasiekė 13 pergalių ir užima antrąją vietą.


3 vieta – Matas Vaitkus, Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ 
Vid. 21 min., 12,3 tšk., 2,7 atk. kam., 2,7 rez. perd., 1,7 per. kam., 12,7 naud. bal.

Nuotr. M.Baranauskas

Antrąjį sezoną Nacionalinėje krepšinio lygoje žaidžiantis 20-metis Matas Vaitkus pirmąjį kartą pateko į geriausių jaunųjų žaidėjų reitingą.

„Neptūno“ dublerių 183 cm ūgio įžaidėjas gruodį rinko po 12,3 taško, 2,7 rezultatyvaus perdavimo ir 12,7 naudingumo balo, o tai užfiksavo vidutiniškai žaisdamas po 21 minutę.

Didžiausi Vaitkaus pliusai yra žaidimas vienas prieš vieną, fiziniai duomenys, geras šuolis. Tiesa, krepšininkas galėtų atkovoti daugiau kamuolių – šį sezoną jų sugriebia vidutiniškai po 2,3.

Klaipėdietis dažnai remiasi tritaškiu atšokus nuo varžovo, o kartais susidaro įspūdis, kad šiuos metimus jis pataiko geriau nei atakuodamas laisvas.

Krepšininkas kiek patobulėjo kuriant žaidimą ir atlieka po 2,6 rezultatyvaus perdavimo, tačiau jis vis tiek turėtų dar stipriai pagerinti komandinį žaidimą, geriau jį sustatyti ir labiau įtraukti komandos draugus.


2 vieta – Jokūbas Rubinas, Vilniaus „Perlas Energija“
Vid. 33 min., 17,6 tšk., 2,7 atk. kam., 5,9 rez. perd., 2 per. kam., 16,9 naud. bal.

Nuotr. D.Lukšta

Spalio mėnesį „Ryto“ dublerių įžaidėjas Jokūbas Rubinas reitinge užėmė pirmąją vietą, lapkričio mėnesį į jį visai nepateko, o gruodžio mėnesį ir vėl sugrįžo.

18-metis 186 cm ūgio gynėjas buvo nesustabdomas mače su Kauno „Žalgiriu-2“. Tuomet jis pelnė 31 tašką (5/6 dvit., 5/9 trit., 6/7 baudų) ir pasiekė savo rekordą, taip pat atliko 4 rezultatyvius perdavimus bei surinko 33 naudingumo balus.

Krepšininkas visose septyneriose gruodžio rungtynėse pelnė dviženklį taškų skaičių ir NKL pagal rezultatyvumą (vid. 17,6 tšk.) užėmė penktąją vietą

Laimėtame mače su Palangos „Kuršiais“ mažeikiškis surinko savo pirmąjį dvigubą dublį – pelnė 10 taškų ir atliko 10 rezultatyvių perdavimų. Su 5,9 rezultatyvaus perdavimo vidurkiu krepšininkas gruodį NKL užėmė septintąją vietą.

Krepšininko treneris Edvinas Justa jau anksčiau viešai pastebėjo, kad jo auklėtiniui labiausiai reikėtų pagerinti gynybą ir kalbėjimą vadovaujant komandai.


1 vieta – Oskaras Pleikys, „Gargždai“
Vid. 31 min., 15,3 tšk., 10 atk. kam., 3 rez. perd., 1 per. kam., 23 naud. bal.

Nuotr. Matas Baranauskas

19-metis 202 cm ūgio vidurio puolėjas Oskaras Pleikys gruodžio mėnesį žaidė taip gerai, kad net pretendavo tapti geriausiu krepšininku tarp visų NKL žaidėjų.

Klaipėdietis paskutinį 2020 metų mėnesį pagal rezultatyvumą NKL užėmė 11 vietą (vid. 15,3 tšk.), pagal atkovotus kamuolius – pirmąją (vid. po 10), o pagal naudingumo balus – ketvirtąją (vid. po 23).

Pleikys gruodžio mėnesį puolime vidutiniškai atkovojo po 4,6 kamuolio, o tai NKL taip pat buvo geriausias rodiklis.

Pirmaisiais šio sezono mėnesiais Pleikiui trūko stabilumo, tačiau gruodžio mėnesį per aštuonis mačus jis mažiausiai pelnė 8 taškus ir surinko 11 naudingumo balų.

Geriausias rungtynes jis sužaidė su savo gimtojo miesto ekipa, Klaipėdos „Neptūnu-Akvaservis“. Tuomet krepšininkas surinko 27 taškus (12/16 dvit., 3/4 baudų), atkovojo 10 kamuolių ir įsirašė 36 naudingumo balus.

Pleikys yra tradicinis vidurio puolėjas, mėgstantis stumdytis po krepšiu ir puikiai žaidžiantis vienas prieš vieną. 

19-metis išsiskiria fizine jėga, baudos aikštelėje užima daug vietos ir neabejotinai yra vienas stipriausių lygos aukštaūgių, o tokių krepšininkų šiuolaikiniame krepšinyje lieka vis mažiau. 202 cm ūgio centras sveria 112 kilogramų.

Krepšininkas turėtų dar labiau patobulinti savo žaidimą nugara, kadangi pasitaiko prie situacijų, kuomet bandydamas pergudrauti savo oponentą sužingsniuoja ar praranda kamuolį. Pleikys taip pat solidžiai ginasi vienas prieš vieną, gali apsiginti atsidūrus prieš žemesnius varžovus.

Jaunuolis turi neblogą metimą iš vidutinio nuotolio, tačiau kol kas juo naudojasi retai. Gruodžio mėnesį atletas nuo baudų metimų linijos pataikė 83,3 proc. metimų.

„Gargždų“ komandos vyriausiasis treneris Erikas Kubilius dar praėjusį sezoną norėjo pasikviesti šį krepšininką į savo ekipą, o dabar komandoje, kurioje žaidžia Modestas Kumpys ir Mantas Ruikis, Pleikys yra tarp vedlių – renka po 12,9 taško, 8,1 atkovoto kamuolio (6 vieta lygoje), 2,1 rezultatyvaus perdavimo ir 17,3 naudingumo balo (9 vieta lygoje).

Pleikio atstovaujama „Gargždų“ komanda šį sezoną per 16 mačų laimėjo 12 kartų ir lygoje užima ketvirtąją vietą.

Komentarai:
?
Tikrai įdomu kodėl to Pleikio Neptūnas pas save į dublerius nepasieme? Galdikui baigus karjerą galėtų galbūt pakeisti jį Neptūne...
2021-01-07
Atsakyti
duobe
Jo Pleikys tai toks įdomus visai. Fiziškai labai gerai atrodo ,atkovotiem kamuoliam gerą uosle turi. Ir tikrai už Galdiką daug labiau koordinuotas atrodo. LKL\'o komandom medžiaga verta dėmesio.
2021-01-07
+5
Atsakyti
djgaffer
Rubštavičiaus dvitaškių taiklumas pavydėtinas.Aukštaūgiai meta virš 70%,nes praktiškai iš po krepšio viską verčia.O čia taip meta atakuojantis gynėjas,kuris dažniausiai iš tolimų nuotolių atakuoja.Ir ką reiškia pasakymas,kad Vaitkus galėtų daugiau kamuolių atkovoti?Jo ūgis tik 183 cm ir taip renka virš 2 kamuolių.Tai kaip tokio ūgio sakyčiau nemažai atkovoja,o čia prašo dar daugiau.
2021-01-07
+5
Atsakyti
uz zalgiri
202 vidurio puolejas?
2021-01-07
-6
Atsakyti
D
Šitas Pleikys tai toks Galdikas 2.0 panašu :)
2021-01-07
+6
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.