Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Vilniaus „Rytui“ praradus viltis žengti į kitą Čempionų lygos etapą, komandą supurtys permainos žaidėjų sudėtyje. Tinklalapio „BasketNews.lt“ žiniomis, tarp pagrindinių kandidatų palikti ekipą yra Maurice’as Ndouras, Ryanas Boatrightas ir Keithas Bensonas.

Ryan Boatright

Ryan  Boatright
Komanda: Vilniaus Rytas
Pozicija: PG
Amžius: 28
Ūgis: 180 cm
Svoris: 79 kg
Gimimo vieta: Ilinojus, JAV

Tinklalapio „BasketNews.lt“ žiniomis, „Rytas“ neplanuoja permainų trenerių štabe. Donaldas Kairys turi ilgalaikę (2+1) sutartį ir klubas kol kas neplanuoja jos nutraukti dėl didelių finansinių įsipareigojimų.

Trys paminėti legionieriai prie Vilniaus komandos prisijungė sezonui jau įsibėgėjus ir turėjo skirtingus vaidmenis.

Ryškiausiai sostinėje spindėjo ir vienintelis kitas Europos bei Kinijos komandas dominantis žaidėjas yra 29 metų 206 cm ūgio Maurice’as Ndouras. Čempionų lygoje jis per ketverias rungtynes vidutiniškai pelnydavo po 9,8 taško ir atkovodavo po 4,8 kamuolio.

Betsafe – LKL pirmenybėse senegaliečio skaičiai buvo ženkliai solidesni – vid. 17,4 taško ir 6 atkovoti kamuoliai per penkerias rungtynes.

Jo darbu ir požiūriu tek aikštėje, tiek už jos ribų „Ryto“ treneriai yra patenkinti, tačiau jis greičiausiai pasinaudos galimybe persikelti į kitą komandą.

Labai realu, kad Ndouras bus pirmasis, kuris paliks „Rytą“, ir gali net nesulaukti šeštadienio KMT dvikovos su Utenos „Juventus“.

Ndouras prie „Ryto“ prisijungė lapkričio pradžioje, o po kelių dienų ekipą papildė ir 180 cm ūgio Boatrightas.

Šis krepšininkas Čempionų lygoje spėjo sužaisti dvejas, o LKL – trejas rungtynes, sėkmingiau jam sekėsi nacionalinėse pirmenybėse, kur pelnydavo po 9,7 taško ir atlikdavo po 2,7 rezultatyvaus perdavimo.

Vilniaus klubas nėra patenkintas Boatrighto požiūriu į komandą ir po serijos su „Juventus“ svarstytų galimybę kontraktą nutraukti.

Tuo metu 211 cm ūgio Bensonas „Rytą“ papildė gruodžio viduryje ir spėjo sužaisti po dvejas LKL bei Čempionų lygos rungtynes ir vieną KMT dvikovą. Aikštėje jis iš viso praleido 45 minutes.

Sutartis su Bensonu buvo sudaryta iki sausio mėnesio pabaigos.

Visus išvyksiančius legionierius turėtų keisti jauni perspektyvūs vietos žaidėjai.

„Ryte“ gali likti Andrew Goudelockas, kurio kontrakte numatyta galimybė išeiti tik į Eurolygos klubą, o tokių pasiūlymų jis šiuo metu neturi.

„Rytas“ antradienį Atėnuose 74:81 nusileido vietos „Peristeri“ ir prarado viltis žengti toliau Čempionų lygoje. Šeštadienį jų laukia dvikova atsakomosios KMT taurės ketvirtfinalio rungtynėse su „Juventus“.

Komentarai:
ATI
Tiskevic ir co patys patikejo savo nesamonem ala Rytule bus kazkas siemet ir apsijuoke pries visa Lietuva. Tai dabar net komentuot apie Rytule nesiregistravus negalima, kad is ju zmones nesisaipytu. O kas is registruotu pabandys, tai banukais pasisvaistys.
2021-01-13
+7
Atsakyti
ATI
Rasistai juodukus atleidineja ir kvieciasi lietuvaicius i komanda!!! Vainauskai gelbek komanda!!!
2021-01-13
+8
Atsakyti
Oho, Dzukijai atsirado rimtas konkurentas! Dabar bus rimta kova del 8 vietos
2021-01-13
Atsakyti
Kelias tik vienas. Išvaikyti visus ir išformuoti klubą. Man kaip vilniečiui gėda už tokią komandą mano mieste. Nėra ką čia dar bandyti prikeldinėti lavoną. Jau 10 metų tas bandoma daryti, bet stabiliai važiuojama į vis gilesnį dugną. Nusibodo jau šitie cirkai. Geriau jau jokio krepšinio vilniuje nei toks!
2021-01-13
-4
Atsakyti
Pakovoti dėl III vietos bus rimtų problemų
2021-01-13
+3
Atsakyti
Rytas atsigaus, kuomet, visų pirma, nusikratys Gudeliu.
2021-01-13
+13
Atsakyti
Siaip tai logiska, vis tiek sitas sezonas kaip ir pastarieji 10 metu visiskas meslas. Turbut pirmas logiskas zinginis siam sezone is ryto butu. Liko tik LKL, tai kam ta legiona laikyt ir moket algas ypac tokiem kaip Boatright ar Benson kur sutartis baigesi, o uz vieno Ndouro alga gali zaist 5-6 jauni. Ir jaunimui daugiau sansu tobulet kad ir LKL belikes ir pinigu sutaupys nes visiem aisku kad lkl maximumas galbut patekimas i finala su situo legionu ar be galimybes tokios pat.
2021-01-13
+5
Atsakyti
Goudelocka i Zalgiri. Manau jis vos ne uz kapeikas eitu, kad tik butu EL pastebetas. Nes supranta, niekas jo nematys, jei zais tik LKLe.
2021-01-13
+2
Atsakyti
Rytas
Tai Bandys Goudelockas 😃 Bedvasi Ryta istempt LKL Kaip cia niekas nesidomi
2021-01-13
+1
Atsakyti
x
basketnews užsiima cenzūra. čia jūs rimtai , po visais ryto straipsniais negalima komentuoti? kodėl ryto o ne žalgirio , ne lietkabelio? kaip čia yras susiję su visiems vienodos salygos??
2021-01-13
+4
Atsakyti
Emigrants
be ndour bus sunku ir su juve
2021-01-13
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Keith Benson

Keith  Benson
Keith  Benson
MIN: 11.28
PTS: 7 (60%)
REB: 3
AS: 0
ST: 0
BS: 1
TO: 0.5
GM: 2