Nuotr.: Imago Images – Scanpix
Nuotr. Imago Images – Scanpix

Du pralaimėjimus Rusijoje patyręs Kauno „Žalgiris“ penktadienį nusileido Sankt Peterburgo „Zenit“ komandai, o treneris Martinas Schilleris po šios dvikovos išskyrė tris pagrindines problemas.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
15
Naudingumas
28
Atkovoti kamuoliai
8
Baudų metimai
90%
9/10

„Jie pelnė 17 taškų po dešimties puolime atkovotų kamuolių. 10 puolime atkovotų kamuolių yra normalus skaičius, galbūt norėtųsi kokiu vienu mažiau, man regis, 9 yra jų vidurkis, bet jie pelnė daug taškų po atkovotų kamuolių ir tai mus baudė, – „Žalgiris TV“ kalbėjo Schilleris. – Kitas dalykas, kad jie metė 26 baudas, taigi mes per dažnai juos ten siuntėme. Trečias dalykas, kad nesugebėjome pataikyti.

Manau, kad puikiai pradėjome rungtynes ir atrodė, kad pirmajame kėlinyje turėjome pirmauti 8-10 taškų. Iš viso iš po krepšio prametėme gal 4 ar 5 metimus, kuriuos pataikius, pasikeistų rungtynės.“

Kauniečiai pirmajame kėlinyje realizavo 5 dvitaškius iš 10 ir 1 tritaškį iš 7 ir po 10 žaidimo minučių atsiliko 14:17. „Zenit“ po to beveik visas rungtynes pirmavo.

„Žalgiris“ antrajame kėlinyje įsivėlė į ginčus su teisėjais, kai du kartus nebuvo fiksuotos pražangos prieš Marių Grigonį.

„Tikrai fiziškos rungtynės, – „Žalgiris TV“ sakė Rokas Jokubaitis. – Visas rungtynes neblogai gynėmės, bet puolime kažko pritrūko. Pradėjome ginčytis su teisėjais ir turime tokį rezultatą. Nėra prie daug ko prikibti. Truputį liūdna, kad per dvigubą savaitę nelaimėjome, bet nieko, reikia pailsėti ir pirmadienį stoti į kovą.“

Anot Schillerio, teisėjai varžovams kartais leido per daug.

„Manau, kad buvome labai agresyvūs abejose aikštės pusėse. Pangosas buvo praradęs savitvardą, negalėjo persivaryti kamuolio ir, manau, ne kartą atsistūmė, kur turėjo būti pražangos puolime, – sakė Schilleris. – Puolime buvome agresyvūs, rasdavome laisvus žmones, tik nesugebėjome pataikyti.“

Pangosas didžiąją dalį rungtynių buvo pelnęs tik 1 tašką ir prametė pirmus 6 tritaškius, tačiau galiausiai realizavo septintąjį, po kurio „Zenit“ persvara tapo dviženklė.

„Mes apsunkinome jo gyvenimą, – sakė Schilleris. – Thomasas gerai padirbėjo, Rokas taip pat.“

„Žalgiris“ pelnė 65 taškus ir taip sužaidė nerezultatyviausias rungtynes nuo mačo su „Barcelona“, kai įmetė 62.

„Jie labai fiziškai gynėsi, jie viena geriausių Europoje besiginančių komandų, – kepurę prieš varžovus nukėlė Jokubaitis. – Prametėme daug metimų iš po krepšio, susikūrėme daug progų. Tikėjomės tokių rungtynių, truputį liūdna, kad įmetėme tik 65 taškus, bet kažko tokio ir tikėjomės.“

„Žalgiris“ šeštadienį grįžta į Kauną, kur sekmadienį pradės ruoštis pirmadienio KMT dvikovai su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“. Visgi iki tol laukia dar vienas svarbus formalumas.

„Svarbu gauti neigiamus COVID testo rezultatus, nes vis tiek čia kelionė buvo tokia įdomesnė, žaidėme su fanais“, – pabrėžė Jokubaitis.

Pagal oficialų protokolą mačą Sankt Peterburge stebėjo 710 sirgalių, prieš dvi dienas Maskvoje jų buvo daugiau nei 3000.

Komentarai:
Zalgiris salies klubas
Kamuoliuko vaiksciojimo puolime pritruko. Jegos gynyboje po savo krepsiu, labai neiprasta, kad nera. Dziugina, kad kapitonas amerika atsigauna.
2021-01-20
-3
Atsakyti
rr
Apginant žalgirį teisėjavimas tai buvo eurolygos gėda.
2021-01-16
+2
Atsakyti
Dilmah
šaunuoliai zenitiečiai. Gražiai ištratino per srakalą žalią mazgotę!😂😂😂
2021-01-16
+9
Atsakyti
Pangosa
Bet Pangosa pristabde padirbejo Rokas walkupas zenit 26 Baudas mete zalgiris susirenka greit prazangas vel kamuoliai neatkovoti Zenitas gerai Gynesi Zalgiris Trina kamuoli ilgai kol jau laikas mesti
2021-01-16
+5
Atsakyti
Aisku
grigoniui vietoj verkimo del teiseju reiktu vasara uzsidaryti stangineje ir dirbti kaip dirba walkupAs ar tad pats Jokubaitis - nes dabar kai tik kontaktas taip kaip sliekas makaluojasi - visa laime kad iki siol dar paeidavo jo tos nesamones - fuksai su bonusais.
2021-01-16
+7
Atsakyti
Šarai, sugrįžk
2021-01-16
-4
Atsakyti
Nu nzn
Vel kažkoks pridejimas i kelnes, netikėjimas savo jėgomis, krapiko laiku mentelitetas ir grajus
2021-01-15
+6
Atsakyti
rr
Tokio šūdin... žaidimo jau seniai nemačiau. Gėda buvo žiūrėti.
2021-01-15
+12
Atsakyti
Anonimas
Gal treneris galėtų pasakyti už kukias sumas iš komandos vadovo jis gauna nurodymus pralošti varžybas Rusijos komandoms. Lietuvos STT ir FNTT galėtų pasidomėti kokios sumos nusėda komandos vadovo ir komandos sąskaitose pralošus rusijos klubų pervedimams, ir ar tai nėra paprasčiausias pinigų plovimas?.
2021-01-15
-5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Sankt Peterburgo Zenit
Kauno Žalgiris
48%
23/48
Metimai iš žaidimo
39%
24/61
37
Atkovoti kamuoliai
28
16
Rezultatyvūs perdavimai
11
4
Perimti kamuoliai
8
95
Naudingumas
58
33%
9/27
Tritaškiai
28%
5/18

Rungtynių žaidėjai

Artūras  Gudaitis
15 PTS
3/4 FG
9/10 FT
Thomas  Walkup
12 PTS
3/8 FG
6/6 FT
Artūras  Gudaitis
8 REB
3 DREB
5 OREB
Kauno Žalgiris
Keli žaidėjai
4 REB
Kevin  Pangos
7 AS
6 TO
31 MIN
Kauno Žalgiris
Keli žaidėjai
2 AS
Artūras  Gudaitis
28 EFF
75% 2P%
- 3P%
Thomas  Walkup
13 EFF
75% 2P%
0% 3P%