Nuotr.: Zuma Press – Scanpix
Nuotr. Zuma Press – Scanpix

Nuo komandos atskirtas Thomas Heurtelis oficialiai paliko „Barcelonos“ klubą, o šią situaciją pakomentavo ir vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius.

„Visada, kai atvyksta naujas treneris, tam tikri dalykai pasikeičia ir kiekvienas sezonas yra nauja istorija, – „Catalunya Radio“ laidoje sakė Jasikevičius. – Iš tiesų, kai kurie dalykai keičiasi mėnesių ar net rungtynių eigoje.“

„Visiems į gerą, jog ši situacija buvo išspręsta. Linkime Thomasui visa, kas geriausia, tačiau dabar turime prisitaikyti prie esamos situacijos ir norime žiūrėti į priekį. Dabar esame komandos statymo procese.

Vos atvykus visada norisi išaiškinti, kaip nori dirbti. Pirmieji metai visada sunkūs – tai normalu. Žaidėjai taikosi prie manęs, aš prie jų. Tikėkimės, jog viskas bus gerai“, – pridėjo strategas.

Jasikevičius taip pat pabrėžė, jog padėtį apsunkina ir tai, jog „Barcelona“ šiuo metu vis dar yra be prezidento.

„Be prezidento pastarieji mėnesiai nebuvo lengvi, nes mums reikia naujoko, tačiau jo negalime pasirašyti. Dar prieš sezoną turėjome tam tikrų idėjų, bet nusprendėme išlikti kantrūs. Tikimės, jog naujasis prezidentas atliks savo darbą gerai ir visam klubui, ir krepšinio sektoriui“, – komentavo Jasikevičius.

Šaras taip pat pripažino, jog jo charakteris nėra lengvas ir jis mėgsta sakyti viską tiesiai šviesiai.

„Žaidėjai žino, jog esu labai reiklus. Privalai žaisti gerai ir visa tai nepriklauso nuo to ar laimime, ar ne. Sakau dalykus, kai juos matau. Norime turėti tokį mentalitetą ir stengiuosi būti sąžiningas tiek sau, tiek žaidėjams.

Reikalavimai „Barcai“ yra labai dideli, todėl manau, kad kiekvieną dieną iš žaidėjų turime reikalauti maksimumo. Kai atvyksti į „Barceloną“, negalvoji, kad čia būsi trumpą laiką. Idėja yra ilgalaikis projektas, kurio pastaraisiais metais nebuvo, tačiau tai priklauso ir nuo vadovų“, – sakė specialistas.

Galų gale, Jasikevičius pabrėžė ir jaunųjų žaidėjų svarbą.

„Vietiniai krepšininkai žmonėms visada yra svarbūs. Jie atspindi klubo spalvas ir būtų beprotiška tuo nepasinaudoti. Vaikinams sakome, jog jeigu jie treniruojasi, reiškiasi, kad jie ir žais. Norime matyti juos tobulėjančius ir žaidžiančius pirmoje komandoje. To paties nori ir „Barcos“ fanai“, – užbaigė Jasikevičius.

Komentarai:
JOFANAA
PIRMA IŠVARĖ ŽAIDĖJA, DABAR NEGALI PASIKVIESTI KITO ;) SVEIKINIMAI GUDRIAJAM ŠARUI ;)))
2021-01-20
+2
Atsakyti
Serbentautas
Ant kiek apgaulinga antraštė.
2021-01-20
-4
Atsakyti
Ne i tema: Pries 8 metus (2012) Romanovo interviu: "Noretume Lavrinoviciu pasikviesti, Jesikeviciu... Is jaunu?... e..e... Grigonis, Juskevicius man patinka... Kodel Milaknis atskirtas? Norejau, kad Kuzminskas daugiau zaistu." Vat jums ir Buratino logika...
2021-01-20
+12
Atsakyti
!!! vasturiju pasiimkite, maldauju !!!
2021-01-20
-3
Atsakyti
Гайдис
штопанас
2021-01-20
Atsakyti
Anonimas
tai kaip leo pasikviete? 🤔
2021-01-19
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.