Nuotr.: Valencia Basket/Miguel Ángel Polo
Nuotr.: Valencia Basket/Miguel Ángel Polo
Nuotr.: Valencia Basket/Miguel Ángel Polo
Nuotr.: Valencia Basket/Miguel Ángel Polo
Nuotr.: Valencia Basket/Miguel Ángel Polo
Nuotr.: Valencia Basket/Miguel Ángel Polo
Nuotr.: Valencia Basket/Miguel Ángel Polo
Nuotr.: Valencia Basket/Miguel Ángel Polo
Nuotr.: Valencia Basket/Miguel Ángel Polo
Nuotr.: Valencia Basket/Miguel Ángel Polo

Kauno „Žalgiris“ antrą kartą per du turus Eurolygoje išsigelbėjo paskutinėmis sekundėmis. Praėjusiame mače prieš Pirėjo „Olympiakos“ žalgiriečiai pavogė pergalę, šį vakarą – atsiėmė atgal.

Fotogalerija

Per 43 sekundes žalgiriečiai išbarstė 7 taškų pranašumą, o paskutinėje Valensijos ekipos atakoje nutiko blogiausias scenarijus, kuris likus 3 sekundėmis privertė atsilikti „Žalgirį“ vienu tašku (77:78).

Vis dėlto komandos lyderis Marius Grigonis eilinį kartą išgelbėjo savo komandą, pataikydamas dvitaškį su sirena ir grąžindamas 39 minutes kruopščiai saugotą, bet vos neišleistą pergalę – 79:78.

Kaip bebūtų, po rungtynių kauniečių strategas Martinas Schilleris akcentavo ne veiksmus puolime, o prisitaikymą gynyboje.

„Labai džiaugiamės šia pergale. Pagrindinis uždavinys buvo pagauti gynybinį ritmą. Pirmajame kėlinyje mums jo trūko, bet vėliau sutvarkėme reikalus ir geras darbas savoje aikštės pusėje suteikė mums šansą laimėti rungtynes“, – rūbinėje aidint „Žalgirio“ vyrų šėlsmui, kalbėjo 38-erių strategas.

– Kodėl pirmosiose rungtynių minutėse nepavyko tinkamai užsiimti gynybinių pozicijų?
– Pirmosiose atakose vyrukai pagal taktiką viską darė teisingai, bet nepavyko tinkamai jos išpildyti. Turėjome viską keisti, bet nesugebėjome išlaikyti varžovų prieš save. Gynėmės gerai, iškėlėme rankas, tačiau nesugebėjome atkovoti kamuolių. Neišėjo sustabdyti Vanja Marinkovičiaus. Iki geros gynybos išpildymo pritrūkdavo kelių procentų, bet vyrukai greitai padarė išvadas ir sutvarkėme gynybą.

– Kokios mintys sukosi jūsų galvoje per paskutiniąsias 43 rungtynių sekundes?
– Ataka po atakos. Nenoriu pasakyti, jog galvojau, kad mums reikia ką nors tvarkyti, tiesiog kartais taip nutinka, mes turėjome tinkamai sureaguoti ir surasti kelių kaip užpulti. Nėra laiko galvoti, turi žaisti ataką po atakos.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
17
Naudingumas
17
Tritaškiai
75%
3/4
Dvitaškiai
80%
4/5

– Kaip galima paaiškinti rungtynių pabaigoje padarytas klaidas – skubotus metimus ir kamuolio numušimą po švilpuko?
– Žinoma, mes norime, kad jų neliktų ir darytume geriau. Bet noriu pabrėžti, kad „Valencia“ yra viena geriausiai puolančių komandų Eurolygoje ir išsilaikydami rungtynėse visas 40 minučių parodėme savo psichologinę stiprybę. Atsigauti po sunkios rungtynių pradžios reikalauja daug psichologinio tvirtumo. Nenoriu pabrėžti kelių klaidų, kurias padarėme pabaigoje. Žinoma, apie jas pakalbėsime, taisysime bei mokysimės.

– Puolimo prasme „Žalgiris“ turėjo dvi skirtingas rungtynių dalis. Pirmojoje kamuolys puikiai judėjo, metimai krito, o antrojoje – nelabai. Ar per ilgąją pertrauką varžovai kažką pakeitė?
– Turėjau nuojautą, kad gynyboje po ilgosios pertraukos varžovai žais intensyviau ir stengsis išmušti kamuolį iš mūsų rankų. Įtemptose rungtynėse komandos natūraliai sulėtina tempą ir žaidžia klampesnį krepšinį. Šiandien taip ir nutiko.

– Ar galite nupasakoti, koks planas buvo paskutinėje atakoje?
– Planas buvo įmesti kamuolį į krepšį. Nesvarbu, ar tai būtų dvitaškis, ar tritaškis. Norėjome susikurti geriausią progą metimui, varžovai buvo labai gerai tam pasiruošę, tačiau dienos pabaigoje žaidėjai savo meistriškumu nusprendžia rungtynes. Marius gavo kamuolį ir įmetė dar vieną sunkų metimą.

– Su kokiu pasitikėjimu žiūrite į Grigonį, kai lemiamomis akimirkomis jis laiko kamuolį savo rankose?
– Kai Marius turi kamuolį lemiamu metu, jaučiuosi užtikrintai. Jis tai įrodinėja ne tik šiame sezone, bet ir per visą karjerą. Marius nebijo tokių momentų ir esu labai užtikrintas, kai jis tai daro. Buvo labai svarbu duoti Mariui atsipūsti likus 4 minutėms, nes prieš tai jis žaidė labai ilgai. Jį pakeitėme Roku Jokubaičiu, kuris taip pat buvo labai svarbus. Išleidome Marių svarbiausiu momentu, kai jis buvo šiek tiek pailsėjęs ir žinojome, kad jis nori mesti tokius metimus.

– Kokios nuotaikos vyravo ant atsarginių žaidėjų suoliuko per paskutinę minutės pertraukėlę, kai per 43 sekundes išvaistėte 7 taškų persvarą ir atsilikinėjote 1 tašku? Ar iš jūsų pusės buvo pasakyta kažkokia motyvacinė kalba?
– Nebuvo. Kaip ir minėjau, žaidžiame ataką po atakos, buvo likusios 3 sekundės ir tai yra užtektinai laiko išmesti gerą metimą. Mes buvome susikoncentravę ties kitos atakos išpildymu ir mačiau, kad vyrukai buvo susikaupę.

– Šiuo metu girdime šventimą rūbinėje. Kaip manote, kas ten šiuo metu vyksta?
– Jie džiaugiasi. Tai svarbi pergalė. Sunku tai sakyti, bet jaučiau, kad buvome užsikabinę už šių rungtynių ir jautėmės, kad nusipelnėme jas laimėti. Vyručiai turbūt laimingi, kad pavyko atsiimti pergalę paskutinėmis sekundėmis.

Komentarai:
isijunkit lrt transliacija 1:42:20 ir nuo ten paziurekit kur stovi teisejas, kur kerta per rankas louvergne 7 kartus ir kaip nesvilpia prazangos. tada bandykit mane itikint, kad eurolyga nera tiesiog nupirktas cirkas.
2021-01-28
+3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Valensijos Basket
Kauno Žalgiris
45%
27/60
Metimai iš žaidimo
51%
30/59
33
Atkovoti kamuoliai
33
19
Rezultatyvūs perdavimai
23
2
Perimti kamuoliai
4
55%
17/31
Dvitaškiai
50%
21/42
3
Blokuoti metimai
0

Rungtynių žaidėjai

Klemen  Prepelic
18 PTS
4/6 FG
6/8 FT
Augustine  Rubit
17 PTS
7/9 FG
0/0 FT
Mike  Tobey
9 REB
6 DREB
3 OREB
Joffrey  Lauvergne
12 REB
8 DREB
4 OREB
Valensijos Basket
Keli žaidėjai
3 AS
Rokas  Jokubaitis
6 AS
0 TO
13 MIN
Klemen  Prepelic
20 EFF
- 2P%
67% 3P%
Augustine  Rubit
17 EFF
80% 2P%
75% 3P%