Nuotr.: Valencia Basket/Miguel Ángel Polo
Nuotr.: Valencia Basket/Miguel Ángel Polo
Nuotr.: Valencia Basket/Miguel Ángel Polo
Nuotr.: Valencia Basket/Miguel Ángel Polo
Nuotr.: Valencia Basket/Miguel Ángel Polo
Nuotr.: Valencia Basket/Miguel Ángel Polo
Nuotr.: Valencia Basket/Miguel Ángel Polo
Nuotr.: Valencia Basket/Miguel Ángel Polo
Nuotr.: Valencia Basket/Miguel Ángel Polo
Nuotr.: Valencia Basket/Miguel Ángel Polo

Augustine’as Rubitas ir Nigelas Hayesas vieną po kito bėrė prisiminimus iš ką tik pasibaigusių rungtynių. Kas kur ne taip atsistojo, kas neatkovojo kamuolio, kas prasižengė, kas nemetė į krepšį – klaidų buvo tiek daug, kad abu purtė galvas negalėdami tuo patikėti.

Fotogalerija

Abu Kauno „Žalgirio“ amerikiečiai buvo sugrįžę ant Valensijos „Fonteta“ parketo, kol jų komandos draugai ruošėsi išvykimui į viešbutį rūbinėje. Rubitas buvo ką tik baigęs interviu tinklalapiui „BasketNews.lt“, o Hayesas nenorėjo būti rūbinėje su besidžiaugiančiais draugais, nes pernelyg pyko ant savęs dėl klaidos mačo pabaigoje.

Iki dvikovos pabaigos likus žaisti 7 sekundes, Hayesas prasižengė prieš tritaškį metantį Nikolą Kaliničių. Serbas pataikė dvi pirmas baudas, prametė trečią, bet kamuolys nukrito šeimininkams į rankas ir Samas Van Rossomas tritaškiu persvėrė rezultatą – 78:77.

Tai vainikavo 8:0 spurtą vos per 40 sekundžių. „Žalgiris“ po Thomaso Walkupo tritaškio pirmavo 77:70, bet netrukus stebėjo, kaip ši persvara tirpsta.

„Aš negaliu patikėti, mes visi pridarėme kažkokių klaidų“, – sakė Rubitas.

„O tada tarp visų klaidų atrodė, kad Dievas išsirinko mane ir pasakė: Nigelai, tu suknisi rungtynes“, – pridėjo Hayesas, dar kartą prisimindamas savo pražangą.

Jis pirmasis išskuodė iš rūbinės, kai ten skambėjo juokai ir pergalės šūksniai, tačiau šiems nurimus, visi pripažino, kad jautė tą patį, ką Hayesas.

„Likus dviem sekundėms aš negalėjau tuo patikėti. Negalėjau patikėti, kad atidavėme pergalę, – sakė Rubitas. – Aišku, paskutinis metimas buvo nuostabus, bet kiek kartų tokį metimą pataikai? Mano galvoje vis sukasi mūsų klaidos per paskutines 2-3 minutes. Galvoju nagi, negali taip būti.“

Rungtynių žaidėjas

Taškai
17
Naudingumas
17
Tritaškiai
75%
3/4
Dvitaškiai
80%
4/5

„Negalima taip žaisti rungtynių pabaigų. Negalima, – „Žalgiris TV“ pabrėžė Paulius Jankūnas. – Smagu, kad Marius mus eilinį kartą ištraukė, bet pabaigą sužaidėme kvailai. Neįmanoma tiek taškų turint ir tiek laiko likus padaryti tiek daug negerų sprendimų. Atrodė, kad viskas iškrito iš rankų ir atidavėme pergalę. Būtume atidavę pergalę. Laimėjome, smagu, bet reikia žiūrėti ir analizuoti, kad taip daugiau nebūtų.“

Prieš savaitę patys nubaudę neatsakingai rungtynių pabaigą sužaidusią Pirėjo „Olympiakos“, šį kartą žalgiriečiai patys darė viską, kad paleistų vėjais 38 minutes sėkmingai dirbtą darbą.

Nuo 12-osios minutės visą laiką pirmavę, žalgiriečiai priešpaskutinę minutę buvo priekyje 74:67 ir, atrodė, sėkmingai artėja prie tryliktosios pergalės.

Net po to, kai Joffrey Lauvergne’as kvailai palietė kamuolį po švilpuko ir du Martino Hermannssono taškai buvo įskaityti, nors jis neturėjo jokių šansų įkristi į lanką, situacija neatrodė blogai, nes kitoje aikštės pusėje Walkupas smeigė tritaškį ir padidino persvarą iki 77:70.

Vos po kelių akimirkų Rubitas nepakilo link Prepeličiaus, kai šis atsilaisvino po užtvaros, ir taiklus dūris sumažino „Valencia“ atsilikimą iki 73:77.

„Žalgiris“ po minutės pertraukėlės į aikštę grįžo likus žaisti 36,4 sek. ir pradėjo ataką, į kurią būtų galima badyti pirštais, jeigu rungtynės būtų pralaimėtos. Įveikę spaudimą, žalgiriečiai galėjo pelnyti lengvus taškus iš po krepšio, tačiau iš pradžių Rubitas pagailėjo kamuolio Lauvergne’ui, o po to Grigonis nesiryžo atakuoti iš po krepšio, norėdamas sudeginti daugiau atakos laiko.

Galiausiai Lauvergne’as gavo progą mesti iš po krepšio, nepataikė, bet pats atsikovojo kamuolį. Ir tada, kai nebereikėjo mesti, jis būtent tai ir padarė.

Ši klaida vainikavo keistą Lauvergne’ui vakarą, kai, viena vertus, jis surinko pirmąjį sezono dvigubą dublį, kita vertus, padarė tiek žioplų klaidų, kad sunku prisiminti panašų atvejį.

Lauvergne’as prametė ir šeimininkams paliko 13 sekundžių. Per 10 sekundžių jie sugebėjo pelnyti 5 taškus ir išsiveržti į priekį.

„Prepeličius meta po handoffo, kai turime keistis… Mūsų prancūzas sugalvojo kažką padaryti… Ta mūsų ataka buvo juokinga... Aš nemetu, kai likus 25 sekundėms būnu laisvas, kitas meta, nors turime laikyti kamuolį. Aš tikiuosi, kad pasimokysime“, – vieną po kitos klaidas vardijo Grigonis.

Paskutinei atakai „Žalgiris“ turėjo 3,3 sekundės ir Walkupas vos spėjo išsimesti kamuolį per 5 sekundes, taip išvengdamas dar vienos žioplos klaidos.

Grigonis tuomet praslydo tarp dviejų varžovų ir prieš pat sireną pataikė pergalingą metimą.

„Pagavau kamuolį ir pagalvojau, kad mesiu tritaškį arba bandysiu veržtis, – pasakojo Grigonis. – Tada pamačiau, kad Hermannssonas ateina, atlikau verpstę ir pamačiau, kad abu palikau už nugaros. Mečiau ir, žiūriu, vidus. Smagu.“

„Kai prieš jį atėjo du varžovai, nemaniau, kad praslys, – komentavo Rubitas. – Bet Marius yra pataikęs daug neįtikėtinų metimų, viskas yra įmanoma, kai jis meta.“

Tai buvo antras Grigonio pergalingas metimas šį sezoną ir antras paeiliui „Žalgiriui“, kai praeitą savaitę pergalę paskutinėmis sekundėmis išplėšė Walkupas.

Šį kartą Valensijoje „Žalgiris“ vien per antrąjį kėlinį pelnė 27 taškus ir įpusėjus dvikovai pirmavo 47:38.

Kauniečiai dar iki ilgosios pertraukos realizavo 7 tolimus metimus, 3 iš jų – Rubitas. Iki tol per 21 rungtynes pataikęs vos vieną tritaškį iš 5, šį kartą jis susmeigė pirmus tris.

Po ilgosios pertraukos „Žalgiris“ ėmė strigti ir per pirmas 14 antrosios pusės minučių pelnė vos 17 taškų, taip lesdami varžovams priartėti iki 60:64.

Kai atrodė, kad „Valencia“ perims rungtynių kontrolę, „Žalgiris“ vėl pabėgo, tačiau paskutinės dvi minutės vis tiek virto neeiline drama.

„Krepšinis visgi yra nuostabiausias sportas pasaulyje. Amerikietiškame futbole juk tokių dalykų nebūtų“, – jau kiek nurimęs, reziumavo Hayesas.

Negali nesutikti.

Fortūną ant kelių pasisodinęs „Žalgiris“ viešnagę Ispanijoje pratęs persikeldamas į šalies šiaurę, kur penktadienį laukia Vitorijos „Baskonia“ iššūkis.

Komentarai:
-7 lieka 14 sec, trenki duxui ispanui per rankas persivarius 4 metrus nuo galines linijos ir eina mest baudu. ir taip iki galo rungtyniu. laimi rungtynes.
2021-01-28
+5
Atsakyti
Taip,reikejo laikyti kamuolį, ir laukti kada subaudos varžovai,arba,jei nesugeba įmesti laisvas,tai krauk tada
2021-01-28
-3
Atsakyti
Kad pats tūpiausias yra Džio tai faktas. Kvailiau krepšinį lošiančio legionieriaus Žalgiryje nelabai žinai?Motum, gal?bet jis nėra turėjęs tiek tokių atsakingų crunch time momentų. Toks Šaras, jei būtų pralošęs pvz vakar su tokiu Džio, tai tikrai jam klizma su rūgštimi įstatytų. Tos 2 Džio klaidos: liest lanką po Hermansono metimo ir po to puolant sugalvot mest drebančia ranka, kai jis pats žino, kad kiekvienose rungtynėse nepataiko min po 1-2 tokių metimų buvo vaiko lygio sprendimai. Šiaip Žalgiris buvo nuostabus. Dievas pasigailėjo stipresnių vakar:)
2021-01-28
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Valensijos Basket
Kauno Žalgiris
45%
27/60
Metimai iš žaidimo
51%
30/59
33
Atkovoti kamuoliai
33
19
Rezultatyvūs perdavimai
23
2
Perimti kamuoliai
4
18
Pražangos
23
3
Blokuoti metimai
0

Rungtynių žaidėjai

Klemen  Prepelic
18 PTS
4/6 FG
6/8 FT
Augustine  Rubit
17 PTS
7/9 FG
0/0 FT
Mike  Tobey
9 REB
6 DREB
3 OREB
Joffrey  Lauvergne
12 REB
8 DREB
4 OREB
Valensijos Basket
Keli žaidėjai
3 AS
Rokas  Jokubaitis
6 AS
0 TO
13 MIN
Klemen  Prepelic
20 EFF
- 2P%
67% 3P%
Augustine  Rubit
17 EFF
80% 2P%
75% 3P%