Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Joffrey Lauvergne’as dar prieš porą savaičių pasiekė susitarimą su Kauno „Žalgiriu“ dėl naujos, iki 2023 metų galiosiančios sutarties, tačiau parašus ant jos padėjo tik vakar, prieš rungtynes su „Valencia“.

Joffrey Lauvergne

Joffrey  Lauvergne
Joffrey  Lauvergne
MIN: 21.43
PTS: 11.57 (62.33%)
REB: 5.76
AS: 1.52
ST: 0.29
BS: 0.14
TO: 1.62
GM: 21

Nieko komandos draugams nesakęs prieš rungtynes, jis su džiaugsmu šią žinią rūbinėje paskelbė po dvikovos, kurią „Žalgiris“ paskutinę sekundę laimėjo 79:78.

Emocijų po tokios pergalės netrūko ir taip, o po šios žinios rūbinė suklegėjo dar labiau.

Tai – nieko keisto. Kaune žaisdamas pirmąjį sezoną, 29 metų Lauvergne’as greitai pritapo prie „Žalgirio“ senbuvių ir čia jaučiasi taip gerai, kad artimiausiu metu neskubės išvykti.

„Esu tokioje karjeros stadijoje, kai svarbiausia yra mėgautis krepšiniu, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ sutarties pratęsimą argumentavo Lauvergne’as. – Aš čia labai mėgaujuosi. Ne tik laimime daug rungtynių, bet ir organizacija, komandos draugai, treneriai – man visa tai labai patinka.

Kai esi jaunesnis, rūpi daugiau dalykų. Dabar man rūpi krepšinio situacija, ji čia yra labai gera ir noriu, kad tai tęstųsi.“

„Žalgiris“ per pastarąsias 10 rungtynių iškovojo 8 pergales, o Lauvergne’as buvo svari jų priežastis. Per šią atkarpą jis vidutiniškai pelno po 13 taškų, atkovoja po 6,8 kamuolio ir atlieka po 1,9 rezultatyvaus perdavimo.

Sausio 8-ąją jis sužaidė rezultatyviausią karjeros mačą, kai į Maskvos srities „Chimki“ krepšį įmetė 29 taškus, atkovojo 9 kamuolius ir tapo Eurolygos savaitės MVP.

Valensijoje jis kelis kartus neatsakingai klydo, tačiau žaidė ilgiausiai šį sezoną (31 min.) ir surinko pirmą dvigubą dublį – 13 taškų, 12 atkovotų kamuolių.

Joffrey Lauvergne

Joffrey  Lauvergne
Komanda: Kauno Žalgiris
Pozicija: C
Amžius: 29
Ūgis: 211 cm
Svoris: 109 kg
Gimimo vieta: Prancūzija

Prancūzo prisitaikymas naujoje aplinkoje neužtruko ir dėl ypatingų aplinkybių. Palaikydamas artimus ryšius su Leo Westermannu, jis puikiai žinojo, kaip gyvena „Žalgirio“ rūbinė.

„Su Leo kalbuosi kiekvieną mielą dieną, – sakė Lauvergne’as. – Dar prieš atvykdamas čia jaučiausi, tarsi pažinočiau kiekvieną iš jų. Apie juos žinojau labai daug. 

Kartais paskambindavau Leo, kai jis dar žaidė „Žalgiryje“, ir šalia jo būdavo komandos draugai. Jie – puikūs vyrai. Dėl to pritapau labai greitai, per kelias dienas.“

Lauvergne’as stačia galva nėrė ir į naujos šalies pažinimą. Dar prieš Lietuvą sukaustant karantinui, jis spėjo aplankyti Palangą, Klaipėdą, Trakus.

„Mėgstu istoriją ir geografiją, todėl viską patinka pamatyti pačiam“, – sakė Lauvergne'as.

Tai, kaip aukštaūgis domisi gyvenimu šalia krepšinio, atspindi ir jo apsilankymas Emmanuelio Macrono priėmime Lietuvos Prezidentūroje.

Praėjusių metų rugsėjo pabaigoje Prancūzijos prezidentas viešėjo Lietuvoje ir Lauvergne’as gavo progą susitikti su savo šalies vadovu. Tai buvo neįtikėtina patirtis, tačiau toli gražu ne pirmoji tokia.

„2013 metais buvau priėmime pas Francois Hollande’ą, kai jis pakvietė mus po laimėjimo Europos čempionate. 2-3 kartus buvau susitikęs su Serbijos prezidentu, nes jis mėgsta krepšinį ir mane. Susitikti su tokiais žmonėmis yra ypatingas jausmas. Ir matyti, kad jie mėgsta krepšinį. Tai – didelė garbė“, – sakė Lauvergne’as.

Nežinia, ar susitikimų su prezidentais dar bus, bet pratęsęs sutartį, Lauvergne’as turės dar daugiau progų geriau pažinti šalį, kurioje taip gerai jaučiasi krepšinio aikštelėje.

Komentarai:
dfgfg
Idomus žmogus "Esu tokioje karjeros stadijoje, kai svarbiausia yra mėgautis krepšiniu". Pamenu, kai Girdžiūnas pabėgęs iš Neptūno panašaus amžiaus, argumentavo, kad jam jau 30 metų reikia galvoti apie šeimą :d
2021-01-29
+1
Atsakyti
istorikas
Reikėtų dar labai pasaugoti Rubit, Nigel, Walkup, Rokelį ir Lukutį. Dėl MG tai turbūt visi suprantame.
2021-01-29
+1
Atsakyti
jv
pagarba jam! galvojau kad cia tik tarpine stotele kad pasikelt verte, zinant paskutinius jo du sezonus. o cia bam +2, super! jauciasi kad zaidejai pradejo gerbt Zalgiri ne tik kaip tarpine stotele.
2021-01-29
Atsakyti
Kas as
ka sarui mokejo tai ir mariui gali siulyti nes cia yra komandos stuburas plius Lietuvis.atsisakai vieno zaidejo dameti mariui ir vsio
2021-01-29
-1
Atsakyti
Popstar
turėjo Mariui pirmiausia pasiūlyti naują grandiozinę sutartį
2021-01-29
+3
Atsakyti
GTR
Tikrai nustebino. Šiaip po tokio gero sezono Žalgiryje tarsi žmogus pasikelia kainą ir susirenka pinigus kitose komandose, bet 3 metai su Žalgiriu ir dar centrui. Vis tik nemanau, kad jis visus 3 metus išbus, matyt čia ir Žalgirio strategija išpirką nurodyti kontrakte. Verslas, bet vistiek didelė pagarba Lavernui.
2021-01-28
Atsakyti
Gedas
Taip atrodytu pasaulis jei nebūtų apie pinigus viskas. Jei tarkim JV suprastu,kad nebėra meilės darbui žaist dėl nieko ir grįžtu į Lietuvą. Daug keicia 60 ar tarkim 80lemu? 😂
2021-01-28
-5
Atsakyti
BoobieDede
Labai gera matyt prancūzą maty laimingą Lietuvoje! Turiu draugę prancūzę, pragyveno čia du metus ir vis grįžta. Gera atmosfera, geri draugai, o dar kai fanai grįš - JoJO pats supranta - niekur taip nebus gerai, kaip Žalgirio arenoje! Tai bus istorinis momentas po karantino ir JoJo tai supranta! Puikiai!
2021-01-28
+3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Šį sezoną metamos baudos

86%
12,7
Pataiko: 12,7
Taiklumas: 85,8%
Vieta lygoje: 15
Geriausias pasiekimas: 20
Blogiausias pasiekimas: 5
Daugiausia pataiko: Marius Grigonis