Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis

Necenzūrinis Martino Schillerio išsireiškimas trečiojo kėlinio pradžioje buvo netinkamas turinys jaunųjų žiūrovų ausims (jei tokių po 23 val. dar buvo prie televizorių), bet jis bene geriausiai apibūdino Kauno „Žalgirio“ pasirodymą Barselonoje.

Fotogalerija

Žalgiriečiai antrą kartą šį sezoną buvo prismaugti geriausios lygos gynybos ir neturėjo jokių vilčių žaisdami su buvusio trenerio komanda – 62:86.

Mažiau taškų „Žalgiris“ šį sezoną įmetė tik mače su Tel Avivo „Maccabi“ (57), o taiklumas (41,1 proc.) iš žaidimo prastesnis buvo tik dukart – su Sankt Peterburgo „Zenit“ (39,3 proc.) ir tuo pačiu „Maccabi“ (36,6 proc.).

24 taškų pralaimėjimas yra antras didžiausias „Žalgiriui“ šį sezoną.

„Žalgiris“ antras rungtynes iš eilės suklydo 20 kartų, o apskritai tokių atvejų šį sezoną buvo trys. 13 iš tų klaidų buvo padarytos po ilgosios pertraukos.

„Barca“ darė tai, ką daro gerai visą sezoną – gynėsi, tai turbūt geriausia gynyba Eurolygoje. O mes blogai puolėme, – po dvikovos tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė Marius Grigonis. – Gali analizuoti, bet jie buvo geresni ir įrodė visose srityse.“

Pirmos 5 mačo minutės tarsi to nežadėjo – švieslentė, įpusėjus pirmajam kėliniui, rodė „Barcos“ pranašumą 18:15. Taip abi komandos buvo pelniusios daugiau taškų nei per pirmųjų tarpusavio rungtynių pirmąjį kėlinį.

Po pirmo ketvirčio dar buvo lygu (24:24), tačiau kiti du kėliniai buvo visiškai kita istorija.

Antrąjį ketvirtį kauniečiai pradėjo pataikydami tik 2 metimus iš 10, o trečiajame kėlinyje pirmojo taiklaus metimo iš žaidimo apskritai teko laukti beveik 8 minutes, prametant visus 8 metimus, suklystant 3 kartus ir gaunant du blokus.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
19
Naudingumas
27
Dvitaškiai
89%
8/9
Atkovoti kamuoliai
3

Taip „Barca“ laimėjo įspūdingą atkarpą 41:17, susikraudama triuškinamą persvarą – 65:41.

„Jie labai mus spaudė puolime, ypač persivarant kamuolį per aikštelę, kas apsunkino mūsų atakas, ypač kai norime kamuolį į ataką įvesti greitai, – po dvikovos kalbėjo Martinas Schilleris. – Jeigu negali žaisti savo derinių, žaidimas pasidaro labai statiškas ir pradedi žaisti vienas prieš vieną. Tai ir buvo rungtynių istorija.“

Šio žvėriško spurto viduryje „Žalgiris“ turėjo ilgąją pertrauką pasitarimui ir po jos grįžo į aikštę su zonine gynyba, bet jau pirmoje atakoje praleidę Nikola Mirotičiaus tritaškį, šios idėjos greitai atsisakė.

Kai dar po kelių akimirkų Pierre’as Oriola pataikė iš po krepšio po žalgiriečių klaidos, Schilleris paėmė minutės pertraukėlę, per kurią jokių taktinių dalykų neaiškino. Išrėkęs, kad pasigenda kovos, o žaidėjai leidžiasi būti dulkinami, „Žalgirio“ strategas tėškė derinių lentą į arenos parketą ir taip pabaigė pertraukėlę.

„Buvo akivaizdu, kad mums reikėjo kažkiek emocijų, nes man nepatiko, kokie po dviejų kėlinių išėjome iš rūbinės. Tam buvo priežastis“, – sakė Schilleris.

Visgi „Žalgirio“ žaidimas ir po šios tirados menkai keitėsi.

„Gynyboje jie buvo labai disciplinuoti, o dėl besikeičiančios gynybos mes buvome labai statiški, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ kalbėjo Thomasas Walkupas. – Nelabai gerai veržėmės, tik perdavinėjome kamuolį į baudos aikštelę, kur ateidavo jų pagalba. Jie labai solidžiai gynėsi.“

Dėl Walkupo dalyvavimo rungtynėse buvo kilusi abejonė, kai jis naktį prieš tai stipriai vėmė dėl apsinuodijimo maistu ir praleido rytinę treniruotę.

Gynėjas mačą visgi pradėjo starto penkete, tačiau per pusketvirtos minutės prasižengė du kartus ir sėdo ant suolo. Jį pakeitęs Rokas Jokubaitis iš karto atsidūrė Leandro Bolmaro gynybos gniaužtuose ir strigo ne tik organizuodamas puolimą, bet ir persivarydamas kamuolį į kitą aikštės pusę.

„Žalgiris“ didelių problemų turėjo ir rasdamas savo priekinės linijos žaidėjus, kai baudos aikštelė užsipildydavo „Barcos“ žaidėjais vos tik kamuolys link jos keliaudavo.

Kuriantys „Žalgirio“ žaidėjai irgi taip duso, kad, ko gero, buvo pasiektas šio sezono sunkių metimų paskutinėmis atakos sekundėmis rekordas.

„Jie gerai žaidė gynyboje, o mes puolime – ne, – sakė Grigonis. – Nemanau, kad šiemet kas nors dvejoja puolime ir daro viską, ką gali. Šiandien ryškiai nepavyko, reikia eiti ir judėti toliau, laukia svarbūs mačai.“

Šaro „Barcelona“ kauniečius buvo pasiruošusi smaugti nuo pirmųjų minučių ir tas buvo akivaizdu net gynybiniuose išsidėstymuose. Jeigu kauniečiai pasirinko tradicinius gynybos pasirinkimus – Walkupas dengė Calathesą, Milaknis – Alexą Abrinesą, o Grigonis – Cory Higginsą, tai „Barca“ gynėsi visai kitaip – Walkupą stabdė Higginsas, Milaknį – Calathes, Grigonį – Abrinesas.

Taip Walkupas buvo anksti eliminuotas, Grigonis prametė visus 5 tritaškius, o mačo baigtis buvo aiški jau po trijų kėlinių.

„Su tiek taškų nieko neįveiksi. Kaip ir sakiau, labai gera jų gynyba, ir jie buvo geresni“, – reziumavo Walkupas.

Pasibaigus dvikovai, Jasikevičius ilgiau nei įprasta užtruko prie varžovų komandos suolelio, asmeniškai pasveikindamas visus, ką ten galėjo rasti. Ilgiau jis užtruko prie Jokubaičio, kurį sustabdęs aikštės viduryje, atrodė, prisiminė kažkurį iš rungtynių epizodų ir tarsi parodė, kaip ten reikėjo elgtis.

Jaunajam „Žalgirio“ gynėjui tai buvo sudėtingas mačas – 6 taškai, 2 rezultatyvūs perdavimai ir visa tai surinkta po ilgosios pertraukos.

Prieš jį žaidęs bendrametis 198 cm ūgio Bolmaro surinko 8 taškus ir 6 rezultatyvius perdavimus.

„Buvo labai smagu žiūrėti į kovą tarp dviejų vienų geriausių jaunųjų įžaidėjų pasaulyje ar Europoje, – sakė Jasikevičius. – Manau, kad abu išėjo absoliučiai be kvapo, pusiau numirę, nes tikrai abu vienas kitą spaudė. Išėjo nuostabi mikrodvikova. Man, treniravus abu, buvo nuostabu žiūrėti. Abu yra panašūs, neįtikėtino mentaliteto ir darbštumo. Jie išsitaškė vienas ant kito, buvo smagu žiūrėti.“

Jasikevičius Barselonos „Palau Blaugrana“ arenos koridoriuose pirmą kartą su žurnalistais iš Lietuvos bendravo būdamas šeimininkų treneriu. Čia jo šeimininkavimas jautėsi net ir duodant interviu.

Dėl griežtos „Barcelonos“ klubo tvarkos prisidengiant koronaviruso situacija bendravimas su strategu yra labai ribojamas net vietos žurnalistams. Į spaudos konferencijas leidžiami tik 5 vietos spaudos atstovai, kuriems leidžiama užduoti po vieną ar daugiausia du klausimus.

Lietuviams buvo padaryta išimtis ir leista pakalbinti Jasikevičių atskirai, tačiau interviu turėjo trukti tik 2-3 klausimus. Kai po penkto ar šešto klausimo „Barcelonos“ atstovas spaudai jau norėjo įsikišti ir pokalbį nutraukti, Jasikevičius rankos mostu parodė jam to nedaryti.

Šaro „Barcelona“ trumpą pertrauką kalendoriuje pasitinka pirmaudama Eurolygoje, o Jasikevičius – pratęsęs pergalingą atkarpą po taurių varžybų. Tai buvo penktas iš eilės kartas, kai jo komanda po taurės varžybų iškovojo pergalę Eurolygoje, tik prieš tai keturi kartai būdavo su „Žalgiriu“.

„Šventėme gerai, tikiuosi, kad „Žalgiris“ nešventė už mus geriau, nes šiandien atrodė prasčiau. Reikės dirbti mums ant šventimo, – juokavo Jasikevičius. – Šventėme žalgirietiškai, tikrai labai gerai, man patiko, kaip jie moka švęsti. Tikiuosi, kad jie dar laimės kažką, kad galėtume vėl taip pat audringai švęsti.“

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Barselonos FC Barcelona
Kauno Žalgiris
58%
36/62
Metimai iš žaidimo
41%
23/56
27
Atkovoti kamuoliai
32
23
Rezultatyvūs perdavimai
16
11
Perimti kamuoliai
10
19
Pražangos
16
89%
8/9
Baudų metimai
85%
11/13

Rungtynių žaidėjai

Cory  Higgins
19 PTS
9/10 FG
0/0 FT
Nigel  Hayes
9 PTS
2/10 FG
4/4 FT
Pierre  Oriola
7 REB
5 DREB
2 OREB
Augustine  Rubit
7 REB
5 DREB
2 OREB
Leandro  Bolmaro
6 AS
3 TO
20 MIN
Kauno Žalgiris
Keli žaidėjai
4 AS
Cory  Higgins
27 EFF
89% 2P%
100% 3P%
Marius  Grigonis
10 EFF
40% 2P%
0% 3P%