Nuotr.: AP-Scanpix
Nuotr. AP-Scanpix

Buvęs Memfio „Grizzlies“ krepšinio operacijų viceprezidentas ir šiuo metu „The Athletic“ analitiku dirbantis Johnas Hollingeris įsitikinęs, kad Indianos „Pacers“ puolėjas Domantas Sabonis nėra vertas būti „Visų žvaigždžių“ rungtynėse.

Domantas Sabonis

Domantas  Sabonis
Domantas  Sabonis
MIN: 36.39
PTS: 21.48 (57.77%)
REB: 11.62
AS: 5.72
ST: 1
BS: 0.66
TO: 3.38
GM: 29

Lietuvis statistiškai žaidžia geriausią karjeros sezoną ir per 29 sužaistas rungtynes vidutiniškai renka po 21,5 taško, 11,6 atkovoto kamuolio bei 5,7 rezultatyvaus perdavimo. 

Dar ketvirtadienio naktį Sabonis sužaidė geriausias karjeros rungtynes, kuomet į Minesotos „Timberwolves“ krepšį pelnė pelnė 36 taškus (12/19 dvit., 1/2 trit., 9/11 baud.), atkovojo 17 kamuolių ir atliko 10 rezultatyvių perdavimų.

Vis tik, panašu, kad tai Hollingeriui – nė motais.

„Mes už borto paliksime Jimmy Butlerį, nes Domanto Sabonio komanda turi 15 pergalių ir 14 pralaimėjimų? – savo tekste klausė Hollingeris. – Prašyčiau. Rimtai, jeigu Sabonis šiemet pateks į „Visų žvaigždžių“ rungtynes, aš neištversiu.“

„Prašau, neverskite manęs pradėti apie Sabonį. Kalbos apie galimą jo patekimą, nuoširdžiai kalbant, yra sunkiai suvokiamos. „Pacers“ yra žymiai geresnė komanda, kai jis nežaidžia. 

Su Saboniu aikštelėje „Pacers“ per 100 atakų vidutiniškai praleidžia po 2,5 taško daugiau nei pelno, o kuomet jis sėdi ant suolo – ekipa įmeta po 12,5 taško daugiau už varžovus. Puolime Sabonis nėra toks geras, koks buvo prieš metus, o be to, varžovai dažnai jį atakuoja gynyboje.

Vienintelis svarus argumentas yra tas, jog „Pacers“ turi viena pergale daugiau nei pralaimėjimų, todėl kažkas iš šios komandos turi būti išrinktas. Vis tik Sabonis net nėra geriausias „Pacers“ žaidėjas – gynybos ramstis Mylesas Turneris turi kur kas rimtesnius argumentus“, – pratęsė Hollingeris.

Hollingeris savo tekste atvirai pasisako, jog už Sabonį kvietimo į „Visų žvaigždžių“ rungtynes vertesni yra Majamio „Heat“ žvaigždė Jimmy Butleris bei Orlando „Magic“ lyderis Nikola Vučevičius.

Butleris šį sezoną sužaidė 17 susitikimų, per kuriuos fiksuoja 19,1 taško, 7,8 atkovoto kamuolio bei 7,7 rezultatyvaus perdavimo statistiką. Vis dėlto jo atstovaujama „Heat“ ekipa savo sąskaitoje turi viso labo 12 pergalių ir 17 pralaimėjimų bei Rytų konferencijoje žengia dešimta.

Tuo metu Vučevičius per 30 rungtynių vidutiniškai renka po 23,6 taško, 11,7 atkovoto kamuolio ir 3,7 rezultatyvaus perdavimo, tačiau „Magic“ pasiekė 12 pergalių, 18 sykių suklupo ir šiuo metu rikiuojasi dvyliktoje Rytų konferencijos pozicijoje.

„Didžioji dalis analitikų vos užsiminė apie Butlerį, – rašė Hollingeris. – Iš dalies galiu tai suprasti, nes jis sužaidė 17 rungtynių, o „Heat“ pergalių ir pralaimėjimų balansas yra 12-17. Vis tik pažvelgus į platesnį kontekstą, galima greitai suvokti, kaip beprotiškai tai atrodys gegužės mėnesį. Butleris praleido 12 rungtynių. Viskas. Dėl to mes jį paliekame už borto?“

„Kevinas Durantas praleido 12 rungtynių, Kyrie Irvingas – 10, tačiau jie be problemų yra laikomi „Visų žvaigždžių“ dalyviais. Priminkite, kur yra riba?“ – retoriškai klausė Hollingeris.

Argumentuodamas Butlerio nusipelnymą būti „Visų žvaigždžių“ rungtynėse, „The Athletic“ ekspertas tokio didelio dėmesio į „Heat“ rezultatus jau nepaisė.

„Renkant „Visų žvaigždžių“ dalyvius de facto yra nuspręsta, jog neigiamą pergalių balansą turinčių komandų žaidėjai nėra ten verti būti, nebent jų demonstruojamas žaidimas ir statistika yra atimantys žadą.

Tuo metu teigiamas pergalių balansas yra tarsi magiškas eleksyras, užtikrinantis vietą žaidėjams „Visų žvaigždžių“ rungtynėse“, – dėstė Hollingeris.

„Dar vienas svarbus klausimas yra, kaip visa tai atrodys po sezono?. Butlerio atveju viskas atrodys juokingai, jeigu sezoną jis užbaigs sužaidęs 55-60 rungtynių būdamas geriausiu žaidėju atkrintamųjų komandoje, kas yra itin tikėtina. Jis tikriausiai bus išrinktas į trečiąjį simbolinį NBA penketą, tačiau nepateks į „Visų žvaigždžių“ rungtynes. Rimtai?“, – klausė Hollingeris.

Tuo metu kalbėdamas apie Vučevičių, Hollingeris yra įsitikinęs, jog nepaisant demonstruojamo žaidimo, juodkalnietis neturi šansų patekti į prestižinį renginį.

„Vučevičius neturi jokių šansų patekti į „Visų žvaigždžių rungtynes ir už tai turėtume dėkoti „Apdovanojimų už pergales“ mafijai. Tačiau Vučevičius žaidžia geriausią karjeros sezoną skurdaus puolimo „Magic“ ekipoje“, – rašė Hollingeris.

Vis tik Sabonis užtarimo sulaukė iš „Inside the NBA“ laidos vedėjų Shaquille‘o O‘Nealo, Charleso Barkley, Kenny Smitho bei Ernie Johnsono. Visi jie įtraukė lietuvį į savo rezervinių „Visų žvaigždžių“ krepšininkų sąrašus.

Dėliodamas savo atsarginius krepšininkus, Hollingeris išreiškė nuomonę, jog „Visų žvaigždžių“ rungtynėse turėtų dalyvauti šie Rytų konferencijos krepšininkai: 

Tuo metu Vakarų konferencijoje, pasak Hollingerio, kvietimo į „Visų žvaigždžių“ rungtynes turėtų sulaukti šie žaidėjai:

NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynės vyks kovo 7 d. Atlantoje.

Gruodžio mėnesį Hollingeris nepagailėjo kritikos ir Deividui Sirvydžiui, kurio persikėlimą į Detroito „Pistons“ prilygino pokštui.

„Tai turėtų būti pokštas. Praėjusiais metais jam buvo sunku Lietuvos krepšinio lygoje, o šiemet Izraelio pirmenybėse per dvejas rungtynes jis pelnė 1 tašką“, – tviteryje rašė Hollingeris.

Komentarai:
...
su vucevicium tai prajuokino. jis berods yra zaides jau visu zvaigdziu mace. Bet ko jis vertas parode pasaulio cempas. Ko vertas jo zaidimas ir puikia parodo magic rezai, kai an jo stato zaidima tai ir primeto kartaios su prastu procentu, bet pati komanda siknoj .Ir jis pats sau kazkiek priestarauja ar logine klaida daro, aiskina apie skurdu puolima ir iskelia vuceviciu, tai del to jis ir meta daug, kad bendrai puolima skurdus ir turi per ji zaist. p.s. cia tas "ekspertas\' vienas is grizzlies galvu buvo? rezultatais nestebino.
2021-02-22
-8
Atsakyti
MaDu
bet kaip čia Bam\'o nepamiršo paminėt, kad vertas. va čia tai pervertintas žmogus. ir kam čia tie Sabo lyginimai su Vucevicium? su Bam\'u reikia lygint, abu jauni, abu turi all around statistika, tik, kad vieno geresnė statistika, o kito kontraktas, nu ir aišku vienas kur kas labiau "prominamas". kaip sakoma black lives matter ypač NBA
2021-02-21
+4
Atsakyti
nini
Sitas pseudo ekspertas nelabai baltu megsta.
2021-02-21
-1
Atsakyti
Aha
Be to jeigu rinktu vien tik juodaodzius i zvaigdziu rungtynes,kiti izvelgtu kaip rasizma,manau i tai irgi atsizvelgia
2021-02-21
Atsakyti
Anonimas
matyt sitas apzvalgininkas kazkada nuo lietuviu gerai y kupra yra gaves
2021-02-21
+2
Atsakyti
Anonimas
Skaitai straipsnį ir stebiesi, negi ten tokie atsilupę NBA apžvalgininkai dirba.. Jiems svarbiausia, kad žaidėjas būtų amerikietis, o dar jeigu juodas, tai viskas, jie geriausi, o europiečiai gali namo važiuoti :D O galbūt pagal atlyginimus matuoja tą gerumą žaidėjų, tokiu atveju taip, Sabonis nėra brangiausias komandos žaidėjas :D
2021-02-21
+6
Atsakyti
Realus
cirke reikia ir klounu.
2021-02-21
+7
Atsakyti
Bla bla bla
Cia ne komandos rezultatai svarbu, o pats zaidejas. Tai gerai, pagal jo nuomone tai tegu zaidzia tik Jazz, 76ers, Nets, Clippers ir Lakers, jei jam nepatinka Pacers. Eina jis geriau pas psichologa.
2021-02-21
+6
Atsakyti
Mantas
Na man toks vienas prie vieno statistikos lyginimas nlb patinka. kai komanda dungne velkas, daznai atsiranda zaideju su gera statistika, ir kai pereina i bent kiek padoresne komanda pasimato tikrieji skaiciai. geras pvz lopez kai netsuose zaide.. statistika gera buvo, taciau kitur kazko rimto nerodo. kad ir dabar bucksuose kaip ir vertinamas buvo (gal ir yra, nlb ka begirdejau apue juos paskutiniu metu), bet yra paprastas rotacijos zaidejas kuris per beveik 30min renka 13 ar maziau tasku. siaip ar taip suprantu dali priekaistu saboniui, manau per daug ant jo peciu prikrove atsakomybes, kas neigiamai veikia jo zaidima. nlb mane zavi kai pf/c persivarineja kamuolius per aisktele.. kaip bebutu, zaidzia daug, statistika gera, komanda laiminti (gal ne tiek kiek noretus, bet laimejo daugiau nei pralaimejo), taigi normalu kad i all starus daugiau sansu turi nei panasios statistikos zaidejas, kurio komanda dugne velkas..
2021-02-21
+4
Atsakyti
Anon
Sutinku, kad Sabonis yra pervertinamas, ginasi tai panasiai kaip Kanteris ir tie kurie tikisi, kad Jonas sedes, o Sabas saugos musu krepsi kaip pagrindinis centras tai laikas atsibusti.
2021-02-20
+4
Atsakyti
Lol
kokie cia visi uzsitrigerine. sabonis geras bet hollingerio argumentai irgi geri
2021-02-20
-3
Atsakyti
Che che.....
gal pamirso zmogelis, kad pirmiausia NBA yra show, o tik poto sportas?🤣
2021-02-20
-5
Atsakyti
Ak 47
gal tas holingeris turi kokiu nuoskaudu is praeities,gal jo gimine nuskriaude per kara lietuviu naciai.
2021-02-20
-8
Atsakyti
BLM
apie juoda taip pasakytu karjera butu baigta :)
2021-02-20
Atsakyti
kasioguru
jei pernai pateko, tai siemet pateks tuo labiau, o kad kazkam atrodo kitaip, tai cia kasmet buvo ir bus nuskriaustu ir juos uztarianciu. siaip paemus pvz Vucevicius 1x1 yra geresnis uz Saba zaidejas, bet jo galimybes mazos del komandos rezultatu, o rezultatai prasti del traumuotu zaideju.
2021-02-20
-7
Atsakyti
Nero
Butleris ar wtf Vucevic geriau? Kokiu avinu turi būt, kad taip pakomentuotum būtent čia. WOW!
2021-02-20
Atsakyti
:D
Nuomone ciuvo kuris dirbdamas Grizliuose sugebejo C.Parsons max kontrakta pasiulyt :DD Ir cia tik viena is kliurku kai Grizliuse dirbo 7 metus :D "analitikas" skaiciu matai :D
2021-02-20
+2
Atsakyti
:D
Kas cia tokio, pasake kad jam nepatinka Sabas, kaip ir praeitais metais ta pati sake, tai yra JO NUOMONE, parodykit nors 1 zaideja kuri megtu visi. Ta pati Donciciu pvz Shaqas nelabai megsta taciau viesai nekritiuoja ladangi dirba televizijoje, karta jau tai dare po to uzglaiste dailiai viska.. Sitas tv neridba tai gali viesai kritikuot ka nori, ypac kai pati is Grizliu ismete nes kol ten dirbo grizliai siknoj sedejo :D
2021-02-20
-12
Atsakyti
.
Sabonio statistika išpūsta truputį, nes jis daug minučių žaidžia ir jo žaidimas nėra labai efektyvus. Gaila, bet dalis tiesos pastebėjimuose yra.
2021-02-20
-2
Atsakyti
Prometejas
Bendrai tai čia yra clickbate, nes nuomonė prieštaraujanti akivaizdiems dalykams, tad daug kas perkaitys. Šiaip labai geras feedas yra po jo straipsniu twitteryje ten labai daug žmonių pasisako, jog nusišneka. O dėl Saboniuko, tai realiai arba jis arba kNicksų Julius Randle pateks ir manau, kad būtent jis nes jo stats šiek tiek geresni t.y. geresnis +- ir pora taškų pelno daugiau (karijeros sezonas), o kitus lygu ar minimalus Saboniuko privalumas. Ir dar tai kNicks iš kurių daug kas vėl tikėjosi dugno, tačiau yra 1.5 pergalės žemiau už pacers(jie be dviejų starto žaidėjų lošia). Bendrai Saboniukas vertas ir jei nepateks tai tik per vos vos.
2021-02-20
+6
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.