Nuotr.: AP - Scanpix
Nuotr. AP - Scanpix

Galingas Giannio Antetokounmpo pasirodymas, įspūdingą sezoną žaidžiantis juodkalnietis, pralaimėjimas, kainavęs vyriausiojo trenerio kėdę – tai ir daugiau – vasario 22-osios NBA pulse.

Vasario 22-osios NBA pulsas

TĘSIASI. Sakramento „Kings“ jau daugiau nei penkerius metus negali įveikti Milvokio „Bucks“.

Šį sykį namie žaidę „Bucks“ 128:115 susitvarkė su Sakramento klubu ir laimėjo devintąjį paeiliui tarpusavio susitikimą.

Pastarąjį kartą „Kings“ prieš „Bucks“ laimėjo 2016-ųjų vasario 2-ąją.

MVP. Vieną geresnių sezono mačų sužaidė lygos MVP Giannis Antetokounmpo – 38 taškai ir 18 atkovotų kamuolių.

NUTILDĖ. Bruklino „Nets“ pergale Los Andžele 112:108 prieš vietos „Clippers“ baigė penkerių išvykos rungtynių maratoną. Per šią atkarpą „Nets“ nė sykio nepralaimėjo, o dabar iš viso skaičiuoja šešių laimėjimų seriją.

Toks pasirodymas leidžia lengviau atsikvėpti „Nets“ žvaigždėms, ką leido suprasti Kyrie Irvingas.

„Laimėjome šešis mačus iš eilės, o tai reiškia, jog kuriam laikui nutildėme pasaulį. Kas darosi su „Nets“? Mūsų pagrindinis tikslas yra nukeliauti iki lemiamos varžybų stadijos ir dabar mes bandome tai padaryti“, – kalbėjo Irvingas.

NEPANIKUOJA. Denverio „Nuggets“ išvykoje 115:123 nusileido Atlantos „Hawks“ ir tai jiems buvo trečias pralaimėjimas per pastaruosius 4 mačus.

Vis dėlto 30 taškų Atlantoje pelnęs Jamalas Murray į pralaimėjimus NBA reguliariajame sezone pernelyg nekreipia dėmesio.

„Sezonas – ilgas, nežinau, kiek dar kartų jums tai turėsiu aiškinti, – žurnalistams po rungtynių kalbėjo Murray. – Jūs, vyrukai, po pralaimėjimų manęs klausiate taip, lyg tai būtų pasaulio pabaiga. Kartais pralaimi, kartais laimi. Žinome, jog galime įveikti visas komandas ir žinome, jog būsime atkrintamosiose, kuriose nėra svarbu, prieš ką žaisime.“

„Nuggets“ su 16 pergalių ir 14 pralaimėjimų Vakaruose žengia 7-oje pozicijoje.

LIKIMO IRONIJA. Įsibėgėjus 2018-2019 m. sezonui Minesotos „Timberwolves“ atleido vyriausiąjį trenerį Tomą Thibodeau ir į jo vietą paskyrė asistentą Ryaną Saundersą. Praėjus dvejiems metams Saunderso ekipa pralaimėjo to paties Thibodeau treniruojamai Niujorko „Knicks“, o po šių rungtynių Minesotos klubas nusprendė atleisti vyr. trenerį.

34-erių Saunderso treniruota „Wolves“ – prasčiausia šio sezono NBA komanda, turinti 7 pergales ir 24 pralaimėjimus.

AUSTRALO DARBAS. Toronto „Raptors“ centras Aronas Baynesas rungtynes prieš Filadelfijos „76ers“ pradėjo ant atsarginių žaidėjų suolelio, tačiau vėliau tapo kertine Kanados klubo pergalės dalimi.

Australas per 30 minučių pelnė 8 taškus, atkovojo 5 kamuolius ir tiek pat kartų prasižengė, o labiausiai trenerio Nicko Nurse'o buvo giriamas už darbą prieš Joelį Embiidą.

„Mes turėjome visada jį laikyti aikštėje prie Embiido. Kai neturėdavome Arono aikštėje, nebūdavo gerai. Galvoju, kad jo kūnas buvo pakankamas stabdant Embiidą, nors kartais ir reikėdavo pažeisti taisykles“, – Baynesą gyrė Nurse'as.

Po 50 taškų nakties žaidęs Embiidas įmetė 25 taškus ir atkovojo 17 kamuolių, tačiau pataikė tik 6 metimus iš 20.

ĮSPŪDINGAS JUODKALNIETIS. Orlando „Magic“ 105:96 nugalėjo Detroito „Pistons“, o juos į pergalę vedė 37 taškus pelnęs ir 11 kamuolių atkovojęs Nikola Vučevičius.

Juodkalniečiui tai buvo jau septintosios rungtynės šį sezoną, kuomet jis pasiekia 30 pelnytų taškų ribą.

„Jaučiuosi gerai ir nuo metų pradžios žaidžiu aukštame lygyje. Kuomet pagaunu ritmą, viskas pasidaro lengviau, o mano 10 metų patirtis lygoje tikrai padeda“, – teigė Vučevičius.

30-metis aukštaūgis šį sezoną per 33 minutes pelno po 24,1 taško, atkovoja po 11,7 kamuolio ir atlieka po 3,6 rezultatyvaus perdavimo.

ŽVAIGŽDĖ? Shai Gilgeousas-Alexanderis pergalingame Oklahomos „Thunder“ mače su Klivlando „Cavaliers“ pelnė 31 tašką ir atliko 9 rezultatyvius perdavimus, o po tokio pasirodymo jo komandos draugai pradėjo kalbėti apie „Visų žvaigždžių“ rungtynes.

„Dauguma vakarų man atrodo, jog turime geriausią žaidėją ant parketo ir man jis – „Visų žvaigždžių“ rungtynių žaidėjas. Tikrai jaučiu, jog jis vertas ten būti“, – teigė „Thunder“ strategas Markas Daigneaultas.

„Shai – lygos žvaigždė. Jis sužaidė dar vienas nuostabias rungtynes“, – kalbėjo puolėjas Mike'as Muscala.

Kanadietis šį sezoną pelno po 22,6 taško ir atlieka po 6,5 rezultatyvaus perdavimo.

LYDERIS. Nors žaidžia tik antrą sezoną lygoje, Zionas Williamsonas yra tikras Naujojo Orleano „Pelicans“ lyderis. Jo ekipa trečiojo kėlinio viduryje prieš Bostono „Celtics“ turėjo 24 taškų deficitą, tačiau Zionas po pertraukos įmetė 24 taškus ir per pratęsimą 120:115 padėjo laimėti „Pelicans“. 

Sugrįžimas iš 24 taškų atsilikimo tapo istoriniu Naujojo Orleano klubui.

Iš viso Zionas įmetė 28 taškus, o dar rezultatyviau už jį žaidęs Brandonas Ingramas surinko 33.

Šį sezoną Zionas fiksuoja 25,1 taško, 6,8 atkovoto kamuolio ir 3,1 rezultatyvaus perdavimo vidurkius.

Gražiausi nakties epizodai

Dienos rekordai

Naudingumas
Trae  Young
Trae Young

Trae Youngas (41)

Taškai
Giannis  Antetokounmpo
Giannis Antetokounmpo

 

 

 

Giannis Antetokounmpo (38)

 

 

Atkovoti 
kamuoliai
Giannis  Antetokounmpo
Giannis Antetokounmpo

 

Giannis Antetokounmpo (38)

 

Rezultatyvūs 
perdavimai
Trae  Young
Trae Young

 

Trae Youngas (15)

 

Perimti 
kamuoliai
Daniel  Green
Daniel Green

Danny Greenas (5)

Blokai
DeAndre  Jordan
DeAndre Jordan
DeAndre Jordanas,
Robertas Williamsas (po 4)
Pataikyti tritaškiai
Brandon  Ingram
Brandon Ingram

Brandonas Ingramas,
Kawhi Leonardas,
Chrisas Boucheris,
Fredas Van Vleetas (po 5)

Visi šios nakties rezultatai:

120-115 stat »
101-117 stat »
105-96 stat »
110-103 stat »
103-99 stat »
123-115 stat »
108-112 stat »
128-115 stat »
Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.