Nuotr.: Dainius Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta
Nuotr.: Dainius Lukšta
Nuotr.: Dainius Lukšta
Nuotr.: Dainius Lukšta
Nuotr.: Dainius Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta
Nuotr.: Dainius Lukšta
Nuotr.: Dainius Lukšta
Nuotr.: Dainius Lukšta

Kauno „Žalgiris“ (14-11) grįžo į pergalių kelią Eurolygoje ir dvigubą savaitę pradėjo sėkmingai.

Martino Schillerio auklėtiniai namuose 75:62 (22:26, 18:18, 20:14, 15:4) įveikė dėl traumų išretėjusią Belgrado „Crvena Zvezda“ (7-18) ekipą, kuriai tai buvo penktoji nesėkmė paeiliui.

Nugalėję serbus, žalgiriečiai nutraukė dviejų nesėkmių seriją. Pastarąjį kartą jie buvo laimėję beveik prieš mėnesį – sausio 27-ąją, kuomet 79:78 palaužė „Valencia“.

„Žalgiris“ pergalingą spurtą surengė ketvirtajame kėlinyje. Augustine‘as Rubitas surinko keturis taškus paeiliui, Paulius Jankūnas taip pat pridėjo du taiklius metimus ir likus žaisti kiek daugiau nei keturias minutes žalgiriečių pranašumas tapo dviženklis – 68:58.

„Crvena Zvezda“ dar bandė kabintis į rungtynes, bet Thomasas Walkupas pelnė taškus su pražanga ir įtvirtino „Žalgirio“ pergalę (71:60).

Po ilgosios pertraukos žalgiriečiai gynyboje padirbėjo iš peties ir per du kėlinius varžovams leido įmesti 18 taškų, patys pelnydami 35.

Naudingiausiai nugalėtojų gretose rungtyniavo Marius Grigonis, kuris per 36 minutes pelnė 17 taškų (2/2 dvit., 3/6 trit., 4/4 baud.), atkovojo 6 bei prarado 3 kamuolius, išprovokavo 5 pražangas ir surinko 24 naudingumo balus.

Jam talkino Nigelas Hayesas, per 28 minutes surinkęs 16 taškų (3/3 dvit., 3/5 trit., 1/2 baud.), atkovojęs 5 bei praradęs 3 kamuolius, atlikęs 3 rezultatyvius perdavimus ir surinkęs 20 naudingumo balų.

Puolėjas šiandienos mačą palygino su knyga, mat abi jo pusės – lyg diena ir naktis.

„Anglijoje yra parašyta knyga „Pasakojimas apie du miestus“. Šiandienos rungtynių knyga vadintųsi „Istorija apie du kėlinius“. Antroje pusėje žaidėme kur kas geriau. Buvome fiziškesni ir padarėme gerą darbą stabdydami jų atakas. Mums šiandien pasisekė, kad nemažai jų žaidėjų negalėjo padėti komandai, tačiau turime pasiimti visas pergales, ypač Eurolygoje, kai esi gerose pozicijose kovoje dėl atkrintamųjų“, – kalbėjo Hayesas.

Po koronaviruso sugrįžęs Lukas Lekavičius per 15 minučių pelnė 6 taškus (2/2 dvit., 2/2 baud.), atkovojo bei prarado po 2 kamuolius, atliko 1 rezultatyvų perdavimą ir surinko 6 naudingumo balus.

Antrajame kėlinyje žalgiriečiai buvo praradę iniciatyvą, kuomet Marko Simonovičius smeigė tris tolimus metimus paeiliui, realizavo tris baudas, o dar vieną tritaškį pataikė Ognjenas Dobričius ir „Crvena Zvezda“ pranašumas išaugo iki 13 taškų – 35:22.

Vis dėlto Grigonis pataikė du tritaškius iš eilės, Augustine‘as Rubitas bei Lukas Lekavičius pataikė po dvitaškį ir dar prieš ilgąją pertrauką „Žalgiris“ deficitą sumažino iki 4 taškų – 40:44.

Grigonio pasirodymas:

Po ilgosios pertraukos žalgiriečiai sužaidė dar vieną gerą atkarpą. Grigonis atliko sėkmingą reidą link krepšio, Rubitas suvertė taškus iš po krepšio, lietuvis pridėjo tolimą metimą ir „Žalgirio“ deficitas tapo 5 taškų persvara – 55:50.

Vis tik kiek sėkmingiau trečiojo kėlinio pabaigą sužaidusi „Crvena Zvezda“ lemiamą ketvirtį pasitiko turėdama viso labo 2 taškų deficitą (58:60).

Po pergalės žalgiriečių vyr. treneris Schilleris džiaugėsi savo auklėtinių darbu po ilgosios pertraukos.

„Sveikinimai mūsų žaidėjams su pergale. Esu labai patenkintas pasirodymu gynyboje antroje mačo dalyje. Jiems leidome įmesti 18 taškų, iš kurių keturis ketvirtajame kėlinyje. Turėjome pakeisti keletą dalykų po pertraukos ir tai mums pavyko. Tai yra labai svarbi pergalė turnyrinės lentelės kontekste“, – komentavo strategas.

Nepaisant pralaimėjimo, Serbijos ekipos strategas Dejanas Radonjičius buvo patenkintas savo nukraujavusių auklėtinių pasirodymu, tačiau išskyrė prastą puolimą antroje rungtynių dalyje.

„Sveikinimai „Žalgiriui“. Ilgą laiką neturėdami daugybės žaidėjų, mes rungtyniavome solidžiai, tačiau po ilgosios pertraukos mūsų puolimas nebuvo pakankamai geras, kad galėtume kabintis į pergalę. Tikrai negaliu skųstis savo žaidėjais, kai dvidešimt dienų vertiesi tokia rotacija, nėra lengva. Tikiuosi, kad artimiausiu metu keli žaidėjai grįš į treniruotes“, – kalbėjo specialistas.

Pirmąją tarpusavio dvikovą 75:69 spalio 13-ąją laimėjo Kauno ekipa.

Serbijos ekipai šį vakarą nepadėjo penki krepšininkai: Corey Waldenas, Quino Colomas, Langstonas Hallas, Duopas Reithas ir Landry Nnoko.

„Žalgiris“: Marius Grigonis 17 (3/6 trit., 6 rez. perd.), Nigelas Hayesas 16 (3/5 trit., 5 atk. kam.), Augustine'as Rubitas 15 (7/11 dvit., 8 atk. kam.), Joffrey Lauvergne'as 9 (3/8 dvit., 5 atk. kam., 3 per. kam.).

„Crvena Zvezda“: Jordanas Loydas (3/9 dvit., 2/5 trit., 4 rez. perd.) ir Marko Simonovičius (3/8 trit.) po 16, Aleksa Uškokovičius 9, Ognjenas Dobričius 8 (2/3 trit., 5 atk. kam.).

Rungtynių apžvalga:

Schillerio komentaras:

Radonjičiaus komentaras:

Hayeso komentaras:

Grigonio komentaras:

Komentarai:
ROKAS DEGRADUOJA.
2021-02-23
-2
Atsakyti
Su pergale visus!
2021-02-23
-2
Atsakyti
Va taip va.....
2021-02-23
+9
Atsakyti
Jankunui butina baigti karjera po sio sezono! Jau jis kaip senas zmogus nei reakcijos nebeturi ir susilenkti jau tingi kamuoli pakelti nuo zemes. Kam dar dergtis ir kankintis? Geriau jau isejes butu su pakelta galva
2021-02-23
-3
Atsakyti
Mestu nx ta Vasturiju. Gynyba kiaura kaip retis. Apgailetinas jokiu skillsu neturintis zaidejas
2021-02-23
+7
Atsakyti
Tragiškas žaidimas
2021-02-23
+8
Atsakyti
Kolkas gražiai žiūrisi😉
2021-02-23
+9
Atsakyti
Viskas top8 nebus
2021-02-23
-2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.