Nuotr.: BasketNews.lt/V. Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V. Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V. Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V. Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V. Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V. Mikaitis

Ispaniškas barjeras jau trečią kartą iš eilės nebuvo peržengtas. Po ilgosios pertraukos kelių link varžovų krepšio neradęs Kauno „Žalgiris“ (14-12) Eurolygoje patyrė pralaimėjimą.

Fotogalerija

Martino Schillerio auklėtiniai išvykoje 58:70 (13:21, 18:15, 11:15, 16:19) nusileido Madrido „Real“ (16-10) krepšininkams.

Kauniečiai jau trečią kartą paeiliui suklupo žaisdami Ispanijoje. Prieš tai Schillerio kariauna nusileido Vitorijos „Baskonia“ ekipai (68:81), o praėjusią savaitę Katalonijoje suklupo prieš Šarūno Jasikevičiaus treniruojamą „Barcelona“ (62:86).

„Sveikinimai „Real“, jie nusipelnė laimėti, – po nesėkmės sakė Schilleris. – Buvau patenkintas mūsų pastangomis gynyboje, atlikome gerą darbą. Jau prieš rungtynes iššūkis buvo aiškus – kaip mes pelnysime taškus? „Real“ yra ypač gera komanda gynyboje, turinti didelį ūgį. Deja, per visas rungtynes taip ir neradome būdų, kaip pelnyti taškus, todėl „Real“ ir nusipelnė pergalės.“

Rungtynes geriau pradėjo šeimininkai, kurie po Fabieno Causeur tritaškio įgijo dviženklę persvarą (18:8). Vis dėlto kauniečiai sugebėjo grįžti į mačą, surengė spurtą 15:5 ir po Martino Gebeno dėjimo antrajame kėlinyje skirtumas sumažėjo perpus (18:23).

„Real“ bandė atitrūkti, tačiau vedami Thomaso Walkupo žalgiriečiai atsilaikė ir prieš ilgąją pertrauką degė 36:31 skaičiai ispanų naudai.

Trečiąjį kėlinį „Žalgiris“ pradėjo atkarpa 7:0 ir po Nigelo Hayeso tolimo šūvio kvėpavo varžovams į nugaras (37:38). Netrukus šeimininkai atsakė spurtu 9:0 ir po dviejų Gabrielio Decko tritaškių nutolo 9 taškais (47:38).

Rungtynių žaidėjas

Taškai
14
Naudingumas
19
Tritaškiai
80%
4/5
Atkovoti kamuoliai
6

Reikalus Madrido ekipa sutvarkė ketvirtajame kėlinyje, kuomet tritaškiais užpylė žalgiriečius ir po Alberto Abalde tolimo metimo likus 2 minutėms turėjo 16 taškų persvarą (70:54).

Į akį krinta fenomenali „Real“ statistika. Pablo Laso auklėtiniai sugebėjo lengvai laimėti suklysdami 22 kartus ir nemesdami nė vieno baudos metimo.

„Puolime negaliu būti patenkintas, nes padarėme 22 klaidas, tačiau yra juokinga situacija, nes pirmą kartą gyvenime matau, jog Eurolygos rungtynėse komanda nemetė nė vienos baudos, – po pergalės kalbėjo Pablo Laso. – Mano žaidėjai manęs klausė ar per savo karjerą esu matęs kažką panašaus.“

„Tai verčia mane galvoti, nes eisiu į rūbinę ir turėsiu krepšininkams kažką pasakyti apie rungtynes, tačiau tam (nė vienai nemestai baudai) neturiu paaiškinimo. Aš apie tai pagalvosiu ir krepšininkams kažką pasakysiu“, – apie neįprastą situaciją pratęsė „Real“ strategas.

Naudingiausiai nugalėtojų gretose žaidė Deckas, kuris per 29 minutes pelnė 14 taškų (1/3 dvit., 4/5 trit.), atkovojo 6 bei perėmė 1 kamuolį, du sykius suklydo ir surinko 19 naudingumo balų.

4 puolėjo pataikyti tritaškiai – geriausias asmeninis rezultatas šiame sezone.

„Jis buvo didelis X faktorius, – apie Decką sakė Schilleris. – Jau pirmajame kėlinyje, kai jis pataikė du tritaškius, atkreipėme dėmesį, kad jis tai padarė. Ir tai nebuvo situacijos, kuriose jis buvo paliktas visiškai be priežiūros, tačiau kai jis taip pataiko, tai daro didelę įtaką rungtynėms.“

Nuo pralaimėjimo „Žalgirio“ neišgelbėjo Pauliaus Jankūno sezono rungtynės. 36-erių veteranas per 23 minutes pelnė 13 taškų (2/2 baud., 1/2 trit., 6/6 baud.), atkovojo 7 bei perėmė 2 kamuolius, atliko 1 rezultatyvų perdavimą, 3 sykius suklydo, išprovokavo 4 pražangas ir surinko 23 naudingumo balus.

Vienas kauniečių lyderių viso sezono metu Marius Grigonis per 29 minutes į „Real“ krepšį įmetė 6 taškus (2/4 dvit., 0/1 trit., 2/2 baud.), atkovojo 1 bei perėmė 2 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, kartą suklydo ir surinko 7 naudingumo balus.

Patyrę pralaimėjimą, žalgiriečiai turnyrinėje lentelėje nukrito į dešimtąją vietą, užleisdami šį vakarą Sankt Peterburgo „Zenit“ sutriuškinusią „Valencia“ (91:62). 

Tiek „Žalgirio“, tiek Valensijos ekipos pergalių ir nesėkmių santykis yra vienodas – 14-10, tačiau ispanai turi tarpusavio taškų pranašumą.

Tuo metu laimėjęs „Real“ aplenkė šįvakar pralaimėjusį „Zenit“ (15-10) ir pakilo į ketvirtąją vietą.

„Real“: Gabrielis Deckas 14 (4/5 trit., 6 atk. kam.), Jaycee Carrollas (2/7 trit.) ir Trey Thompkinsas (2/4 trit.) po 12, Nicolas Laprovittola 9 (3/6 trit., 5 rez. perd.).

„Žalgiris“: Paulius Jankūnas 13 (6/6 baud., 7 atk. kam.), Nigelas Hayesas 11 (3/3 trit., 3 per. kam.), Thomasas Walkupas ir Lukas Lekavičius (4/9 dvit.) po 8.

Martino Schillerio komentaras:

Pauliaus Jankūno komentaras:

Thomaso Walkupo komentaras:

Rungtynių apžvalga:

Komentarai:
ATI
Bedantis puolimas ir tai jau tesiasi jau labai ilgas laiko tarpas, praktiskai nuo metu pradzios... Daug pasako kad Hayesas taikliausias pasidares, kai budavo visi pataiko o jis ne. Ginybos su sita komanda nebuvo ir nebus, stebina tik tai kaip jie be minties puola...
2021-02-26
-11
Atsakyti
na su tokia sudetim cia stebuklus kure nereikia noret.sezono pradzioja butu sutrype taip zaidzianti reala.siai dienai zaidejai issikvepe,grigonis pagalbos negauna,heizas dar kazkiek juda,prancuzas labai nestabilus,lekavicius ir jau eile rungtyniu nesavas jokubaitis pilnas jaunatviskumo jankis su rabitu kiek isena,medinis gebenas ir lieka medinis,vasturija visai bevertis bilietas. tikekimes kad ras jegu ir baigs su teigiamu pergaliu balansu
2021-02-26
+9
Atsakyti
neatlaikė Žalgyyris Eurolygos it LKL krūvio. Visai kita komanda, kokia buvo prieš 6 savaites. Neźinau, kas atsitiko Rokeliui? gal koks Vasturijos virusas? vasturizacijos procesas prasidėjo? anksčiau buvo pasitikintis savimi, aštrus, nebijantis mest, o dabar vos ne antra Vasturija. Grigonis ryßkiai fiziškai sėdęs. Nu, po šito grajaus prieš apgailėtiną Real nors padėjo visas svajones už top8 borto- nereiks nervintis. Man dar keista, kam išvis tą Vasturiją registruot Eurolygai? lai koks Lukošiūnas bent minutę gauna? Realiai, mes ir nesam geresni. Individualiai nieko neturim išvis. Griuvinėjantį Grigonį, kuris šiuo metu atrodo išsekęs ir dar greitąjį Lukutį. Nematau daugiau žaidėjų, galinčių užtraukt 1x1 kai reik. Mane labiausiai erzina ir pykina Lavern, kuris toks apgailėtinas ir pervertintas centras. Neveltui Fene džiaugiasi juo atsikratę ir mūsų vaikai bei merginos, kurie žiūri Žalgirį. įdomu ar tą fizinę formą komandą išvis greitu laiku atgaus. aš per artėjancius 4 grajus nelabai matau pergalių? gal kokį Fene?
2021-02-26
+9
Atsakyti
Tiesiog pasijaučia komplektacijos spragos, Garino, taip ir nesužais eurolygoje šiais metais, o tokie pinigai jam skirti buvo, dabar žaidžiant eurolygoje dvi dienas per savaite su nepilna rotacija, dar vienas aukšto lygio žaidėjas(su pinigais, kuriuos gauna Garino) yra reikalingas, kaip oras. Dar nekalbu apie Vasturia, aš nesuprantu, nu netempia jis eurolygos lygio niekaip ir netemps, ir tau matėsi jau nuo sezono pradžios(manau, kad jis pats jaučia, kad nebus el lygio žaidėju) tačiau Žalgiris tiesiog negali pasakyt NE, to pasekoje turim 2 svarbius rotacijos žaidėjus iš kuriu vieno šiais metais nematysim, o kits tiesiog nėra el lygio žaidėjas.
2021-02-25
+1
Atsakyti
Tai kad sudinai losia, nereik svaigti apie TOP 8, paziurekit kaip Bayern losia....zalgiris bedvasis, nebent jankunas dar pasidrasko ir vsio.
2021-02-25
-2
Atsakyti
Ne pralaimėjimas esmė, o žaidimas, galėjo bent bayern pralošti,db nedėkinga situaciją
2021-02-25
+8
Atsakyti
teisybes delei,siandieninis Real\'as yra silpnesnis nei Zalgiris,bet Zalgiris niekaip nesugeba uzpult nors tu ka,o zvaigzde grigonis paskutiniu metu labiau banguoja nei baltijos jura...
2021-02-25
+10
Atsakyti
Greitai soks mirstancios zalmarges soki
2021-02-25
-7
Atsakyti
dreba kinkos, tiek pramest laisviems nedovanotina. jei senelis jankunas geriausias zaidejas tai visiem kitiem geda turetu but
2021-02-25
-1
Atsakyti
Lekavičius debis... likę 40 sekundžių kėlinyje. Jei mato, kad gynyba surakinus komandą, tai mesk tą trajaką iš toli, jei prie tavęs metras toliau nei trajakas atsistojus jau nesidengia taip ir palik žalgiriui dar vieną normalią ataką. Ne... stovi... laukia... galiausiai per paskutinę atakos sekundę surija bloką ir realas gauna pilną paskutinės atakos laiką. Kas per logika
2021-02-25
+1
Atsakyti
Apsvaigę,pasiklydę svajų pasauly...apgailėtini vargšiukai. Isivaizduoju,kaip sunku realiame pasaulyje,kai itiki ką apie tave kalba,rašo ir "dainuoja"...deja,tai tik žodžiai-realybė žiauri,ane😉 Ja ja..
2021-02-25
-9
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Madrido Real
Kauno Žalgiris
48%
28/58
Metimai iš žaidimo
40%
21/52
38
Atkovoti kamuoliai
22
19
Rezultatyvūs perdavimai
13
9
Perimti kamuoliai
11
3
Blokuoti metimai
0
0%
0/0
Baudų metimai
100%
12/12

Rungtynių žaidėjai

Gabriel  Deck
14 PTS
5/8 FG
0/0 FT
Paulius  Jankūnas
13 PTS
3/4 FG
6/6 FT
Walter  Tavares
9 REB
6 DREB
3 OREB
Paulius  Jankūnas
7 REB
6 DREB
1 OREB
Carlos  Alocen
6 AS
2 TO
19 MIN
Rokas  Jokubaitis
4 AS
3 TO
24 MIN
Gabriel  Deck
19 EFF
33% 2P%
80% 3P%
Paulius  Jankūnas
23 EFF
100% 2P%
50% 3P%