Nuotr.: MKL
Nuotr. MKL

Regionų krepšinio lygos („TOPsport–RKL“) B divizione komandos jau pradėjo atkrintamųjų kelionę, o 17-metis įžaidėjas Jokūbas Fominas užfiksavo visų laikų rezultatyviausią pasirodymą lygoje. Tuo metu A divizione „Kretinga“ tapo antrąja komanda, užsitikrinusia vietą ketvirtfinalyje, o kova dėl patekimo į atkrintamąsias ir išlikimo elitiniame divizione tampa vis aštresnė. Apie tai – šios savaitės apžvalgoje. 

Nauja rekordinė žyma 

57 taškai. Nuo šiol ši žyma yra nauja kartelė, siekiantiems pagerinti visų laikų „TOPsport–RKL“ rezultatyvumo rekordą.

Ignalinos „Vilkakalnio“ įžaidėjas Fominas šešiolktfinalio mače su „Gargždais-2“ per 40 min. pataikė 7 dvitaškius iš 16 (43,4 proc.), 11 tritaškių iš 15 (73,3 proc.), 10 baudos metimų iš 14 (71,4 proc.), atkovojo 7 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, perėmė 1 kamuolį, suklydo 5 kartus, 2 kartus prasižengė, išprovokavo 16 pražangų ir surinko 61 naudingumo balą. Tai, beje, yra antras rezultatas lygos istorijoje.

Šioje kategorijoje rekordas priklauso 2013 m. 70 naudingumo balų surinkusiam ir Anykščių „Elmio“ garbę gynusiam Ignui Juškevičiui. Iki šiol visų laikų rezultatyvumo rekordas priklausė Deimantui Pavlovskiui, kuris 2018 m. lapkritį vilkėdamas Vilniaus „Rivile“ marškinėlius į Prienų klubo krepšį sukratė 55 taškus. 

177 cm ūgio gynėjo pasiektas rekordas brendo jau kurį laiką. Per pastarąsias penkerias rungtynes, įskaitant rekordines, Fominas 3 kartus buvo peržengęs 40 pelnytų taškų ribą, o pastarųjų 5 mačų „Vilkakalnio“ talento taškų vidurkis – 37,4. 

Kartu su šiuo kosminiu pasirodymu Sostinės krepšinio mokyklos (SKM) sistemoje augęs Fominas iš viso nušlavė 4 šio sezono rekordus – pelnytų taškų, pataikytų tritaškių, išprovokuotų pražangų ir naudingumo balų. 

Nors penktadienio vakaras Fominui buvo išties ypatingas, jo įspūdingo pasirodymo pergalei pasiekti neužteko. „Vilkakalnis“ pirmose šešiolktfinalio serijos iki 2 pergalių rungtynėse 85:101 (27:18, 20:32, 27:27, 11:24) pritrūko kvapo prieš „Gargždų-2“ ekipą, kurią iki aštuntfinalio skiria jau tik viena pergalė. Nugalėtojams Arvydas Toliušis surinko 27 naudingumo balus.  

Pajudėjo atkrintamųjų traukinys 

Kitose šešiolktfinalio serijose iki 2 pergalių į priekį išsiveržė Raseinių KKSC, svečiuose 95:66 nugalėjusi Lietuvos kurčiųjų sporto klubą (LKSK). 

Per žingsnį nuo aštuntfinalio etapo atsidūrė ir „Kupiškis“, pirmajame serijos mače 94:84 palaužęs Marijampolės SC krepšininkus. Atsakomieji šešiolktfinalių mačai vyks jau šį sekmadienį ir pirmadienį. 

Serijų nugalėtojų kitame etape laukia grėsmingi varžovai – „TOPsport“ taurę šį savaitgalį laimėjęs „Jurbarkas“ ir taurės finalo ketverte žaidę Kazlų Rūdos SC „Ataka“ ir Kauno „Žalgiris-3“ klubai.  

Kitos 5 aštuntfinalio poros jau aiškios ir serijas jos iki 2 pergalių pradės jau artėjančią savaitę. Alytaus SRC „Dzūkija“ kovos su Kuršėnų r. „Grafų Furniture“, Šiaulių „Saulė-SG“ žais su Jonavos „CBet-2“, Pakruojo „Lygumų ŽUB“ mes iššūkį Vilniaus „Rytas-MRU-VKM“ krepšininkams, Radviliškio ŠSPC sudarys porą su Kaišiadorių „Savinge“, o Anykščių „Elmis“ grumsis su Klaipėdos „VKKM-Neptūnu“. 

Kova dėl bilieto į aštuntfinalį ir išlikimo elitiniame divizione

Šį savaitgalį „TOPsport–RKL“ A divizione „Kretinga“ (20-6) 86:75 iškovojo pergalę prieš „Raseinius“ (18-8) ir 75:89 buvo priversti pripažinti Kėdainių SC „Ateitis“ (15-10) pranašumą. Vis tik iškovotos pergalės prieš lentelės kaimynus iš Raseinių užteko, kad Arimanto Mikaločiaus vadovaujami kretingiškiai užsitikrintų tiesioginį kelialapį į ketvirtfinalį. Tokia privilegija suteikiama stipriausioms 4 reguliaraus sezono komandoms. Vietą ketvirtfinalyje, kuriame bus kovojama iki 3 pergalių, dar prieš savaitę užsitikrino ir sezono lyderė Vilniaus „Rivile“ (22-5). 

Dėl likusių 2 bilietų į ketvirtfinalį, išvengiant aštuntfinalio etapo, toliau vyksta atkakli kova. 

Šiuo metu trečioje vietoje yra jau minėti „Raseiniai“ (18-8), o ketvirti – Plungės „Olimpo“ (18-10) vyrai. Per du artimiausius savaitgalius, būtent tiek lieka iki reguliaraus A diviziono sezono pabaigos, užimti aukščiau esančių komandų vietas realiausiai kėsinasi  „Tauragė“ (16-10) ir „Ateitis“ (15-10), teorinių vilčių užkopti į ketvirtąją vietą vis dar neprarado ir Akmenės r. „Patriots-Cementas“ (13-12) ir Kauno r. „Omega“ (12-12).  

Ne mažiau įdomi kova vyksta dėl 12-osios pozicijos, kuri suteikia galimybę dalyvauti „TOPsport–RKL“ aštuntfinalyje. Dabar ribinėje vietoje įsitaisę Prienų „CBet-KKSC“ (9-18). Viso sezono metu sunkiai kelią į pergales atrasdavę Pauliaus Ivanausko auklėtiniai praėjusį savaitgalį paskelbė maksimalią mobilizaciją ir iškovojo 2 pergales iš tiek pat galimų. Prieniškiai 91:81 susitvarkė su Panevėžio „Bangene-Aivera“ (4-22) ir 104:84 įveikė Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkus (14-14). 

Vis tik Prienų ekipa dar toli gražu negali jaustis saugi. Prienams dar liko rungtynės su „Omega“ ir Kauno technologinio universiteto (KTU) studentais (11-15). Prieniškiams ant kulnų lipa tokį pat santykį turintis Ukmergės „Olimpas“ (9-18), savo ambicijų turi ir keliomis rungtynėmis mažiau sužaidę LCC Tarptautinis universitetas (7-16) ir „LSU-Atletas“ (6-19). 

Būtent „LSU-Atletas“ per pastarąsias 10 rungtynių iškovojo 6 pergales, o 2 iš 4 pralaimėjimų patyrė vos 1 taško skirtumu. 

Edo Nickaus auklėtiniams, siekiantiems išlikti A divizione ir pakovoti dėl atkrintamųjų varžybų, dar liko sužaist 5 mačus. Kertinėms rungtynėmis gali tapti artėjantį šeštadienį Kaune vyksianti akistata tarp „LSU-Atleto“ ir LCC studentų.

Tuo metu „Bangenė-Aivera“, kuriai šiame sezone liko sužaisti dar 4 rungtynes, turi tik teorines viltis išlikti A divizione. Panevėžio jaunimui būtina laimėti visus likusius susitikimus ir tikėtis palankių rezultatų iš kitų arenų.

Komentarai:
Expert
I Zalgiri ji
2021-03-15
-2
Atsakyti
Anonimas
penkiese zaidzia tik komandoj, tai sis 17 metis tuo ir naudojasi ir pasinaudojo metimu kiekiais del ko ir pasieke rekorda :) siaip driblingas ir matymas superinis. ar isaugs i NKL o veliau LKL sunku pasakyti.
2021-03-14
+2
Atsakyti
Anonimas
Galima galvoti visaip, bet faktas, kad jis perspektyvus :)
2021-03-14
+2
Atsakyti
djgaffer
Bet įdomu,nes MKL jis nėra ten tarp rezultatyviausių.Tai su moksleiviais toks vidutinis žaidėjas,bet tarp vyresnių siaučia.Tai gal jam motyvacija didesnė prieš vyresnius žaist,labiau save parodyt gali.Bet tikrai įspūdingas pasiekimas žinant,kiek jam metų.Jį patį dar labiau įkvėps tokie pasiekimai.
2021-03-14
-9
Atsakyti
ttt
Kad maziukas 1.77cm. Aisku, jeigu tikrai geras, tai ne problema. Bet siaip tai nieko cia nesako sitas rekordas sitam lygyje.
2021-03-14
-6
Atsakyti
i Zalgiri ji !!!
2021-03-14
+5
Atsakyti
nu
į ritą jį - ten tikrai uždūkins, nustos mėtyti ....
2021-03-14
+2
Atsakyti
Anonimas
nu cia tai rimtai. 17meciui taip pavaryt. lkl komandos turetu atkreipt demesi tikrai
2021-03-14
-2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.