Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM) 68-ioms sporto šakų federacijoms ir neįgaliųjų sporto organizacijoms paskirstė 8 mln. eurų aukšto meistriškumo sporto programoms finansuoti.

Lietuvos krepšinio federacijai (LKF) tarp strateginių sporto šakų teko antras didžiausias finansavimas – 588 tūkst. eurų, rašoma pranešime spaudai. 2020 m. LKF gavo beveik 640 tūkst. eurų.

Daugiausia lėšų iš strateginių sporto šakų skirta Lietuvos plaukimo federacijai – 740 tūkst. eurų.

Lengvosios atletikos federacija gavo 582 tūkst. eurų, o irklavimo – 561 tūkst. eurų.

Bendrai 15 strateginių sporto šakų ir 25 į olimpinių žaidynių programą įtrauktų sporto šakų federacijoms buvo skirti 5,9 mln. eurų.

23-ims į olimpinių žaidynių programą neįtrauktų sporto šakų federacijoms paskirstyti 1,1 mln. eurų.

Neįgaliųjų sporto organizacijų įgyvendinamoms aukšto meistriškumo programoms skirti 960 tūkst. eurų.

Šįmet sausį Vyriausybė patvirtino Aukšto meistriškumo sporto programų įgyvendinimo finansavimo valstybės biudžeto lėšomis tvarkos aprašo pakeitimus. Remiantis jais 2021 m. skiriant finansavimą sporto šakų federacijoms ir neįgaliųjų sporto organizacijoms buvo atsižvelgiama į COVID-19 pandemijos poveikį konkrečiai sporto šakai – t. y. vertinti skirtingais laikotarpiais sportininkų pasiekti rezultatai.

Kadangi dėl COVID-19 pandemijos 2020 m. dalis planuotų pasaulio ir Europos čempionatų neįvyko, buvo nukeltos olimpinės bei paralimpinės žaidynės, šiemet į vertinimo laikotarpį buvo įtraukti sportininkų pasiekimai 2016 m. olimpinėse ir paralimpinėse žaidynėse. Jei 2020 m. tam tikros sporto šakos pasaulio ar Europos čempionatai vyko, buvo įskaitomi 2017–2020 m. sportininkų rezultatai.

Tais atvejais, jei 2020 m. dėl pandemijos čempionatai buvo atšaukti – įskaityti 2016–2019 m. rezultatai arba ir 2015 m. pasiekimai, jei atitinkamoje sporto šakoje tarptautinės aukšto meistriškumo sporto varžybos organizuojamos kas 5 metus.

Iki karantino finansavimas aukšto meistriškumo sporto programų įgyvendinimui iš valstybės biudžeto buvo skiriamas pagal sporto šakų federacijų ir neįgaliųjų sporto organizacijų ŠMSM pateiktas paraiškas įvertinus atitinkamos sporto šakos sportininkų ketverių pastarųjų metų pasiekimus aukšto meistriškumo sporto varžybose, sporto šakos masiškumą, gero valdymo įgūdžių praktiką organizacijoje.

Komentarai:
djgaffer
Sakyčiau puikiai paskirstyti pinigai.Labai dažnai kitų sporto šakų federacijų atstovai skųsdavosi,kad krepšiniui skiriama daugiausiai lėšų.Tai šį kartą gal bus ramesni,nes plaukimas gavo daugiausiai.O ir kitos šakos gavo užtektinai.Krepšinis mūsų antra religija,,bet negalima pamiršti ir kitų.Juk ir kitose šakose neretai medalių sulaukiam.
2021-03-24
-5
Atsakyti
Pantera
Neptūno komandėle gauna daugiau iš miesto, nei visas krepšinis Lietuvos :D
2021-03-24
-13
Atsakyti
Lkf klapčiukynas aukso amžių išgyenna. Vaikit juos visus aferistus funkcionierius kabenitų žiurkes. O kaip dėl STT ir FNTT patikros dėl krepšinio namų? 0 finansinės atskaitomybės visi laimingi ura
2021-03-24
-3
Atsakyti
che
Ežerų nėra? Kam tų baseinų?
2021-03-24
-7
Atsakyti
Vytas
Plaukimo federacija gauna daugiausiai pinigų, nors net neturi kur treniruoti profesionalių plaukikų ir jiems tenka į užsienį važiuoti treniruotis. Tobula.
2021-03-24
-11
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.