Nuotr.: USA Today Sports – Scanpix
Nuotr. USA Today Sports – Scanpix

Andre Drummondo prisijungimas prie Los Andželo „Lakers“ privertė Marcą Gasolį pasinerti į apmąstymus dėl savo vietos klube. Vos tik Drummondas atvyko pas NBA čempionus, krepšininkas buvo nominuotas startinio penketo centru, Gasolį pastumiant į atsarginių gretas.

Marc Gasol

Marc  Gasol
Komanda: Los Angeles Lakers
Pozicija: C
Amžius: 36
Ūgis: 216 cm
Svoris: 120 kg
Gimimo vieta: Barcelona, Ispanija

„Lakers“ ant suolo turi Montrezlą Harrellą, vieną iš kandidatų nuskinti šeštojo NBA žaidėjo apdovanojimą ir tuo pačiu iki tol buvusį antrą Franko Vogelio pasirinkimą centro pozicijoje.

Drummondas debiutiniame mače žaidė 14 minučių, bet krikštas apkarto dėl patirtos kojos piršto traumos. Nuo suolo kilęs Gasolis aikštėje praleido 6 minutes, o Montrezlas Harrellas rungtyniavo 26 minutes.

Kitame susitikime su Sakramento „Kings“ Gasolis vėl grįžo į startinį penketą, mat susižeidęs Drummondas negalėjo žaisti.

Asmeninę situaciją komandoje aptarinėjęs ispanas tikino, jog nėra tikras, kiek jo pagalbos prireiks Drummondui esant sveikam.

„Manau, kad šiuo atveju yra daug „jeigu“... Jeigu jiems reikės manęs, ir tam yra didelė abejonė, – kalbėjo Gasolis. – Dabar nebesu planas A. Jaučiuosi lyg planas C ar D. Reikia susitaikyti su tokia padėtimi, kadangi tai yra mano darbas. Pasirašydamas sutartį įsipareigoji šiam darbui, bet niekada nėra lengva susitaikyti su tuo.“

Gasolis nuo Drummondo atvykimo triskart atsisakė kalbėtis su žiniasklaida, tačiau apimtas nusivylimo tylą galiausiai nutraukė.

Katalonas vis dar tebemato save „Lakers“ ar ketina siekti sutarties išpirkimo?

„NBA viskas gali pasikeisti labai greitai, kaip ir nutiko mano atveju, bet esu įsipareigojęs šiai komandai, – tęsė dvejų metų sutartį tarpsezoniu pasirašęs Gasolis. – Sunku nuryti tokią piliulę, kadangi žinau, jog kažkuriuo metu būsiu išimtas iš startinės sudėties. Būdamas krepšininku, visada nori žaisti ir nešti indėlį į komandą, kadangi būtent dėl tos priežasties ir pasirašai sutartį. Bet pamatysime, kaip bus.“

Tuo metu „Lakers“ strategas Vogelis tvirtino, jog Gasolio indėlis ir toliau išliks reikalingas.

„Žmonės turi suprasti, koks geras žaidėjas yra Marcas Gasolis ir koks jis mums vertingas, – teigė Vogelis. – Remsimės savo svarbiausiais žaidėjais ir Marcas mums padės šiemet siekti čempionų titulo. Toks yra planas ir mūsų vizija.

Andre atvykimas pagilina mūsų sudėtį, bet tuo pačiu mums reikės visų trijų centrų. Nuo pirmos dienos akcentavome, jog Marcas – vienas svarbiausių mūsų rotacijos žmonių.“

36-erių Gasolis šį sezoną „Lakers“ gretose vidutiniškai rungtyniauja po 19 minučių, įmeta po 4,8 taško, atkovoja po 4 kamuolius ir atlieka po 2,1 rezultatyvaus perdavimo.

Komentarai:
A.
kazkada valanciunas buvo uz ji labiau perspektyvus...
2021-04-05
-2
Atsakyti
aNON
Marcai, jeigu tau smelis i siknos jau nebyretu tai to Drummondo cia net nebutu ...
2021-04-04
+4
Atsakyti
Lauris
36 metai bet su vaiko protu. Pirma kenkia komandai savo plepalais, antra statistika viska pasako
2021-04-04
+7
Atsakyti
Taip esi planas ž
ir gteitai tiksi tik barsai.
2021-04-04
+2
Atsakyti
djgaffer
Jis turi pagaliau suprasti,kad jau yra veteranas ir kad jo karjera eina žemyn.Nu ne Lakers komandoje jam būti pagr.centru,kai jau 36 m.Svarbiausia,kad jis nėra kvailas,vienas iš protingesnių žmonių,bet negali susitaikyti su tuo,kad jau yra veteranas.
2021-04-04
-2
Atsakyti
Sunku pasipūtusiam Ispanui suvokt, kad yra nueinantis žaidėjas.
2021-04-04
-2
Atsakyti
Beje , jeigu siemet nelaimes NBA ziedo , vasara ji atleis , tiesiog Lakers orientuosis i jaunesnius zaidejus .
2021-04-04
+6
Atsakyti
Dabar jo darbas stoveti prie tritaskio linijos ir bandyti kazka padaryti ,arba tritaski mestelti arba pasa prakisti , viskas , baigesi jo karjera , liko eilinis kede , na kartais dar pastums kazka . Geros dienos praeityje .
2021-04-04
+16
Atsakyti
TDaY
gasolis tokiu grybu kaip Embiid siaubas. Aisku pries Embiid nebent fibake susitiks, bet ir Jokiciu jis gali uzdaryti. daug daugiau koses galvoje turi negu grybas Drummond
2021-04-04
+4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.