Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Gyčiui Masiuliui artėjantį šeštadienį sukaks 23-eji metai, o jis Lietuvos krepšinio lygoje rungtyniauja jau penkerius metus bei statistikai žaidžia geriausią sezoną karjeroje.

Šį sezoną pelnomi taškai

48%
83,9
Pelno taškų: 83,9
Taiklumas: 48,2%
Vieta lygoje: 5
Geriausias pasiekimas: 108
Blogiausias pasiekimas: 67
Daugiausia pelno: Kyle Vinales

Kaunietis LKL debiutavo būdamas aštuoniolikos ir iš pradžių po dvejus metus praleido Kauno „Žalgiryje“ bei Klaipėdos „Neptūne“, o nuo šio sezono gina Panevėžio „Lietkabelio“ garbę.

Nors sezono pradžioje krepšininkas Nenado Čanako treniruojamoje ekipoje įsibėgėjo gana sunkiai, tačiau vėliau ėmė demonstruoti vis geresnius skaičius. Šį sezoną jis „Lietkabelyje“ ketvirtoje pozicijoje neturi daug konkurencijos ir vidutiniškai LKL žaidžia po 28,5 minutės. Palyginus, Klaipėdos „Neptūne“ puolėjas vidutiniškai gaudavo po 22 žaidimo minutes.

207 cm ūgio atletas LKL vidutiniškai pelno po 12,5 taško, atkovoja po 5,7 kamuolio, atlieka po 0,9 rezultatyvaus perdavimo ir renka 14,8 naudingumo balo.

Tokie vidurkiai fiksuojami nepaisant to, kad per pirmąsias penkerias sezono rungtynes krepšininkas vidutiniškai rinko po 7 taškus ir 7,4 naudingumo balo.

„Pačioje pradžioje šiek tiek buksavome, pralaimėjus pirmąsias dvejas rungtynes atrodė, jog laukia labai sunkus sezonas, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė Masiulis. – Po to prasilaužėme, pradėjome gerinti žaidimą, susižaidėme. Manau, jog dabar esame geroje formoje. Man reikėjo laiko, ateini į naują komandą, reikia atrasti ir suprasti savo vaidmenį, suprasti vienas kitą.“

Lyginant su praėjusiu sezonu, Masiulis ėmė kur kas dažniau mesti iš toli – išmetamų tritaškių vidurkis padidėjo nuo 2,8 iki 3,8, o pataikomų šūvių vidurkis – nuo 0,9 iki 1,5.

Krepšininkas gerokai pagerino tritaškių taiklumą ir dabar jis siekia 40,4 proc., o tai yra tryliktas geriausias šio LKL sezono rezultatas. Palyginimui, per dvejus metus „Neptūne“ Masiulis įmetė 34,6 proc. tritaškių.

Nuotr. BNS

Gruodžio mėnesį dvikovoje su savo buvusia ekipa „Neptūnu“ Masiulis sumetė 6 tritaškius iš 9 ir užfiksavo karjeros rekordą. Bent 3 tritaškius sunkusis krašto puolėjas šį sezoną įmetė 8 sykius.

„Aikštėje bandau daryti tai, ką moku geriausiai: išplėsti žaidimą, bandyti prasiveržti, kirsti po krepšiu, – pasakojo Masiulis. – Mano užduotis „Lietkabelyje“ – tiesiog įnešti energijos.  Gal tiesiog įgijau pasitikėjimo. LKL jau žaidžiu penktą sezoną, ateina pasitikėjimas, vasarą pabuvau Vokietijoje. Su amžiumi ateina pasitikėjimas ir to užtenka. Treneris tikrai nieko nesako, leidžia mesti tritaškius.

Žaidžiu tik ketvirtoje pozicijoje, tad automatiškai gaunasi, jog daugiau laiko praleidžiu prie tritaškio linijos. Turime gerus centrus, jie užsibaigia atakas iš po krepšio, prieš juos varžovai dvigubina gynybą, o jeigu mane palieka laisvą, tuomet iš kampo išsimetu. „Neptūne“ buvo gero lygio žaidėjas Osvaldas Olisevičius, jis labiau buvo toks, kuris gali išplėsti aikštelę, o aš tuomet dažnai žaisdavau vidurio puolėjo pozicijoje. Vasarą treneris sakė, kad mane mato ketvirtoje pozicijoje, todėl šį sezoną visai nežaidžiau penktu numeriu.“

Masiulis šį sezoną turėjo ilgą laiką praleisti be krepšinio, o to priežastis – COVID-19 virusas. Kaunietis nežaidė beveik pusantro mėnesio – nuo spalio 27 iki gruodžio 5 dienos.

„Man virusas užtruko keturias savaites. Jaučiausi gerai, bet testas vis rodė teigiamą atsakymą, beveik mėnesį negalėjau sportuoti su komanda. Gavosi, jog trukmė buvo ilga. Galėjau gerai atsistatyti. Sugrįžus po ligos stebėdavome, kad širdies krūvis neviršytų 80-90 procentų.

Nepasakyčiau, kad buvo labai sunku sugrįžti į aikštę, gal tik buvo šiek tiek keista atitrūkus nuo sporto. Bet namie palaikiau fizinę formą, per „Zoom“ turėdavome treniruotes, daug kvėpavimo pratimų, tad galbūt grįžau šiek tiek pailsėjęs, net į naudą išėjo pertrauka“, – sakė Masiulis.

Atletas solidžiai pasirodė ir Europos taurės turnyre. Neskaitant paskutinių rungtynių, kurios nieko nebelėmė ir daugiau žaidė jaunieji komandos krepšininkai, Masiulis per septynis mačus užfiksavo 13,1 taško, 6,8 atkovoto kamuolio ir 16,4 naudingumo balo statistiką.

Dvikovoje su Antverpeno „Telenet Gians“ Masiulis per 34 minutes sumetė 26 taškus (5/9 dvit., 3/5 trit., 7/8 baud.), atkovojo 10 kamuolių, surinko 38 naudingumo balus ir tapo Europos taurės savaitės MVP.

Jis Europos taurėje buvo jauniausias savaitės MVP nuo 2018 metų.

„Lietkabelis“ grupėje pasiekė dvi pergales ir į „Top 16“ etapą nepateko.

Masiulis turėjo progą palyginti FIBA Čempionų lygos ir Europos taurės lygių skirtumą, kadangi prieš tai dvejus metus su „Neptūnu“ varžėsi FIBA organizuojamame turnyre.

„Šiai dienai Europos taurė yra žymiai stipresnis turnyras nei Čempionų lyga, – teigė Masiulis. – Iškart jautėsi varžovų fiziškumas, tai, kaip jie skaito žaidimą. Tikrai buvo didelis skirtumas. Savo sezoną Europos taurėje vertinu gerai, manau, kad visai neblogai sekėsi.

Turėjome neįtikėtinai stiprią grupę, trys mūsų grupės komandos žaidė Europos taurės ketvirtfinalyje. Gavome galimybę pažaisti su geriausiais Europos klubais ir žaidėjais. Aišku, gaila, nes pritrūko vienos pergalės, jog patektume toliau.“

Ar dėtas žingsnis į priekį – žaidimas Europos taurėje – didina šansus bandyti užsikabinti Eurolygoje, kurioje Kauno „Žalgiryje“ krepšininkas žaisdavo minimalų minučių skaičių?

„Lietkabelyje“ esu vienas pagrindinių žaidėjų, tad čia visai kas kita. Šis sezonas tikrai eina tinkame linkme. Dabar lieka pora mėnesių ir viskas pasirodys, ar dėtas žingsnis į priekį, ar ne. Laukia pačios svarbiausios kovos“, – pažymėjo Masiulis.

Per svarbiausias kovas puolėjo ir „Lietkabelio“ pirmasis tikslas – Lietuvos krepšinio lygos reguliariajame sezone užimti antrąją poziciją. Vieną medalį Masiulis šį sezoną jau iškovojo, kai Karaliaus Mindaugo taurėje krito tik finale.

Šiuo metu „Lietkabelis“ su 17 pergalių ir 8 pralaimėjimais žengia trečioje vietoje. Antras su 20 pergalių ir 2 nesėkmėmis yra Kauno „Žalgiris“, pirmas – 21 pergalę ir 5 pralaimėjimus turintis Vilniaus „Rytas“.

„Šansai užimti antrą vietą dar neprarasti ir bandysime daryti viską, kas įmanoma“, – į priekį žvelgė Masiulis.

Komentarai:
Bele
Kad jis labiau už krepšinio ribos grėsme patapo. Kažkiek liūdna, kad žaidėjas savo piką buvo pasiekęs 20 metų. Visiškas nusivažiavimas. Ar čia dėl motyvacijos stokos ar tiesiog talento nėra...
2021-04-07
-1
Atsakyti
alio
nieko gero is sito....jei 40 metu jankunas tyciojosi is jo...tai ka jis eurolygoje veiks
2021-04-07
+2
Atsakyti
x
na ką šios dienos mačas, jei negali Masiuli apžaisti Jankūno, vadinasi tau dar žalgiryje ne vieta
2021-04-06
Atsakyti
Anonimas
silpnokai gytis kolkas, po kasiu visai tuscia vieta todel apie rimtesnes komandas tik svajot gali
2021-04-05
-2
Atsakyti
baikit vartoti
jo lygis max lkl, jau 23 metai sitam, bet jokio progresi, dar vienas amzinai perspektyvus, nera charakterio pas ji, minkstas kaip skuduras
2021-04-05
-1
Atsakyti
ee
Nu dėl žalgirio kodėl visai realus variantas jiems tikrai reiks lietuviu kitamet o masiulis rotacijoj tikrai praverstu
2021-04-05
+2
Atsakyti
x
kolkas neįtikina dėl žalgirio, bet viskas jo rankose, pusfinalis su rytu parodis.
2021-04-05
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Gytis Masiulis

Gytis  Masiulis
Gytis  Masiulis
MIN: 28.96
PTS: 12.52 (59.27%)
REB: 5.68
AS: 0.88
ST: 0.88
BS: 0.6
TO: 1.72
GM: 25