Nuotr.: Basketnews.lt/Dainius Lukšta
Nuotr.: Basketnews.lt/Dainius Lukšta
Nuotr.: Basketnews.lt/Vainius Sodeika
Nuotr.: Basketnews.lt/Dainius Lukšta
Nuotr.: Basketnews.lt/Dainius Lukšta
Nuotr.: Basketnews.lt/Dainius Lukšta
Nuotr.: Basketnews.lt/Dainius Lukšta
Nuotr.: Basketnews.lt/Vainius Sodeika
Nuotr.: Basketnews.lt/Dainius Lukšta
Nuotr.: Basketnews.lt/Dainius Lukšta

Paulius Jankūnas su žalgiriečiais galinga pergale uždarė Eurolygos sezoną, po kurio finišo ilgamečio kapitono veidą puošė šypsena.

Fotogalerija

Džiaugsmingai trinktelėjęs šio turnyro 2020-2021 m. sezono duris, 36-erių kaunietis pareiškė, jog tai – ne paskutiniai jo metai „Žalgiryje“.

„Visiems labai rūpėjo, bet paskutinį mėnesį buvau ramus, nes sprendimas išsigrynino, – spaudos konferenciją pradėjo Jankūnas, „Žalgirio“ pagrindinei komandai su vieno sezono pertrauka atstovaujantis nuo 2003 m. – Šią savaitę pašnekėjome su Pauliumi Motiejūnu, susidėliojome akcentus ir nutarėme, kad galbūt dar metus pažaisiu, ir pabūsiu rūbinėje, kur galbūt esu labiau reikalingas.“

Veteranas rungtynėse su „Panathinaikos“ aikštėje praleido net 29 minutes – daugiausiai per abi komandas.

Žalgirietis pasižymėjo 7 taškais (2/4 dvit., 1/1 trit.), 7 atkovotais kamuoliais, 3 rezultatyviais perdavimais ir surinko 15 naudingumo balų.

– Kas labiausiai lėmė sprendimą tęsti karjerą?
– Buvo daug abejonių prieš šį sezoną, po traumos sunkiai sekėsi grįžti į ritmą ir vaidmuo stipriai pasikeitė, dėl ko psichologiškai buvo sunkiausia susigyventi. Atrodo, prieš traumą buvo didelis vaidmuo, kaip ir visą karjerą „Žalgiryje“, bet trauma užsitęsė iki pusantrų metų, per kuriuos viskas pasikeitė. Būnant tokių metų, toks laikotarpis reiškia viską. Grįžau, neturėjau vaidmens, bet nuo Naujųjų metų su kiekvienomis rungtynėmis jaučiausi stipriau, reikėjo laiko įsivažiuoti, prisitaikyti prie naujo vaidmens. Kaip sakau, psichologiškai buvo sunkiausia, nes esi pripratęs būti vienu svarbiausių žaidėjų, o po to nebesi tuo, kas irgi yra natūralu ir visiškai suprantama. 

Rungtynių žaidėjas

Taškai
18
Naudingumas
29
Dvitaškiai
100%
6/6
Atkovoti kamuoliai
4

Susikūriau sau smulkius iššūkius, kuriuos būdamas savo amžiaus galiu įvykdyti aikštelėje ir padėti komandai. Man jie pavyksta dabar, puikiai jaučiuosi aikštelėje ir tai nulėmė, jog kažkokiose situacijose ir tam tikrame laike galiu padėti komandai. Viskas, kas yra rūbinėje, kontroliuojama ir ten problemų nėra. Peršnekėjus su Pauliumi, jis palaikė mano norą žaisti dar metus ir buvo priimtas tas sprendimas.

– Kada gimė sprendimas?
– Su Pauliumi buvo šnekėta po rungtynių su Panevėžio „Lietkabeliu“, nes prieš paskutines Eurolygos rungtynes jau norėjosi žinoti, koks yra mano likimas. Prieš mėnesį viduje nusprendžiau, jog galbūt dar reiktų, noriu ir galiu žaisti, bet vis tiek norėjau pasikalbėti su Pauliumi, kokia yra jo vizija. Turime gerus santykius, esame draugai ir šnekame apie viską atvirai. Jeigu jis būtų numatęs kažką kito, galbūt būtų kitoks sprendimas. Bet Paulius įvertino mano norą žaisti dar vieną sezoną ir padėti komandai. Suprantu, koks bus mano vaidmuo kitais metais, ir dėl to neturiu jokių problemų. Padėsiu, kuo galėsiu.

– Ar tai, kad Marius Grigonis yra susitaręs su Maskvos CSKA ir išvyks vasarą, galėjo turėti įtakos jūsų sprendimui, žinant, jog nebūtų buvę kam perleisti rūbinės kontrolės?
– Ne, tikrai negalėjo. Nežinau, kaip bus su Mariumi. Daug visokių spekuliacijų. Be abejo, mes su juo pasišnekame, bet nenorėčiau atskleisti detalių ir tas įtakos neturėjo. Turime Artūrą (Milaknį), kuriam būtų galima perduoti viską. 

– Ar teko kalbėtis su Martinu Schilleriu apie tai, kokiems vaidmens prisitaikymams esate pasiryžęs kitais metais?
– Tikrai teko. Pirma, buvo pokalbis su treneriu, o antra – su Pauliumi. Norėjau pašnekėti ir su treneriu, kadangi suprantu, koks bus tas vaidmuo. Visų pirma, jis priklausys nuo to, kas kitąmet mano pozicijoje žais „Žalgiryje“. Tikiuosi, bus žaidėjų geresnių už mane ir tai nebus problema. Man tiek metų, kad galiu palaikyti visus ir nuo suolo. Jeigu būsiu reikalingas, žaisiu minutę, jeigu reikės 10 minučių, žaisiu 10 minučių. Man reikia ne žaidimo laiko – noriu būti su komanda, jai padėti iš vidaus, toliau būti vieningu kumščiu ir tęsti „Žalgirio“ tradicijas. Be abejo, noriu būti ir aikštelėje, bet kaip treneris nuspręs ir mane matys, su tuo sutiksiu.

– Ar buvo daugiau pokalbių be Motiejūno ir Schillerio?
– Be abejo, prieš pradedant pokalbius su Pauliumi ir treneriu, viskas buvo išdiskutuota šeimoje ir visi labai palaikė, sakė, jeigu dar nori vienus metus ir tikrai jauti, kad gali, dar turi žaisti. Atsimenu prieš tai „Žalgiryje“ daug žaidėjų baigė karjeras prie manęs, pradedant 2003 m. ir po to daug skambių žaidėjų baigė. Kai dabar šneki su jais, sako, gal dar metus galėjome žaisti, ir jeigu jauti, kad gali duoti naudą, nesustok, nes po to gailėsiesi visą gyvenimą. 

– Leidimas duotas metams?
– Du plius du (juokiasi). Aišku, kad metams, pažiūrėkite į mano pasą, kiek dar čia gali būti (juokiasi).

Jankūno komentaras:

Komentarai:
Jeigu atvirai, nori papildomų 200 - 400 tūkst. į sąskaitėlę. Savo malonumui galėtų žaisti Jonavoj.
2021-04-09
-5
Atsakyti
Kol Jankis uz tokius pinigus zais tol nieko gero ir nenusipirksim. Uzjaute Jankis kad gali melzti Zalgiri uz praeities nuopelnus tai kur jis tau atsisakys pinigu.
2021-04-09
+6
Atsakyti
Su visa pagarba, bet nebent už panašią alga, kurią gauna Javtokas dirbdamas administracijoje. Pauliau, iš simbolio, greit galima tapti talismanu.
2021-04-08
+3
Atsakyti
Oo koks ažiotažas buvo ale viskas baigta ligoniai net filmą ėmė kurt. Traumų nėra savijauta gera tad kodėl gi nepasilinksmint pagerinti vieną kitą rekordą na ir aišku susižėrt pinigų
2021-04-08
+2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Kauno Žalgiris
Atėnų Panathinaikos
55%
35/64
Metimai iš žaidimo
43%
26/61
34
Atkovoti kamuoliai
29
21
Rezultatyvūs perdavimai
23
10
Perimti kamuoliai
11
83%
10/12
Baudų metimai
76%
13/17
46%
13/28
Tritaškiai
43%
13/30

Rungtynių žaidėjai

Lukas  Lekavičius
20 PTS
8/10 FG
1/1 FT
Nemanja  Nedovic
17 PTS
5/6 FG
3/3 FT
Paulius  Jankūnas
7 REB
6 DREB
1 OREB
Konstantinos  Mitoglou
7 REB
4 DREB
3 OREB
Kauno Žalgiris
Keli žaidėjai
5 AS
Shelvin  Mack
6 AS
0 TO
18 MIN
Thomas  Walkup
29 EFF
100% 2P%
40% 3P%
Nemanja  Nedovic
21 EFF
100% 2P%
80% 3P%