Nuotr.: Imago Images – Scanpix
Nuotr. Imago Images – Scanpix

Sankt Peterburgo „Zenit“ patekimas tarp aštuonių stipriausių Eurolygoje atsakė į vieną iš klausimų dėl kitą sezoną turnyre dalyvausiančių ekipų.

Lemiamą dvikovą laimėję rusai paliko Valensijos „Basket“ ne tik devintoje vietoje ir už atkrintamųjų borto, bet tuo pačiu eliminavo iš 2021-2022 m. sezono kovų ir jau tapo aišku, jog atvėrė kelią naujam dalyviui – Monako „Basket“, kuris pirmasis pasiekė Europos taurės finalą.

„Sveiki, Eurolyga“, – prancūziškai pirmadienio vakarą tviteryje rašė „Monaco“ klubas.

Į kito sezono Eurolygą pateks ir kita Europos taurės finalininkė: pusfinalio poroje tarp Bolonijos „Virtus“ ir Kazanės UNIKS – lygybė 1-1. Žūtbūtinė akistata trečiadienį vyks Bolonijoje.

Valensijos ekipa Eurolygoje žaidė Europos taurės čempionės teisėmis, kurias įgijo triumfuodama 2018-2019 m. sezone.

Šiemet Ispanijos klubui Eurolygoje patekus į aštuntuką, komanda būtų išsaugojusi vietą kautis Europos elite ir kitąmet, o iš Europos taurės būtų patekę tik nugalėtojai.

Monako klubas Europos taurės finalą pasiekė ketvirtfinalyje 2-1 įveikdamas Podgoricos „Budučnost“, o pusfinalyje 2-0 pranokdamas Tomo Dimšos atstovaujamą Las Palmo „Gran Canaria“.

„Monaco“ į elitinę Prancūzijos lygą prasibrovė tik 2015-aisiais: po 2012-2013 m. sezono pakilo iš ketvirto šalies diviziono, po 2013-2014 m. – iš trečio, o po 2014-2015 m. – iš antro.

Aukščiausia pasiekta vieta vietiniame fronte – antra. 2016-2017 m. Monako komanda FIBA Čempionų lygoje pasidabino bronza, o 2017-2018 m. – sidabru.

Kito sezono Eurolygoje neliks visišką krachą patyrusios Maskvos srities „Chimki“ ekipos. Pastaroji ir Belgrado „Crvena Zvezda“ žaidė pagal atitinkamai VTB Vieningosios lygos ir Adrijos pirmenybių čempionėms skirtas teises, bet pasikeitus Eurolygos tvarkai, turnyre nebelieka skiriamų vietų nacionalinių čempionatų nugalėtojoms.

Likusios dvi pozicijos 2021-2022 m. dalyvių sąraše bus užpildytos išdalinant vardinius kvietimus. Be garantuotos vietos Eurolygoje iš šio sezono lieka istorinį žygį į atkrintamąsias surengusi „Zenit“ ir „Crvena Zvezda“ (10-24), kuri užėmė priešpaskutinę – 17-ąją poziciją.

2021-2022 m. Eurolygos sezono dalyviai:

Maskvos CSKA Ilgalaikė licencija
Madrido „Real“ Ilgalaikė licencija
„Barcelona“ Ilgalaikė licencija
Vitorijos „Baskonia“ Ilgalaikė licencija
Tel Avivo „Maccabi“ Ilgalaikė licencija
Stambulo „Fenerbahče“ Ilgalaikė licencija
Stambulo „Anadolu Efes“ Ilgalaikė licencija
Milano „Armani Exchange“ Ilgalaikė licencija
Atėnų „Panathinaikos“ Ilgalaikė licencija
Pirėjo „Olympiakos“ Ilgalaikė licencija
Kauno „Žalgiris“ Ilgalaikė licencija
Miuncheno „Bayern“ Ilgalaikė licencija
Vilerbano ASVEL Ilgalaikė licencija
Berlyno ALBA Dvejų metų sutartis
Monako „Basket“ Europos taurės finalininkė
„Virtus“ arba UNIKS Europos taurės finalininkė
? Vardinis kvietimas
? Vardinis kvietimas
Komentarai:
rekomenduoju pažiūrėti info. Labai naudinga ir potenciali, nepasigailesit perskaitę: www.drive.google.com/drive/u/1/folders/1YpIKrYhP-lOHcn23L-rfS5tsG_Qk0-Ox
2021-04-13
+5
Atsakyti
...
valencia nenusipelne vietos euroleague kita sezona. monaco mldc bus idomu paziuret kaip seksis o kas del vardinio kvietima tai plbm bus Zenit
2021-04-13
-4
Atsakyti
Anonimas
Faktas, kad kvies Zenit. Tai tik dėl paskutinės vietos neaišku, bet tikriausiai tai pačiai Zvezdai paliks ją
2021-04-13
+2
Atsakyti
Tukas
tainkad lieka, vtb cempionams vieta ir adrijos lygos cempionams, pries savaite Bartalomejus gi per interviu sake
2021-04-13
+4
Atsakyti
Anonimas
Butu grazus gestas ir duotu valensijai kvietima. Komanda tikrai yra uztektinai galinga, bet hey moneyleague, vel pasikvies tuos pas ka daugiausiai pinigu bus.
2021-04-12
-4
Atsakyti
Jo
jai butu protyngi tai duotu kvietima rytui arba zemelio klubui nes vistiek lietuva krepsinio salis zmones ziuri rynka yra nebloga plestis
2021-04-12
-2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.