Nuotr.: Reuters-Scanpix
Nuotr. Reuters-Scanpix

Russello Westbrooko trigubi dubliai, Luka Dončičiaus magija, Jono Valančiūno rekordas, „Golden State Warriors“ siautulys – visa tai ir dar daugiau – balandžio 15-osios NBA pulse.

Balandžio 15-osios NBA pulsas

VEJASI. Russellas Westbrookas surinko 24-ąjį sezono ir 170-ąjį karjeros trigubą dublį bei vejasi trigubų dublių rekordo savininką Oscarą Robertsoną, kuris turi 181.

Vašingtono „Wizards“ gynėjas prieš Sakramento „Kings“ pelnė 25 taškus, atkovojo 15 kamuolių ir atliko 11 rezultatyvių perdavimų, o sostinės klubas šventė pergalę – 123:111.

SKAUDU. Denverio „Nuggets“ 123:106 įveikė Majamio „Heat“ klubą, o tai buvo pirmasis Kolorado valstijos ekipos mačas be Jamalo Murray, kuriam plyšo kryžminis raištis.

„Jamalo žinia pribloškė visus. Suprantame jo svarbą, nes su juo esame daug geresni“, – teigė „Nuggets“ strategas Michaelas Malone'as.

LUKA MAGIJA. Atrodė, jog Memfio „Grizzlies“ jau švęs pergalę, bet su tuo nenorėjo sutikti Luka Dončičius. Išsigelbėjimui Dalaso „Mavericks“ turėjo 1,8 sekundės, slovėnas atliko metimą viena ranka ir praradęs pusiausvyrą, tačiau kamuolys vis tiek skrodė tinklelį, o teisėjai po peržiūros šį metimą įskaitė ir taip paskelbė Dalaso ekipos pergalę – 114:113.

Rezultatyviausiai žaidęs Dončičius iš viso surinko 29 taškus, 9 rezultatyvius perdavimus, 5 atkovotus ir 2 perimtus kamuolius, 1 bloką bei 3 klaidas.

JV REKORDAS. Nepaisant pralaimėjimo, „Grizzlies“ centras Jonas Valančiūnas užfiksavo rekordą. Lietuvis pelnė 19 taškų ir atkovojo 15 kamuolių.

JV tai buvo 40-as sezono dvigubas dublis, o tai yra geriausias pasiekimas jo karjeroje.

KOSMOSAS. „Golden State Warriors“ žvaigždė Stephas Curry per tris kėlinius pelnė 42 taškus, pataikydamas 11 tritaškių iš 16.

Snaiperis per 29 minutes dar atliko 8 rezultatyvius perdavimus ir atkovojo 6 kamuolius, o vien per trečiąjį ketvirtį pelnė 25 taškus.

Tai buvo antrasis mačas paeiliui, kai Curry per rungtynes pataiko 10 tritaškių ir tai jis padarė jau antrą kartą karjeroje. Tokį pasiekimą jis yra užfiksavęs vienintelis istorijoje.

SPROGO. Puolime sprogo ne tik Curry, bet ir visa „Warriors“, sutriuškinusi Oklahomos „Thunder“ krepšininkus 147:109.

„Warriors“ pataikė 24 tritaškius iš 47 ir pakartojo klubo rekordą, o trečiąjį kėlinį laimėjo net 50:29.

NELEIDO. Ketvirtajame kėlinyje Steve'as Kerrras norėjo pajuokauti, tačiau Curry stratego pokšto nesuprato.

„Aš su juo juokavau, – sakė Kerras. – Aš pasakiau, kad jis grįžtų į aikštelę, tačiau Stephas nesuprato pokšto ir buvo pasiruošęs išbėgti. Jis norėjo dar žaisti. Štai taip buvo užsikūręs Stephas.“

NBA tritaškių rekordas per vienerias rungtynes priklauso Klay Thompsonui, kuris yra pataikęs jų 14.

SUSTABDĖ. Naujojo Orleano „Pelicans“ įveikęs Niujorko „Knicks“ klubas turėjo aiškią taktiką – dvigubinti, o kartais ir trigubinti gynybą prieš Zioną Williamsoną.

„Zionas yra labai stiprus ir turėjome aplink jį pastatyti tiek kūnų, kiek galime sau leisti ir bandyti dar uždengti jų metimus. Mano komandos draugai padarė didžiulį darbą man padėdami“, – kalbėjo 32 taškus įmetęs Juliusas Randle'as.

Nors Zionas ir pelnė 25 taškus, tačiau ant perimetro likę jo komandos draugai nesumetė tritaškių – 6 iš 28.

NEIŠGELBĖJO. Čikagos „Bulls“ aukštaūgis Nikola Vučevičius prieš savo buvusią komandą Orlando „Magic“ sužaidė solidžias rungtynes, tačiau tai nuo pralaimėjimo neišgelbėjo – 106:115.

Juodkalnietis per 34 minutes pelnė 29 taškus ir atkovojo 11 kamuolių. Aukštaūgis realizavo 5 tritaškius ir pritrūko vos vieno tikslaus tolimo metimo iki karjeros rekordo.

NAUDINGAS. Domantas Sabonis išlaikė savo stabilumą, pelnydamas 22 taškus, atkovodamas 10 kamuolių ir atlikdamas 7 rezultatyvius perdavimus, o jo atstovaujama Indianos „Pacers“ šventė pergalę prieš Hjustono „Rockets“ – 132:124.

MVP. Rytų konferencijos lyderių susitikime Filadelfijos „76ers“ namuose 123:117 įveikė Bruklino „Nets“, o ryškiausiai dvikovoje žibėjo Joelis Embiidas.

Centras per pirmą pusę surinko 21 tašką, o iš viso – 39 bei atkovojo 13 kamuolių ir iš tribūnų sulaukė MVP skanduotės.

„Nets“ ekipa šiąnakt dėl vienokių ar kitokių priežasčių vertėsi be Kevino Duranto, Jameso Hardeno, LaMarcuso Aldridge‘o ir Blake‘o Griffino. Rezultatyviausiai jų gretose žaidęs Kyrie Irvingas pelnė 37 taškus ir atliko 9 rezultatyvius perdavimus.

KAIP? Likus 47 sekundėms Detrotio „Pistons“ prieš Los Andželo „Clippers“ turėjo 5 taškų persvarą, tačiau sugebėjo pralaimėti.

Lemiamą metimą pataikė buvęs „Pistons“ krepšininkas Reggie Jacksonas – 100:98.

Deividas Sirvydis ant parketo nepasirodė, o „Clippers“ žaidė be Kawhi Leonardo, Paulo George'o, Marcuso Morriso, Serge'o Ibakos ir Pattricko Beverley.

PASITIKĖJIMAS. Toronto „Raptors“ ekipoje įsivažiuojantis Khemas Birchas pelnė 14 taškų bei atkovojo 6 kamuolius per 29 minutes, o Kanados klubas įveikė San Antonijaus „Spurs“ – 117:112.

„Nenoriu nuskambėti nepagarbiai, bet visada galvojau, kad galiu atlikti tokį darbą aikštėje. Galiu atlikti ir dar didesnį darbą ir dabar jaučiu pasitikėjimą savo jėgomis“, – sakė Birchas.

NEPASIDUODA. Klivlando „Cavaliers“ 103:90 įveikė Šarlotės „Hornets“ ir vis dar galvoja apie patekimą į „Play In“ turnyrą, nuo kurio juos skiria dvi pergalės.

„Mums liko dar 18 rungtynių ir mes kovosime, kad būtume „Play In“ turnyre“, – sakė Jarrettas Allenas.

SUGRĮŽIMAS. Allenui tai buvo pirmasis mačas nuo kovo 27-osios ir jis per 30 minučių pelnė 15 taškų ir atkovojo 8 kamuolius.

LAUKIA. Giannis Antetokounmpo dėl kelio skausmų praleido šeštąjį mačą paeiliui.

Be lygos MVP žaidžianti Milvokio „Bucks“ 130:105 susitvarkė su Minesotos „Timberwolves“, o per šią atkarpą vieni iš Rytų konferencijos favoritų laimėjo ir pralaimėjo po tris kartus.

Gražiausi nakties epizodai

Dienos rekordai

Naudingumas
Stephen  Curry
Stephen Curry

Stephenas Curry (47)

Taškai

Stephenas Curry (42)

Atkovoti 
kamuoliai

Jonas Valančiūnas,
Russellas Westbrookas,
Nazas Reidas (po 15)

Rezultatyvūs 
perdavimai
Draymond  Green
Draymond Green
Draymondas Greenas (16)
Perimti 
kamuoliai
De'Aaron  Fox
De'Aaron Fox

De'Aaronas Foxas,
Tyrese'as Haliburtonas (po 6)

Blokai
Hassan  Whiteside
Hassan Whiteside
Hassanas Whiteside'as,
Drew Eubanksas (po 4)
Pataikyti tritaškiai
Stephenas Curry (11)

Visi šios nakties rezultatai:

90-103 stat »
123-117 stat »
117-112 stat »
98-100 stat »
106-115 stat »
105-130 stat »
106-116 stat »
124-132 stat »
109-147 stat »
113-114 stat »
123-106 stat »
111-123 stat »

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.