Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr. BasketNews.lt/V.Mikaitis

Madrido „Real“ vyriausiasis treneris Pablo Laso artėjančią atkrintamųjų seriją su „Anadolu Efes“ pasitinka pakilios nuotaikos.

„Nuotaikos yra geros, – prieš artėjančią dvikovą sakė Laso. – Llullo ir Thompkinso sugrįžimas reiškė, kad jie galėjo treniruotis visą savaitę, Laprovittola tapo tėčiu, tad praleido treniruotę, tačiau apskritai, viskas ėjosi pagal planą.“

„Žinome, kad mūsų laukia dvejos daug reikalaujančios rungtynės. „Efes“ turi puikius vidurio puolėjus, snaiperius bei gynybos specialistus. Nemanau, kad reikia daug apie tai kalbėti – jie gali rinkti taškus ir turi pakankamai ūgio“, – pridėjo strategas.

„Real“ dar visai nesenai pralaimėjo Ispanijos Karaliaus taurės finale prieš „Barceloną“, o kovo 30 d. „Anadolu Efes“ ekipai nepasipriešino pralaimėdami 83:108. Vis tik Laso šių rezultatų nesureikšmino.

„Aš nekylu į debesis, kai mes laimime, tačiau taip pat ir nesmengu žemėn, kai pralaimime. Stengiuosi įvertinti situaciją ir remiuosi būtent tuo, o ne pavieniais rezultatais. Dabar mūsų rezultatai yra geri“, – dėstė strategas.

Laso taip pat pridėjo, kad atkrintamosios visada yra nenuspėjamos.

„Galiu pateikti du pavyzdžius. Vienais metais susimovėme Stambule, kai pralaimėjome prieš „Daruššafaka“. Praėjusiose atkrintamosiose „Panathinaikos“ mus pirmosiose rungtynėse sutriuškino 40 taškų, tačiau seriją laimėjome. Manau, kad esame užsitarnavę pagarbą“, – sakė Laso.

„Tai svarbu, bet nėra kertinis faktorius, – apie „Anadolu Efes“ namų aikštės pranašumą kalbėjo Laso. – Šis sezonas išsiskiria tuo, kad žiūrovai nėra įleidžiami ir pamatysime, kaip tai atsilieps atkrintamosiose.“

Šį sezoną abi komandos pasidalijo po pergalę. Stambule „Real“ triumfavo 73:65, o Madride revanšą pasiekė „Anadolu Efes“ (108:83).

„Praėję susitikimai visada kažko išmoko, tačiau abiem atvejais, manau, kad pergalės buvo didesnės nei gali pasirodyti. Larkinas ir Micičius yra labai dominuojantys žaidėjai ir turime išardyti jų žaidimą. Larkinas pasižymi sprogstamąja jėga, yra labai greitas ir sunkiai sustabdomas“, – pridėjo Laso.

Tuo metu Erginas Atamanas teigė, kad jo auklėtinių laukia rimtas išbandymas.

„Atkrintamosiose turėsime galvoti apie kiekvienas rungtynes atskirai. Walteris Tavaresas yra grėsminga jėga po krepšiu, Usmanas Garuba – kylanti žvaigždė, o Trey Thompkinsas išsiskiria efektyvumu abiejose aikštės pusėse.

Visi „Real“ perimetro žaidėjai pasižymi puikiu aikštės matymu, gerai žaidžia pikenrolą ir efektyviai atakuoja iš už užtvarų. Be abejo, puolimas bus svarbus norint laimėti, bet taip pat turėsime gerai gintis ir stabdyti greitas „Real“ atakas. Laukia sunki serija“, – sakė „Anadolu Efes“ strategas.

Pirmosios rungtynės tarp „Anadolu Efes“ ir „Real“ Stambule įvyks antradienį 20 val.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.