Nuotr.: Instagram.com/jmglitxh27
Nuotr. Instagram.com/jmglitxh27

Pusę žaidėjų praradusi „Pacers“, arti stebuklo buvęs Joelis Embiidas, Deni Avdijos ir Trae Youngo traumos, švenčiantis Niujorkas bei žinutė iš ligoninės – visa tai ir dar daugiau – balandžio 22-osios NBA pulse.

Balandžio 22-osios NBA pulsas

BE PUSĖS KOMANDOS. Net ir neturėdama septynių krepšininkų, tarp kurių – ir nugaros skausmų kamuojamo Domanto Sabonio, Indianos „Pacers“ sugebėjo sugrįžti į pergalių po trijų pralaimėjimų iš eilės.

Malcolmas Brogdonas pelnė 29 taškus ir atkovojo 15 kamuolių, Carisas LeVertas įmetė 28, o Nate’o Bjorkgreno vadovaujama komanda aštuoniese savo aikštėje 122:116 įveikė Oklahomos „Thunder“.

„Pacers“ rungtyniavo be startinio penketo krepšininkų Sabonio ir Myleso Turnerio (kojos trauma), taip pat be atsarginių Gogos Bitadzės (čiurna), Jeremy Lambo (kelis) ir Dougo McDermotto (čiurna). 

Apsistumdymą rungtynėse su San Antonijaus „Spurs“ įžiebęs JaKarras Sampsonas praleido mačą dėl suspendavimo. „Pacers“ taip pat šį sezoną verčiasi be kojos traumą patyrusio T.J. Warreno.

PER PLAUKĄ. Joelis Embiidas praėjusią buvo neįtikėtinai arti, jog nerealiu metimu išplėštų Filadelfijos „76ers“ komandai pratęsimą.

Likus žaisti 0,8 sekundės Chrisas Paulas įmetė vieną baudą ir Finikso „Suns“ svečiuose pirmavo 116:113.

Antram metimui skriejus pro šalį, Embiidas pašokęs sugriebė kamuolį ir vos tik nusileidęs ant parketo paleido jį per visą aikštę. 

Maždaug 25 metų atstumu skriejęs kamuolys atsimušė į lentą, įskriejo į vidinę lanko dalį, bet galiausiai išsisuko ir Embiidas herojumi netapo.

Ant parketo pakritęs „76ers“ lyderis kurį laiką bandė suvokti, kaip arti buvo stebuklo.

Galingai žaidęs Embiidas surinko 38 taškus (11/18 dvit., 3/5 trit., 7/9 baud.), 17 atkovotų kamuolių, 4 rezultatyvius perdavimus ir 8 klaidas.

KOŠMARIŠKA NAKTIS. Įspūdingai paskutiniu metu žaidęs Stephenas Curry sustojo Vašingtone. 

Daugiausiai dengtas Russello Westbrooko, „Golden State Warriors“ lyderis iš žaidimo pataikė tik 7 metimus iš 25 (28 proc.), iš kurių 2 iš 14 – tritaškiai, pelnė 18 taškų, atliko 8 rezultatyvius perdavimus ir atkovojo 7 kamuolius, bet 6 sykius suklydo.

Snaiperis iki šio mačo per 11 rungtynių buvo pataikęs net 78 tritaškius bei pasiekė naują NBA rekordą. Tuo pačiu gynėjas nuo kovo 17-osios iki dvikovos Vašingtone per rungtynes rinko po 32 ir daugiau taškų. 

„Buvo puiki atkarpa, – apie savo tritaškių seriją sakė Curry. – Prieš tai to niekam nebuvo pavykę padaryti ir visa tai turėjo kažkada pasibaigti. Metas pradėti naują seriją.“

ĮSPŪDINGAS DUBLIS. Kamuolius lyg magnetas traukęs Russellas Westbrookas trigubą dublį užfiksavo atkovodamas net 20 kamuolių – daugiausiai šį sezoną.

Gynėjas per 41 minutę įmetė 14 taškų (4/13 dvit., 1/4 trit., 3/4 baud.), taip pat atliko 10 rezultatyvių perdavimų ir perėmė 3 kamuolius, bet net 9 sykius suklydo.

Bradley Bealo sąskaitoje – 29 taškai (6/15 dvit., 2/6 trit., 11/11 baud.), 10 atkovotų kamuolių ir 4 rezultatyvūs perdavimai.

SEZONAS BAIGTAS. Po metimo iš po krepšio nesėkmingai ant čiurnos nusileidęs Deni Avdija krito parketo ir raitėsi iš skausmo. 

Vašingtono „Wizards“ talentas nuo parketo pakilo tik padėdamas personalo, o aikštę paliko neįgaliojo vežimėlyje. 

ESPN pranešė, jog rentgeno tyrimas parodė smulkų lūžį čiurnos srityje, dėl kurio NBA debiutavęs 20-metis nebežais šiemet. Jam prireiks 2-3 mėnesių reabilitacijos.

Tiesa, krepšininko dar laukia magnetinio rezonanso tyrimas, kuris padės nustatyti raiščių būklę.

Avdija debiutiniais metais rinko po 6,3 taško, 4,8 atkovoto kamuolio ir 1,2 rezultatyvaus perdavimo per 23 žaidimo minutes.

GRĮŽTA. Traumų kamuoti Pascalis Siakamas, Kyle’as Lowry ir Fredas VanVleetas vėl kartu žaidė po 11 rungtynių pertraukos. 

Dvikovoje su Bruklino „Nets“ pasirodžiusi trijulė surinko 58 taškus, 17 atkovotų kamuolių ir 13 rezultatyvių perdavimų, o „Raptors“ laimėjo 114:103. „Nets“ vertėsi be superžvaigždžių Jameso Hardeno ir Kevino Duranto.

Neturėdama visos trijulės, „Raptors“ per 11 rungtynių laimėjo šešis kartus. Kanados klubas (25-34) Rytuose žengia vienuoliktas, o nuo atkrintamųjų traukinio atsilieka per tris pergales.

NIUJORKAS EUFORIJOJE. „Knicks“ į priekį tempęs Juliusas Randle’as siekė pergalės per pagrindinį laiką, tačiau likus žaisti 6,2 sekundės Bogdanas Bogdanas įsmeigė tritaškį ir Atlantos „Hawks“ komandai išplėšė pratęsimą – 122:122.

Jame Niujorko ekipa startavo spurtu 10:0 ir pribaigė varžovus, laimėdami 137:127. Tomo Thibodeau vadovaujama ekipa iškovojo aštuntąją pergalę iš eilės ir šiuo metu yra karščiausia NBA komanda.

Nuaidėjus finalinei sirenai, „Knicks“ Rytuose pakilo į ketvirtąją vietą, o sirgaliai savajai komandai „Madison Square Garden“ arenoje dėkojo plodami atsistoję. 

„Hawks“ žengia laipteliu žemiau ir dabar nuo Niujorko klubo atsilieka per pergalę, bet tuo pačiu yra sužaidusi rungtynėmis mažiau. Tarpusavio pranašumas priklauso „Knicks“, kuri laimėjo tris tarpusavio mačus.

Niujorko ekipa atkrintamosiose nežaidė nuo 2012-2013 m. sezono, o Atlantos klubas –nuo 2016-2017 m. sezono.

MONSTRIŠKAI. Juliusas Randle’as į Atlantos krepšį sumetė 40 taškų (5/13 dvit., 6/8 trit., 12/13 baud.), atkovojo 11 kamuolių, atliko 6 rezultatyvius perdavimus, po 4 kartus suklydo ir prasižengė.

Po sėkmingo pasirodymo Randle’as pasirašė ant savo marškinėlių ir jais apdovanojo arenoje apsilankiusį buvusį asistentą Mike’ą Woodsoną.

Puikų sezoną žaidžiantis 26-erių 203 cm ūgio puolėjas buvo pripažintas naudingiausiu praėjusios savaitės krepšininkų Rytų konferencijoje, o tokio pripažinimo „Knicks“ organizacijos atstovas nebuvo sulaukęs nuo 2017-ųjų vasario.

Tąkart savaitės MVP laurai atiteko latviui Kristapui Porzingiui.

SUSIŽEIDĖ. Trečiajame kėlinyje į „Knicks“ baudos aikštelę įsiveržęs Trae Youngas atliko metimą, bet nusileisdamas nesėkmingai pastatė koją ir nikstelėjo čiurną.

„Hawks“ žvaigždė aikštelę paliko padėdamas komandos narių ir daugiau neberungtyniavo. Atakų generolas per 30 minučių surinko 20 taškų (5/13 dvit., 1/4 trit., 7/7 baud.), išdalino 14 rezultatyvių perdavimų, perėmė 4 ir atkovojo 2 kamuolius.

SULIG LANKU. Įspūdingai pakilęs 198 cm ūgio Kenyonas Martinas galva pasiekė lanko aukštį (305 cm) ir išrašė švarų bloką 216 cm ūgio milžinui Rudy Gobertui.

STEBĖTOJAS. Detroito „Pistons“ gretose epizodiškai rungtyniaujantis Deividas Sirvydis tik iš šalies stebėjo Luka Dončičiaus siautulį aikštėje.

Slovėnas per 33 minutes sumetė 30 taškų (6/11 dvit., 4/11 trit., 6/10 baud.), sugriebė 10 kamuolių ir atliko 9 rezultatyvius perdavimus.

Jalenas Brunsonas 18 iš 20 taškų surinko pirmoje dvikovos dalyje, Kristaps Porzingis pridėjo 19 taškų, 7 atkovotus ir 3 perimtus kamuolius bei 4 rezultatyvius perdavimus, bet dvikovos nebaigė dėl pasiekto pražangų limito.

SUGRĮŽO. Be smegenų sutrenkimą patyrusio Jono Valančiūno vis dar besivertusi Memfio „Grizzlies“ sulaukė talento Jareno Jacksono sugrįžimo.

Rugpjūtį menisko operaciją ištvėręs 21-erių puolėjas debiutiniame sezono mače su Los Andželo „Clippers“ per 18 minučių įmetė 15 taškų (3/7 dvit., 1/4 trit., 6/6 baud.), atkovojo 8 kamuolius, blokavo 4 metimus ir 5 sykius prasižengė.

Nors „Clippers“ neturėjo vedlių Kawhi Leonardo (kojos skausmai), Paulo George’o ir Reggie Jacksono (abiem suteiktas poilsis), Los Andželo ekipa apgynė namų tvirtovę 117:105.

DRAMATIŠKA PABAIGA. Nikola Jokičius realizavo baudas likus 40 sekundžių ir suteikė „Nuggets“ trijų taškų persvarą – 106:103. 

Tačiau Damianas Lillardas kitoje atakoje staigiai atsakė dviem taškais, iš toli krepšį atakavęs Jokičius buvo netikslus ir lemiamas išpuolis priklausė Portlando „Trail Blazers“ – 105:106.

Po ginčo kamuolio tarp Aarono Gordono ir Damiano Lillardo kamuolys galiausiai atiteko Normanui Powellui, kuris prasiveržęs palei galinę liniją netiksliai atliko dvitaškį metimą ir Portlande triumfavo „Nuggets“.

Vakarų konferencijos pirmojo ketverto komandos „Trail Blazers“ klubui – lyg užkeikimas. Terry Stottso auklėtiniai šį sezoną joms pralaimėjo visas devynerias rungtynes.

KĖLINIO ŠOU. Rungtynių pradžioje siautulį įjungęs Michaelas Porteris per pirmąjį kėlinį pelnė visus 17 taškų, realizuodamas 7 iš 7 dvitaškių ir vieną mestą tritaškį. „Nuggets“ per pirmąsias 12 minučių surinko 35 taškus ir vienu tašku atsilikinėjo prieš „Trail Blazers“ (35:36).

Per likusią rungtynių dalį Porteris prametė dvitaškį ir tris tritaškius. Jis taip pat įsirašė 5 atkovotus kamuolius ir 2 rezultatyvius perdavimus.

ŽINUTĖ IŠ LIGONINĖS. Kryžminio kelio raiščio plyšimą patyręs Jamalas Murray įveikė pirmąjį etapą stojantis ant kojų. 24-erių kanadiečiui buvo atlikta operacija, po kurios krepšininkas pasidalijo nuotrauka instagrame.

ĮTVIRTINO. D’Angelo Russellui prametus komandą į priekį išvesti galėjusį tolimą metimą, kitoje aikštės pusėje Buddy Hieldas smeigė tritaškį ir minimaliai išvedė Sakramento „Kings“ į priekį prieš Minesotos „Timberwolves“ (126:125).

Po minutės pertraukėlės netaikliai krepšį atakavo Karlas-Anthony Townsas, pražanga sustabdytas De’Aaronas Foxas bendrai per paskutinę minutę pasižymėjo įmesdamas visas keturias baudas ir Sakramento klubas triumfavo 128:125.

Gražiausi nakties epizodai

Dienos rekordai

Naudingumas

Joelis Embiidas (40)

Taškai

Juliusas Randle'as (40)

Atkovoti 
kamuoliai

Clintas Capela (22)

Rezultatyvūs 
perdavimai
Trae Youngas (14)
Perimti 
kamuoliai

Kentas Bazemore'as (6)

Blokai
 
Jakobas Poeltlas,
Freddie Gillespie (po 5)
Pataikyti tritaškiai
Buddy Hieldas (7)

Visi šios nakties rezultatai:

Sacramento Kings Minnesota Timberwolves 128-125 stat »
Portland Trail Blazers Denver Nuggets 105-106 stat »
Los Angeles Clippers Memphis Grizzlies 117-105 stat »
San Antonio Spurs Miami Heat 87-107 stat »
Dallas Mavericks Detroit Pistons 127-117 stat »
Houston Rockets Utah Jazz 89-112 stat »
New York Knicks Atlanta Hawks 137-127 stat »
Washington Wizards Golden State Warriors 118-114 stat »
Toronto Raptors Brooklyn Nets 114-103 stat »
Philadelphia 76ers Phoenix Suns 113-116 stat »
Indiana Pacers Oklahoma Thunder 122-116 stat »
Cleveland Cavaliers Chicago Bulls 121-105 stat »
Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.