Nuotr.: AP – Scanpix
Nuotr. AP – Scanpix

Pagaliau atkrintamąsias pasiekusi Finikso „Suns“, pristojęs Jonas Valančiūnas, galingas Bostono „Celtics“ duetas, geriausios argentiniečio rungtynės  – visa tai ir dar daugiau – balandžio 29-osios NBA pulse.

Balandžio 29-osios NBA pulsas

PRISTOJO. Nuo kovo 20 iki balandžio 15 dienos Jonas Valančiūnas surinko 16 dvigubų dublių iš eilės, tačiau pastaruoju metu pristojo. Memfio „Grizzlies“ centras antrose rungtynėse paeiliui nepasiekė dvigubo dublio, o per pastaruosius penkis mačus užfiksavo tik vieną dvigubą dublį. Visose rungtynėse pasiekti dvigubą dublį jam sutrukdė atkovotų kamuolių skaičius.

Nors šį sezoną jis vidutiniškai sugriebia po 12,2 kamuolio, per pastarąsias 5 rungtynes šis rodiklis siekia 6,8 kamuolio. Valančiūnas praėjusią naktį dvikovoje su Portlando „Trail Blazers“ surinko 19 taškų ir 6 sugriebtus kamuolius. Tai buvo trečiosios JV rungtynės sugrįžus į rikiuotę po to, kai jis buvo papuolęs į NBA smegenų sukrėtimo protokolą.

DVIGUBI DUBLIAI. Russellas Westbrookas įprastai yra siejamas su trigubais dubliais, bet šįsyk Vašingtono „Wizards“ vedlys pasižymėjo ir pagal dvigubų dublių statistiką. Jis praėjusią naktį surinko 26-ą dvigubą dublį iš eilės, o toks skaičius NBA istorijoje tarp gynėjų yra trečioje vietoje. Atletas dvikovoje su Los Andželo „Lakers“ įsirašė 18 taškų, 18 atkovotų kamuolių ir 14 rezultatyvių perdavimų, o „Wizards“ NBA čempionus įveikė 116:107.

„Jis yra monstras“, – po rungtynių apie Westbrooką sakė „Lakers“ gynėjas Dennisas Schroderis.

„Wizards“ žvaigždė penktą kartą karjeroje per sezoną atkovojo bent 600 kamuolių ir atliko bent 600 rezultatyvių perdavimų. Pagal tokių sezonų skaičių Westbrookas pakartojo NBA rekordą, kuris priklausė Oscarui Robertsonui.

Pagal vieną rodiklį Westbrookas Robertsoną jau aplenkė – surinko daugiausiai trigubų dublių laimėtose rungtynėse (132). Robertsonas tokių rungtynių sužaidė 131 ir nukrito į antrą vietą, o trečioje pozicijoje su 108 mačais yra Magicas Johnsonas.

ĮSIVAŽIUOJA. Po traumos sugrįžęs Anthony Davisas sužaidė geriausias rungtynes – per 31 minutę pelnė 26 taškus ir vien ketvirtajame kėlinyje surinko 14 taškų. Prieš tai per pirmąsias trejas rungtynes „Lakers“ žvaigždė pelnė 4, 17 ir 18 taškų.

30. Niujorko „Knicks“ lyderis Juliusas Randle'as balandžio mėnesį septintą kartą pelnė bent 30 taškų, o tai klubo istorijoje yra geriausias rodiklis nuo 2014 metų vasario, kai taip pat 7 sykius per mėnesį tokią ribą Carmelo Anthony. Praėjusią naktį pergalingame mače su Čikagos „Bulls“ Randle'as surinko 34 taškus (8/16 dvit., 4/7 trit., 6/6 baudų), o „Knicks“ laimėjo 10 kartą per pastarąsias 11 rungtynių.

Randle'as taip pat tapo pirmuoju „Knicks“ krepšininku, kuris per mėnesį užfiksavo tokius vidurkius: 25 taškai, 5 atkovoti kamuoliai, 5 rezultatyvūs perdavimai ir 40 proc. tritaškių taiklumas.

PAGALIAU. Finikso „Suns“ pirmą kartą nuo 2009-2010 metų sezono užsitikrino vietą NBA atkrintamosiose. Ekipa turi 44 pergales ir 18 pralaimėjimų bei Vakarų konferencijoje užima antrą poziciją. Klubas dvikovose su komandomis, kurios yra laimėjusios bent 50 proc. rungtynių, laimėjo 24 mačus ir patyrė 9 nesėkmes. Tai – geriausias rodiklis NBA.

10 sezonų be atkrintamųjų buvo antra ilgiausia aktyvi serija NBA pirmenybėse.

Beveik 6 tūkst. susirinkusių sirgalių besibaigiant mačui dėkojo komandai, o išskirtinai – Chrisui Paului, sulig kuriuo atvykimu praėjusį tarpsezonį komanda vėl pakilo iš pelenų.

Likus žaisti beveik 40 sekundžių ir Paului stojant mesti baudos metimų, sirgaliai skandavo „MVP! MVP! MVP!“.

Tai bus pirmosios atkrintamosios „Suns“ žvaigždei Devinui Bookeriui.

„Esu laimingas dėl jo, Devinas to nusipelnė, – sakė Chrisas Paulas. – Šioje lygoje paprastas sirgalius kartais neturi galimybės įvertinti kai kurių žaidėjų. Esu laimingas, kad pasaulis galop jį pamatys.“

PENKETUKAS. Finikso „Suns“ įžaidėjas Chrisas Paulas sužaidė 215-ąsias rungtynes, kuriose pelno bent po 20 taškų ir atlieka bent po 10 rezultatyvių perdavimų bei NBA istorijoje pagal tokių mačų skaičių susilygino su penktoje vietoje esančiu Isiah Thomasu. Daugiau tokių rungtynių yra sužaidę tik Oscaras Robertsonas, Magicas Johnsonas, LeBronas Jamesas ir Russellas Westbrookas.

UŽSITIKRINO. Praėjusią naktį vietą NBA atkrintamosiose užsitikrino ir Filadelfijos „76ers“, kuri namuose 127:83 nupūtė Atlantos „Hawks“. Pastaroji vertėsi be savo vedlių Trae Youngo ir Bogdano Bogdanovičiaus.

Filadelfijos klubas turi 41 pergalę ir 21 nesėkmę bei Rytų konferencijoje žengia antras. Jis į atkrintamąsias pateko ketvirtą sezoną iš eilės. Tai pirmasis toks atvejis klube nuo 1999-2003 metais fiksuotos sėkmingos atkarpos su Allenu Iversonu.

DUETAS. Jaylenas Brownas (38 taškai) ir Jaysonas Tatumas (35 taškai) tapo pirmuoju Bostono „Celtics“ duetu nuo 2006 metų, kuris vienose rungtynėse pelnė bent po 35 taškus. 2006 metų lapkričio mėnesį tuo išsiskyrė Paulas Pierce'as ir Wally Szczerbiakas.

FORMA. Jaylenas Brownas per pastarąsias penkerias rungtynes demonstruoja nesustabdomą krepšinį: 32 taškai (47,5 proc. trit.), 7,8 atkovoto kamuolio ir vidutiniškai po 3,8 tritaškio per mačą.

TRIGUBAS DUBLIS. San Antonijaus „Spurs“ gynėjas Dejounte Murray ketvirtą kartą šį sezoną surinko trigubą dublį. Tai geriausias rodiklis „Spurs“ klube, kuomet jį treniruoja Greggas Popovichius (nuo 1996 metų). Murray įsirašė 22 taškus, 11 rezultatyvių perdavimų ir 10 atkovotų kamuolių, bet „Spurs“ 111:116 nusileido Majamio „Heat“.

Prieš 1996 metus po 4 trigubus dublius per sezoną „Spurs“ klube buvo surinkę Davidas Robinsonas ir Johnny Moore'as.

600. Majamio „Heat“ treneris Erikas Spoelstra į savo sąskaitą įsirašė 600-ąjį laimėjimą. Jis tapo 27-uoju treneriu NBA istorijoje, kuris reguliariajame sezone pasiekė tokį pergalių kiekį. 50-metis „Heat“ klubo vyriausiuoju treneriu dirba nuo 2008 metų.

Su vienu klubu tiek daug pergalių pasiekė tik penki treneriai: Greggas Popovichius su „Spurs“ (1,308), Jerry Sloanas su Jutos „Jazz“ (1,127), Redas Auerbachas su Bostono „Celtics“ (795), Redas Holzmanas su Niujorko „Knicks“ (613) ir Philas Jacksonas su Los Andželo „Lakers“ (610).

SUTRAIŠKĖ. Jutos „Jazz“ svečiuose net 154:105 sutraiškė Sakramento „Kings“ krepšininkus, kuriems pralaimėjimas 49 taškais namuose buvo skaudžiausias klubo istorijoje.

154 taškai – naujasis „Jazz“ klubo rekordas. Prieš tai ekipa daugiausiai buvo pelniusi 153 taškus, kuriuos surinko 1978 metais.

Pergalė 49 taškų persvara – dar vienas „Jazz“ rekordas klubo istorijoje.

„Jazz“ komandoje aštuoni krepšininkai pelnė bent po 10 taškų, o rezultatyviausiai žaidė 24 taškus surinkęs kroatas Bojanas Bogdanovičius. „Jazz“ krepšininkai iš toli pataikė 24 tritaškius iš 41 (59 proc.).

Visa tai – rungtynėse be savo lyderio Donovano Mitchello.

NUTRAUKĖ. Orlando „Magic“ ketvirtojo kėlinio pradžioje turėjo 23 taškų pranašumą (86:63) ir nors Klivlando „Cavaliers“ spurtavo 41:18 bei sugebėjo rezultatą išlyginti (104:104), „Magic“ šventė pergalę 109:104 ir nutraukė šešių pralaimėjimų seriją.

REZULTATYVIAUSIAS. Facundo Campazzo sužaidė rezultatyviausią savo mačą NBA. Denverio „Nuggets“ argentinietis per 36 minutes įmetė 19 taškų (3/3 dvit., 3/6 trit., 4/4 baud.), išdalino 10 rezultatyvių perdavimų, atkovojo 6 ir perėmė 2 kamuolius.

Visus tris tritaškius įžaidėjas pataikė svarbiausiu metu, ketvirtajame kėlinyje, o „Nuggets“ namie 114:112 įveikė Naujojo Orleano „Pelicans“. Iki šiol jo geriausias rezultatyvumo pasiekimas siekė 16 taškų.

Gražiausi nakties epizodai

Dienos rekordai

Naudingumas

Russellas Westbrookas (37)

Taškai

Jaylenas Brownas (38)

Atkovoti 
kamuoliai

Nikola Vučevičius,
Russellas Westbrookas (po 18)

Rezultatyvūs 
perdavimai
Russellas Westbrookas (14)
Perimti 
kamuoliai

Lonzo Ballas,
Dariusas Garlandas,
Nerlensas Noelis,
Isaac Okoro,
Austinas Riversas (po 4)

Blokai
 
Rudy Gobertas,
Nerlensas Noelis (po 5)
Pataikyti tritaškiai
Jaylenas Brownas (7)

Visi šios nakties rezultatai:

Sacramento Kings Utah Jazz 105-154 stat »
Phoenix Suns Los Angeles Clippers 109-101 stat »
Denver Nuggets New Orleans Pelicans 114-112 stat »
Memphis Grizzlies Portland Trail Blazers 109-130 stat »
Miami Heat San Antonio Spurs 116-111 stat »
New York Knicks Chicago Bulls 113-94 stat »
Boston Celtics Charlotte Hornets 120-111 stat »
Washington Wizards Los Angeles Lakers 116-107 stat »
Philadelphia 76ers Atlanta Hawks 127-83 stat »
Cleveland Cavaliers Orlando Magic 104-109 stat »
Komentarai:
X
Valančiūnas prie ko pristojo? Gal sustojo turite omenyje arba stabtelėjo? Nepradėkit kiemo slengu čia straipsnius rašyti, jei norite turėti daugiau išsilavinusių skaitytojų.
2021-04-29
+2
Atsakyti
Anonimas
Kalbame kad Eurolygoje dalis komandu demonstruoja antikrepsini, nu bet sorry per 48 minutes prasileist 150+ tasku yra dar baisesnis antikrepsinis. Cia nereikia but elitinio atletiskumo zaideju kad biski paspaustum varzovus. To Luke Walton visa karjera nuo NBA zaidejo iki trenerio kedes yra vien del to kad jo legendinis tevukas Bill Walton su visais gerai sutaria. Sunelis jo atsiputes sedi trenerio kedej ir ziuri kaip po 40 tsk. meto jo varzovai. Buvo Kingsuose Mike Malone ir po to Dave Joerger, du zymiai geresni treneriai, bet kur gi tau ismete juos abu be rimtos priezasties, geriau sitas lopas kurio minkstas charakteris tinka Kings savininkui.
2021-04-29
+5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.