Nuotr.: Imago Images – Scanpix
Nuotr. Imago Images – Scanpix

Madrido „Real“ puolėjas Walteris Tavaresas sulaukė asmeninio įvertinimo – buvo pripažintas geriausiai besiginančiu Ispanijos ACB lygos žaidėju.

Walter Tavares

Walter  Tavares
Komanda: Madrido Real
Pozicija: C
Amžius: 29
Ūgis: 221 cm
Svoris: 120 kg
Gimimo vieta: Žaliasis Kyšulys

Tokio apdovanojimo rinkimai buvo rengiami pirmą kartą pirmenybių istorijoje, o komisiją sudarė aštuonios ACB pirmenybių legendos – Joanas Creusas, Anicetas Lavodrama, Fernando Romay, Save Diezas, Franas Vazquezas, Carlosas Jimenezas, Rafa Jofresa bei Sitapha Savane.

Komisijos nariai išdėliojo, jų nuomone, geriausiai besiginančių žaidėjų trejetukus. Už pirmąją vietą paminėtas krepšininkas gavo tris taškus, už antrąją – du, už trečiąją – vieną.

Tavaresas surinko 21 tašką iš 24 galimų. Creusas pirmąją poziciją savo trejetuke davė „Barcelonos“ gynėjui Leandro Bolmaro, Diezas – Alberto Diazui (Malagos „Unicaja“), o Jofresa – Rudy Fernandezui iš Madrido „Real“.

Balsų taip pat sulaukė tokie krepšininkai kaip Pierria Henry, Adamas Hanga bei Augusto Lima.

Tavaresas šį sezoną ACB pirmenybėse fiksuoja 11 taškų, 8,1 atkovoto kamuolio, 2,3 bloko ir 19,2 naudingumo balo statistiką.

Komentarai:
Nezinau, as gal visai idiotas, bet as nesuprantu, kaip sitas zaidejas renkasi tuos DPOY. Taip, jis geriausias Europos rim protectorius, bet jo pick and pop ir perimetro gynyba yra tragiska, daznai jis buna visiskas liability, kaip zaidejas, kuris taip daznai gali buti tavo silpna vieta ginantis gali buti DPOY, man nesvarbu ant kiek jis geras vienoje dimensijoje. Taip, jis geras baudos aikstelej, taciau nera Euroleagoje prastesnio pick and pop gynejo, visiska enigma gynyboje. Taip, jis pakeicia visa varzovu zaidima, bet ne tik del jo stiprybiu, bet lygiai taip pat ir del jo milzinisku silpnybiu toje aikstes puseje. Bet gal as klystu ir Tavares visgi yra naudingiausias, as pripazistu, kad daznai ziuriu i Europos zaidejus is NBA persektyvos, ir imesk Tavares i NBA, jis butu vienas prasciausiai besiginanciu zaideju neabejotinai. Mane visada daug labiau zavi zaidejai kaip Garuba, va ten tai DPOY vertas zaidejas, pries Larkin susikeisdavo, Larkin ne nemegindavo pries ji zaist, nulis silpnu vietu, tai ne taip kaip Tavares pries kuri jei pastatysi Sanli ar Dubljeviciu ir boom - miliojonas laisvu tritaskiu.
2021-05-11
+5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.