Nuotr.: AP-Scanpix
Nuotr. AP-Scanpix

Į NBA rudenį išvykęs Deividas Sirvydis visą sezoną laukė šios savaitės – per pastarąsias trejas rungtynes krepšininkas Detroito „Pistons“ klube ant parketo praleidžia po 21 minutę.

Deividas Sirvydis

Deividas  Sirvydis
Komanda: Detroit Pistons
Pozicija: SG
Amžius: 20
Ūgis: 204 cm
Svoris: 92 kg
Gimimo vieta: Vilnius, Lietuva

Ši lietuvio serija prasidėjo mače prieš Filadelfijos „76ers“, kuriame Sirvydis žaidė 24 minutes ir, įmetęs 8 taškus, pagerino asmeninį rezultatyvumo rekordą NBA. Taip pat puolėjas atkovojo 6 kamuolius.

„Buvo euforija, faktas. Pralaimėjome, bet gauti tą šansą... Nuostabu, visą gyvenimą dėl to dirbau, kad gaučiau šansą pažaisti NBA. Tikrai jaučiausi puikiai“, – „TV3 Sport“ žurnalistui Giedriui Vaitkevičiui apie įsimintiniausias rungtynes pasakojo Sirvydis.

„Pistons“ strategas Dwane'as Casey po rungtynių su „76ers“ Sirvydį įvardino sunkiausiai dirbančiu žaidėju komandoje, o pats lietuvis papasakojo savo dienotvarkę persikėlus už Atlanto.

„Visą dieną būnu salėje. Keliuosi 8 valandą, 10 valandą jau būnu salėje, kur pradžioje išmetu metimus, tada einu svorius pakilnoti, po to vėl seka arba metimai, arba žaidimas su jaunesniais žaidėjais. Tada pilna treniruotė ir po jos dar valandai pasilieku pamėtyti“, – apie savo rutiną pasakojo Sirvydis.

Nors 20-metis šį sezoną pasirodė ant parketo 19 kartų ir vidutiniškai per juos žaidė pusšeštos minutės, lietuvis svarsto, jog šį sezoną stipriai patobulėjo.

„Manau, nerealiai patobulėjau. Dabar aišku šansas tai įrodyti, bet šiaip – pridėjau daug svorio, pagerėjo metimas ir visi kiti krepšinio aspektai. Manau, jog patobulėjau tiek kaip krepšininkas, tiek kaip žmogus visapusiškai“, – kalbėjo 7 kilogramus per sezoną priaugęs Sirvydis.

Deividas Sirvydis

Deividas  Sirvydis
Deividas  Sirvydis
MIN: 5.99
PTS: 1.32 (31.43%)
REB: 1.47
AS: 0.26
ST: 0.11
BS: 0
TO: 0.21
GM: 19

Šis sezonas „Pistons“ nesėkmingas ir klubas su 20 pergalių ir 50 pralaimėjimų rikiuojasi paskutinėje vietoje. Vis dėlto lietuvis to nesureikšmina ir tikina, jog „Pistons“ ateitis šviesi.

„Mūsų rezultatas neatitinka mūsų krepšinio, kurį mes žaidžiame, tiesiog pritrūksta sėkmės. Esame labai talentinga komanda ir kaip treneris minėjo, nereikia atsipalaiduoti per likusias rungtynes, nes dabar statome čempionų komandą ateičiai“, – „TV3 Sport“ pasakojo lietuvis.

204 cm ūgio krepšininkas sezoną užbaigs gegužės 16-ąją, tačiau apie ilgą poilsį Sirvydis negalvoja ir tikisi pasirodyti NBA Vasaros lygoje.

„Apie vasarą per daug negalvoju, reikia pabaigti sezoną, bet pailsėsiu savaitę ir pradėsiu ruoštis kitam sezonui. Jei įvyks Vasaros lyga, joje reikia gerai pasirodyti ir tai būtų geras tramplinas kitiems metams. Svarbiausia įsitvirtinti“, – pokalbį baigė puolėjas.

Debiutiniame sezone Sirvydis per pusšeštos minutės pelno po 1,3 taško ir atkovoja po 1,5 kamuolio.

Komentarai:
Agas
Haiden tu lohas nusneki vabsie
2021-05-14
+7
Atsakyti
Žalgiris šalies klubas
žaidžia geriausioje lygoje, šaunuolis lietuvaitis, sėkmės Deividai.
2021-05-14
-7
Atsakyti
Sunku pasakyti ta jo patobulejima , vienas rungtynes zaidzia 20+ minuciu ir pelno 8 taskus , per kitas rungtynes zaidzia 20min. pelno 0 tasku ... Sakyciau sie metai tik apsiprasti , bet jeigu kitais metais rodys tokia statistika tai pasiklys G lygoje ir gris i Europa .
2021-05-14
+2
Atsakyti
Jonas
Toks Virginijus Praškevičius irgi nba nuvo nuvažiavęs irgi sakė nerealiai tobulėja, įdomu tik kiek jį prisimena
2021-05-14
-1
Atsakyti
ed
Nesuprantu jūsų žmogai... Vienas rašo kad jis nebuvo vertas NBA ? Tai kodėl jis ten yra ką ? Ne kiek vienam pavykstą į NBA patekti... Visi susirinkę moką tik palazdavot žmogų, kuris šiuo metu žaidžia N B A lygoje kartu su tokiom žvaigždėm kaip LeBron James ar Kevin Durant, jis gali netgi prieš juos žaisti, kai tuo tarpu čia susirinkę galite pasigirti kaip kieme prieš šeštoką trajaką imetei ??? Pasiek Sirvydžio lygį arba bent nuvyk į NBA rungtynes kaip žirovas, tada čia bambėk nesamones... Pistons atstovai, bei treneris jame mato kaip metiką, ties to jis ir dirbą, jis turi belenkokias galimybes treniruotis su aukščiausio lygio krepšinio specialistais, aukščiausio lygio treniravimo sistema ir kodėl jam to nedarius ??? Šaunuolis Deividas ir nežinau, bet manau kad jis įsitvirtins Pistons klube, bei kitą sezoną gaus tikrai daug daugiau laiko aikštelėje !!!
2021-05-14
+3
Atsakyti
Anonimas
Geriausias sezono highlightas buvo tada, kai apipiso ryta. :D
2021-05-14
-4
Atsakyti
jeigu 10 valanda pradeda dirbti, atsikeles 8, tai cia tikrai ne Mambos mentalitetas :D sunkiausiai dirbantis zaidejas komandoj :DDD ir is jo kalbu matosi, kad vietoj to, kad ateitu kenteti ir dirbti, jis atejo i nba paturistauti.
2021-05-14
+8
Atsakyti
Panzer
idomu bus jo rinktines stovykloj pamatyti labai klausimas ar pretenduos patekt i 12 zaideju bet kad i stovykla reik pakviesti jo tai faktas gali nustebinti..
2021-05-14
+8
Atsakyti
MVai
Patobulejo, dabar siautes :-)
2021-05-14
+1
Atsakyti
Is esmes
Gal ir patobulejo. Kad ir kokia silpna komanda dabar, bet varzovai tai stiprus, nba lygio. Pries juos zaisti tai ne kokiam eurocup
2021-05-13
+7
Atsakyti
Na, ok, jis nebuvo vertas NBA, ir gal niekada ten neisitvirtins, bet kai treniruojiesi ir zaidi toje lygoje, tu patobulesi, net jei ir tai nesimatys NBA aiksteleje. Pasiziurekit pvz. ir Viktor Khryapa ar Nando De Colo, NBA fanai gal pasakytu, kad jie niekuo nepatobulejo, bet kai jie grizo i zemesni Eurolygos lygi, tiesiog akivaizdziai matesi, kad Eurolygos krepsinis jiems suletejo, jie tiesiog genealiai galejo zaisti tame lygyje, ypac palyginus kur jie buvo pries isvykstant i NBA. Tai gal Sirvydis ir nebus NBA zaidejas, bet neatmesciau varianto, kad si patirtis pavers ji geru Europos krepsininku.
2021-05-13
-5
Atsakyti
nerealu
Kad nba komanda sugeba tureti rotacijoje vos 9 zaidejus, is kuriu 6 naujokai. Sirvydzio lygio +-
2021-05-13
-1
Atsakyti
abcdef
Nerealiai jis patobulejo sako :DD nu ok
2021-05-13
-11
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.