Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Vos tik prasidėjus atkrintamosioms, Lietuvos krepšinio lyga („Betsafe – LKL“) atsidūrė avarinėje situacijoje dėl Vilniaus „Ryto“ ir „Šiaulių“ ketvirtfinalio poros.

Pirmenybių klubai penktadienį kviečiami į skubų posėdį ieškoti išeities, informuoja „BasketNews.lt“ šaltiniai.

Šiaulių komandoje užfiksuotas COVID-19 atvejis neleido klubams pradėti serijos numatyta data – ketvirtadienį, o kada ji galėtų startuoti, nėra vieningo sprendimo.

Tinklalapio „BasketNews.lt“ žiniomis, „Šiauliai“ prašo ketvirtfinalio pradžią nukelti į gegužės 20-ąją. 

Nors Šiaulių ekipa apie nustatytą COVID-19 atvejį pranešė tik trečiadienį (gegužės 12-ąją), tinklalapio „BasketNews.lt“ šaltiniai tikina, kad komandos žaidėjui virusas buvo nustatytas gegužės 10-ąją.

Tądien Antano Sireikos kariauna Kėdainiuose uždarė reguliarųjį sezoną rungtynėmis su „Nevėžiu-Optibet“.

„Šiaulių“ klubo siūlymo tenkinimas ketvirtfinalį pradėti ketvirtadienį (gegužės 20-ąją) sugriautų LKL atkrintamųjų kalendorių, kuriame, remiantis tvarkaraščiu, ketvirtfinalio etapui buvo skirtos gegužės 12-18 dienos.

Tinklalapio „BasketNews.lt“ žiniomis, „Rytas“ nesutinka su Saulės miesto ekipos pageidavimu, mat tik pašėlusiu grafiku užbaigus reguliarųjį sezoną, atkrintamosiose jis būtų panašus ar netgi dar intensyvesnis. 

„Šiaulių“ noru pirmasis ketvirtfinalio mačas būtų žaidžiamas gegužės 20-ąją, antrasis – gegužės 22 d., o trečiasis, jeigu prireiktų, jau gegužės 23 d. 

Be to, potencialus šios poros varžovas (Panevėžio „Lietkabelis“ 1-0 pirmauja prieš Klaipėdos „Neptūną“) pusfinalio pradžios turėtų laukti 8-9 dienas (iki gegužės 24-25 d.), jeigu ketvirtfinalį laimėtų per dvejas rungtynes.

Spręsti neeilinės situacijos LKL klubai per nuotolį susės penktadienį 15 valandą. Tinklalapio „BasketNews.lt“ žiniomis, diskusijose tvirčiausiai turėtų skambėti atkrintamosiose varžybose kovojančių aštuonių klubų pozicijos.

Priimtu sprendimu bus sukurtas precedentas COVID-19 pandemijos fone vykstančioms LKL atkrintamosioms, t.y. kaip LKL turėtų pasielgti, jeigu infekcija bus aptikta kitose porose.

Pusfinalio etapas prieš sezoną buvo planuotas gegužės 18-28 d., o finalinės kovos – gegužės 31 d.–birželio 11 d. Šiose serijose bus žaidžiama iki trijų pergalių.

Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) nurodymu, nacionaliniai čempionatai privalo baigtis iki birželio 15 dienos – likus dviem savaitėms iki olimpinių atrankų. 

Lietuvos krepšinio federacija (LKF) jau birželio 18-ąją yra numačiusi pirmąjį draugišką mačą su Dominikos Respublika.

Komentarai:
x
visi palaiko Šiaulių komandos norą, bet problema yra Olimpiados atranka birželio gale , kai pusė rinktinės gaus mažiau poilsio , ar šiauliai prisiims atsakomybę?
2021-05-17
+3
Atsakyti
Pasiulymas. Eliminuoti abi komandas is sio sezono. Likos trys po ketvirtfinalio daro Final 3, Zalgiris automatiskai i finala, kitos dvi persimeta ir laimetojas eina linksminti zalgirio... :)))
2021-05-14
+7
Atsakyti
skirti
pergale rytui ir nebesvaigti
2021-05-14
-7
Atsakyti
o tai koki sprendima siulo rytas jei nesutinka su geguzes 20 diena? zaisti su korona uzkresta komanda ar uzskaityti jiem pergale serijoje 2:0?
2021-05-14
-2
Atsakyti
Nesuprantu
Vienas žaidėjas susirgo ir jau griūva visas čempionatas.Tai kam tie testai tada? Kitus žaidėjus pratestavai,kad ir prieš rungtynes ir pirmyn.Žadama įvesti žaliajį pasą,kurie pasiskiepyję,persirgę arba turitis neigiamą testą galėtų lankytis beveik visur,o čia vienoje komandoje negali susitvarkyti.Chimki Eurolygoje dėl koronos neteko ar ne šešių žaidėjų ir vistiek žaidė.Vienžo-daug triukšmo dėl nieko.
2021-05-14
-1
Atsakyti
lol
ok, tarkim veiksmas vyksta pora metu atgal: kazkuris zaidejas vakare uzvalge kebaba ir varzybu diena sedi ant porceliano. Nebutu jokiu svarstymu apie rungtyniu nukelima, cia zaidejo ir klubo problema kad taip nutiko. Kuo dabar kitokia situacija? Jeigu uzsikrete reiskia neplautom rankom nosi krapsto tai taip jam ir reikia
2021-05-14
+1
Atsakyti
Vycka.
Tai tas Rytas ir vežioja virusą. Koks skirtumas vistiek į finalą nepateks. Tegu nervus tausoja kitam zezonui. O jei pateks tai nuo Žalgirio gaus malkų.
2021-05-14
Atsakyti
Zemaitis
O tai be coronisto tipo negali žaisti
2021-05-14
-9
Atsakyti
Sefas
Rytas nesutinka,nejuokinkit,kai pas pacius vos nekekviena savaite buvo virusas ir buvo nukelinejamos rungtynes tada viskas buvo ok,o dabar matot kokie mes kruti,nesutinkam,apgailetini balvonai
2021-05-14
-4
Atsakyti
Kaunas
jei butu zalgiris ryto vietoje - tai lkl pripazintu, kad zalgiris patenka i kita etapa ir tiek
2021-05-14
-3
Atsakyti
Anonimas
Kokia dar avarine situacija, lol, arenose koncertai nevyksta tad galima nukelt rungtynes veliau, puse ju net netransliuoja per televizija, tad suderint su TV kanalais irgi nesunku. Kas dar jiem neaisku?
2021-05-14
Atsakyti
Anonimas
is oro puciamas burbalas
2021-05-14
-1
Atsakyti
Aha
visi zinojo, kad 4 ratai yra per daug didziausios pendemijos laikotarpiu. Visi, iskyrus pona Milasiu. Butu lyga protinga galejo tapati playoff daryti siais metais kaip Mindaugo taures formata, nu bet gi LKL
2021-05-14
Atsakyti
kam tas vargas
paleiskit viska o cempionai reguliaraus sezono nugaletojai
2021-05-14
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.