Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Aštuntoje reguliariojo sezono vietoje likę pasvaliečiai Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) sezoną užbaigė ne pačia skambiausia nata – devyniais pralaimėjimais iš eilės, po kurių treneris Gediminas Petrauskas prabilo apie artėjančias permainas.

Rungtynių žaidėjas
Joffrey  Lauvergne
EFF
23
Joffrey Lauvergne
Taškai 12
Taiklumas 5-5
Atkovoti kamuoliai 9
Rezultatyvūs perdavimai 2

Petrausko auklėtiniai pergalės skonio neragavo lygiai mėnesį, o šiandien savo žygį užbaigė LKL ketvirtfinalyje antrą kartą paeiliui nusileisdami Kauno „Žalgiriui“ (81:100).

Nepaisant pralaimėtos serijos, „Pieno žvaigždžių“ strategas Petrauskas džiaugėsi savo auklėtinių kova, tačiau pripažino – šis sezonas nuvylė.

„Kas man maloniausia, kad ir kas bebūtų, mano žaidėjai išėjo į aikštelę ir kovojo. Sezonas prastas, tai yra nusivylimas, – atviravo treneris. – Nereikia bijoti to žodžio, čia ne kažkoks stebuklas, kad mes aštunti. Blogas sezono finišas lėmė, kad likome aštuntoje vietoje, bet ketvirtfinalio rungtynės tiek čia, tiek Kaune, kalbant ne apie rezultatą, buvo malonios. Žaidėjai griuvo ant kamuolio, nors ir suprasdami, kad tai yra misija neįmanoma, atidavė visą save. Toks buvo prašymas ir tai jie įvykdė. Iš tos pusės džiaugiamės.“

– Kaip bandėte reanimuoti komandą, kuomet balandžio mėnesį prasidėjo pralaimėjimai?
– Visokių buvo veiksmų, ir piktų, ir gražių. Daug mes kalbame apie tą sezono galą, bet niekada neminėjau Danielio Amigo trūkumo. Mes turėjome tikrą vieną centrą, nes Paulius Petrilevičius buvo tas žmogus, kuris žaidė per dvi pozicijas – centro ir sunkiojo krašto. Amigo buvo tas kūnas, prieš kurį baudos aikštelėje varžovams nebuvo lengva dominuoti. Visiems buvo sunku tiek nugara žaidžiant, tiek kamuolius imant, nors Amigo nepasižymėjo kaip žmogus, kuris ima daug kamuolių, bet jį permesti yra gerokai sunkiau.

Paulius yra mažesnis, greitesnis vidurio puolėjas, kuris turi savo privalumų ir mes norėjome turėti du skirtingų tipų didelius žmones. Iškritus Danieliui, Edgarą Želionį pastūmėme į penktąją poziciją, kuriam joje žaisti yra sunkiau ir taip gavosi. Padaryta daug mano klaidų ir nenoriu išsiplėsti ties smulkmenomis, bet nesulipdžiau komandos, kaip turėjo būti. Neatėjome į formą, reikia priežastis išsiaiškinti. Kai ką suprantame, galvojame, ką reikėjo padaryti kitaip. Ką tu bedarytum, atrodo, jog kartais viskas krenta iš rankų ir tokie atsitiktinumai, kaip danties nuskilimas Branko Mirkovičiui, muša iš vėžių.

– Kas, jūsų nuomone, padarė didžiausią progresą sezono metu?
– Apie pozityvą sunku dabar kalbėti, sunku įžvelgti, bet tikrai norėčiau. Man pozityvas yra šios dienos rungtynės, o kalbant individualiai, kiekvienas rungtynes sužaisdavo vis kiti žaidėjai ir mes niekaip neatradome, kodėl vieną mačą geriau sužaidžia mažiukai, o kitą – dideli. Sunku buvo suprasti, kaip mes to ritmo negalime pagauti. Čia akmuo į mano daržą.

– Gediminas Petrauskas ir Pasvalio „Pieno žvaigždės“. Ar tai yra geras derinys kitam sezonui?
– Nemanau, aš manau, kad ši istorija turi turėti pabaigą. Aš manau, kad mes pakalbėsime apie tai. Tai buvo mano ketveri metai Pasvalyje, buvo gerų sezonų, buvo prastesnių. Noriu nuo savęs padėkoti Pasvalio savivaldybei, merui Gintautui Gegužinskui už paramą, palaikymą, taip seimo nariui Antanui Matului. Jaučiame jų gerą ranką, palaikymą. Taip pat noriu padėkoti visiems rėmėjams ir direktoriui už pasitikėjimą. Turime neblogas sąlygas ir galima čia nemažai išspausti. Aišku, yra dalykų, kurių tu negali perlipti, bet sąlygos darbui čia yra sudarytos puikios, atmosfera tarp valdžios ir trenerių štabo tikrai gera. Ir pasipykstame, ir padraugaujame, kaip ir visur turbūt. Kažkokių nuoskaudų nėra, išskyrus tai, kad rezultatas šiemet yra toks, koks yra.

Komentarai:
Smushas
Prienams remejo naujo reiks, tai va variantas treneris+remejas. :D
2021-05-16
-2
Atsakyti
Turejo daug laiko parodyti ka gali,laikas vieta uzleist kitam treneriui ir taip LKL treneriui maza rokiruote noris naujo veido Lietuvos krepsinyje.
2021-05-16
-6
Atsakyti
Amen
Gerai! Pagaliau. Ir dink is krepsinio pasaulioPer tave ir tavo teva kiti treneriai negali atsiskleisti. Zinok jei pasitrauksi, tai padarysi labai gera darba ir sazine issivalys. O kazkas tau uz tai padekos.
2021-05-15
Atsakyti
Ekspertas
Kazkaip galvoju, kad kitais metais pasvalys bus top 4.
2021-05-15
-1
Atsakyti
Pieno zvaigzdes
Nuva Petrauskas pats pripazista sau akmuo i darza jau 4 metai Laikas keist Aplinka
2021-05-15
+2
Atsakyti
Karteris
Gaila
2021-05-15
-6
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Pasvalio Pieno žvaigždės
Kauno Žalgiris
43%
26/61
Metimai iš žaidimo
60%
36/60
27
Atkovoti kamuoliai
37
21
Rezultatyvūs perdavimai
17
5
Perimti kamuoliai
10
69
Naudingumas
123
52%
14/27
Dvitaškiai
78%
25/32

Rungtynių žaidėjai

Jahenns  Manigat
23 PTS
8/14 FG
2/4 FT
Nigel  Hayes
23 PTS
7/12 FG
6/9 FT
Paulius  Petrilevičius
6 REB
3 DREB
3 OREB
Joffrey  Lauvergne
9 REB
3 DREB
6 OREB
Yannick  Franke
7 AS
1 TO
29 MIN
Thomas  Walkup
6 AS
3 TO
21 MIN
Arvydas  Šikšnius
20 EFF
50% 2P%
40% 3P%
Joffrey  Lauvergne
23 EFF
100% 2P%
- 3P%