Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS

Kuklų biudžetą turėjęs Prienų „CBet“ klubas 2020-2021 metų sezoną užbaigė Lietuvos krepšinio lygos ketvirtfinalio etape, o komandos vyriausiasis treneris Mantas Šernius savo ekipai dėl rezultato skyrė aukščiausią įvertinimą.

Fotogalerija

Prieniškiai reguliariajame sezone užėmė penktąją vietą, tačiau ketvirtfinalyje 0-2 krito prieš Utenos „Juventus“, kuriai šį sezoną pralaimėjo visus šešis sykius.

Antrose rungtynėse prieniškiai vertėsi ne tik be Tomo Dirbeu, bet ir be savo vedlio Manu Lecomte, kuris prieš rungtynes susirgo.

„Pagal žaidimą, manau, kad septyni su pliusu, pagal rezultatą – dešimt su pliusu, – komandos sezoną vertino Šernius. – Kaip krepšininkai galėjome dar daugiau išspausti iš savęs. Ir aš kaip treneris galėjau iš žaidėjų išspausti. Rezultatas puikus, o pagal žaidimą – septyni su pliusu.“

„CBet“ antrąsias ketvirtfinalio rungtynes namuose pralaimėjo 80:87, nors likus 100 sekundžių atsiliko tik trimis taškais.

„Toks yra mūsų komandos veidas, – apie paskutines rungtynes sakė Šernius. – Su tokiu veidu galėjome pasiekti penktąją vietą, tiktai taip mes galime tobulėti. Daugumai šių vyrukų tai yra pirmosios atkrintamosios varžybos. Suskaičiavome, kad 95 proc. žaidėjų tai buvo pirmosios normalios atkrintamosios varžybos. Tikrai daug patirties. Reikia pasveikinti „Juventus“, jie to nusipelnė, mus šį sezoną įveikė šešis kartus. Tam yra priežasčių, bet tik padėkosiu savo vyrams, jie yra šaunuoliai. Tikrai gražiai dirbome ir nemažai išmokome.“

Trenerių komentarai:

Šernius taip pat atskleidė, kad su Prienų komanda jau kalbėjosi dėl bendradarbiavimo pratęsimo.

Rungtynių žaidėjas
Žygimantas  Skučas
EFF
20
Žygimantas Skučas
Taškai 7
Taiklumas 3-7
Atkovoti kamuoliai 13
Rezultatyvūs perdavimai 4

„Neturiu nė vieno pasiūlymo, išskyrus Prienų. Su klubo vadovais jau kalbėjome, turime viziją, yra pasirašytos sutartys su jaunimu. Manau, kad neprašovėme, jie atidirbo. Vėl iš naujo reikės sėsti už stalo, dėlioti šaškes, žiūrėti, kas yra rinkoje. Visų pirma, koks bus biudžetas. Dar neturiu žodinio susitarimo, tiesiog pasikalbėjome kas bus, jeigu bus“, – sakė Šernius.

Tuo metu „Juventus“ vairininkas Žydrūnas Urbonas džiaugėsi, kad jo vadovaujama ekipa pasiekė LKL geriausiųjų ketveriukę.

Paskutines rungtynes uteniškiai laimėjo ne tik be šį sezoną nebežaisiančio Vaido Kariniausko, bet ir be Martyno Gecevičiaus bei Igno Vaitkaus.

„Smagu laimėti, smagu, nes praėjome šitokį kelią. Vienas sudėtingiausių sezonų, – spaudos konferencijoje kalbėjo Urbonas. – Buvo ir COVID-19 viruso bangos, jos mūsų bortą daužė labai rimtai. Turėjome krūvą traumų, šiandien atvažiavome be trijų žmonių, skaičiavome, kad atvažiavome be 70 taškų. Sakome, kas šiandien kompensuos? Smagiausia, kad mes nė karto nesugriuvome kaip komanda. Mes išliekame komanda, nesvarbu, kiek traumuotų, kiek negali žaisti.

Žaidžiame savo braižu, darome tai, ką suprantame, o tai yra smagu. Šiandien komanda kompensavo tai, kad nebuvo Igno Vaitkaus. Vytautas Šulskis tikrai žaidė puikias rungtynes, Vaidas Čepukaitis pasistiebė. Tikrai smagu dėl vyrų, aš jiems esu be galo dėkingas už visą šį nelengvą kelią link išsvajoto finalo ketverto. Apie jį svajojome prieš sezoną.“

Pusfinalyje „Juventus“ susitiks su reguliariojo sezono nugalėtoju Kauno „Žalgiriu“.

„Niekada neini žaisti tam, kad Kaune turėtum gerą laiką. Mes tikrai to nedarysime, važiuosime ir žaisime savo krepšinį, matysime, kaip mums seksis. Mes esame kovotojai, mes išlikome komanda, kad ir kas mus talžė, ir dabar rodysime charakterį. Vien taktika ir technika tu čia nieko nepaimsi“, – į pusfinalį žvelgė Urbonas.

Rungtynių apžvalga:

Komentarai:
Darko
matosi, kad mažvaikiai rašinėja. su tokiu biudžetu iki 5 vietos pakilt ir dar priešintis ketvirtfinalyje. Čia absoliutus dešimtukas ir pagyrimas komandai.
2021-05-16
+3
Atsakyti
Aha
dešimt su pyst nepaėjo!Rukyk Šerniau...duok dieve 6 su pliusu
2021-05-15
-3
Atsakyti
Oi
nu gi ištvatino Juvė geriausią trenerį 6-0 ir kas dabar?
2021-05-15
Atsakyti
Anonimas
Ne per drasiai apie sekanti sezona?
2021-05-15
-8
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Prienų CBet
Utenos Juventus
44%
27/62
Metimai iš žaidimo
47%
34/72
33
Atkovoti kamuoliai
50
18
Rezultatyvūs perdavimai
18
7
Perimti kamuoliai
8
67%
18/27
Baudų metimai
52%
11/21
21
Pražangos
22

Rungtynių žaidėjai

Mindaugas  Sušinskas
17 PTS
6/12 FG
3/3 FT
Vytautas  Šulskis
22 PTS
8/16 FG
1/2 FT
Einaras  Tubutis
10 REB
7 DREB
3 OREB
Žygimantas  Skučas
13 REB
9 DREB
4 OREB
Mindaugas  Sušinskas
5 AS
0 TO
37 MIN
Utenos Juventus
Keli žaidėjai
4 AS
Mindaugas  Sušinskas
23 EFF
50% 2P%
50% 3P%
Žygimantas  Skučas
20 EFF
75% 2P%
0% 3P%