Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Kauno „Žalgiris“ Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) ketvirtfinalio serijoje sulaukė Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ pasipriešinimo, tačiau pasiėmė 2 pergales bei žengė į pusfinalį, kur surems ginklus su Utenos „Juventus“ krepšininkais.

Rungtynių žaidėjas
Joffrey  Lauvergne
EFF
23
Joffrey Lauvergne
Taškai 12
Taiklumas 5-5
Atkovoti kamuoliai 9
Rezultatyvūs perdavimai 2

Po antrosios pergalės prieš pasvaliečius (100:81) Kauno ekipos strategas Martinas Schilleris gyrė varžovus už parodytą kovą.

„Pergalės priežastis buvo parodytas didesnis intensyvumas antroje rungtynių pusėje, kurioje mes perėmėme rungtynių kontrolę. Noriu pasveikinti Pasvalio ekipą su puikiu sezonu, jie pateko į atkrintamąsias. Šį sezoną prieš juos žaidėme 8 kartus, nėra lengva pasiruošti prieš tą pačią komandą tiek daug kartų. Prispaudėme juos į kampą tiek Karaliaus Mindaugo taurėje (KMT), tiek LKL ketvirtfinalyje ir jie padarė gerą darbą, prieš juos nebuvo lengva žaisti. Varžovai labai gerai sužaidė be vieno iš savo lyderių Branko Mirkovičiaus, kompensavo jo netektį širdimi ir siela“, – mintimis dalijosi strategas.

Paklaustas, ar jį nustebino priešininkų 9 pataikyti tritaškiai pirmoje mačo pusėje ir pademonstruotas Pasvalio klubo agresyvumas, Schilleris turėjo dvejopą atsakymą.

„Tritaškių gausa manęs nenustebino, tačiau mes tinkamai prie to neprisitaikėme. Tai nebuvo gerai. Kas mane nustebino, tai jų agresyvumas. Prieš mus taip, kaip šiandien, jie niekada nesigynė. Atsakymas būtų taip ir ne“, – pasisakė treneris.

Ketvirtfinalio serijoje ant parketo nė sekundės nepasirodė jaunasis „Žalgirio“ aukštaūgis Marekas Blaževičius. Po mačo Schilleris buvo paklaustas, kodėl nepasinaudojo savo centro paslaugomis.

„Profesionaliame krepšinyje mes varijuojame kur kas didesne sudėtimi nei daugelis komandų. Jeigu žiūrėtume į Eurolygą, ten verčiamasi 8-9 žaidėjais, jeigu žiūrėtume į LKL, čia treneriai panaudoja 7-8 krepšininkus. Statistiškai, geriausia yra verstis 8 žmonių rotacija, tačiau tokiame ilgame sezone tai neveikia, tai yra neįmanoma. Tu negali rotuoti 12 žaidėjų, tai išima kitus iš ritmo“, – situaciją komentavo strategas.

Paskutinis spaudos konferencijoje užduotas klausimas buvo apie būsimus varžovus, tačiau Schilleris atsakė, jog dar į šį etapą nespėjo pasižiūrėti rimčiau ir pareiškė nepasitenkinimą nukelta pusfinalių data, kurie prasidės po 9 dienų – gegužės 24-ąją.

„Labai nemalonu, jog turėsime ilgą pertrauką. Įtraukiant visus, čia yra didžiulė dilema, bet mes nieko negalime padaryti. Dar pažiūrėsime, turime sulaukti serijos pradžios“, – situaciją trumpai pakomentavo Schilleris.

Pavėlintą pusfinalių datą lėmė „Šiaulių“ komandos prašymas vėliau pradėti savo ketvirtfinalio seriją su Vilniaus „Rytu“, nes Saulės miesto klube užfiksuotas koronaviruso atvejis, kurį lyga patenkino – 9 iš 12 valdybos narių balsavo už.

Tinklalapio „BasketNews.lt“ žiniomis, Vilniaus „Ryto“, Kauno „Žalgirio“ ir Panevėžio „Lietkabelio“ atstovai siūlė, jog šiauliečiai verstųsi turimais penkiais sveikais žaidėjais, o tris krepšininkus integruotų iš jaunimo piramidės. Jei to padaryti nepavyktų, šie trys klubai siūlė Saulės miesto komandai skirti techninį pralaimėjimą.

Komentarai:
ne vietoj čia tas atidėjimas, bet iš kitos pusės, tur būt, norėta suteikti Šiauliams šansą, bet tai tik šansas, kuriuo niekas, manau, netiki. Žodžiu, pratęstas sezonas ir tiek.
2021-05-16
+6
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Pasvalio Pieno žvaigždės
Kauno Žalgiris
43%
26/61
Metimai iš žaidimo
60%
36/60
27
Atkovoti kamuoliai
37
21
Rezultatyvūs perdavimai
17
5
Perimti kamuoliai
10
52%
14/27
Dvitaškiai
78%
25/32
25
Pražangos
20

Rungtynių žaidėjai

Jahenns  Manigat
23 PTS
8/14 FG
2/4 FT
Nigel  Hayes
23 PTS
7/12 FG
6/9 FT
Paulius  Petrilevičius
6 REB
3 DREB
3 OREB
Joffrey  Lauvergne
9 REB
3 DREB
6 OREB
Yannick  Franke
7 AS
1 TO
29 MIN
Thomas  Walkup
6 AS
3 TO
21 MIN
Arvydas  Šikšnius
20 EFF
50% 2P%
40% 3P%
Joffrey  Lauvergne
23 EFF
100% 2P%
- 3P%