Nuotr.: M.Baranauskas
Nuotr. M.Baranauskas

Klaipėdos apygardos prokuratūroje baigtas ikiteisminis tyrimas dėl vieno Tauragės miesto krepšinio klubo žaidėjo, manipuliavusio sporto varžybomis, skelbia tinklalapis prokuraturos.lt.

Ikiteisminį tyrimą atliko Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai, o jam vadovavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Vaida Pužauskienė.

Tyrimo duomenimis, krepšininkas, veikdamas per kitą asmenį, atliko piniginius statymus lažybų bendrovėje už tai, kad jo komanda pralaimės rungtynes. Siekdamas gauti numatytą atlygį už atliktus statymus, sportininkas nuo 2019 metų lapkričio iki 2020 metų kovo tyčia žaidė taip, jog priešininkų komandos išsiveržtų į priekį ir rungtynes laimėtų.

Nevykdydamas trenerio nurodymų, nutraukdamas puolimo derinius bei vengdamas metimų vyras per keturis mėnesius nulėmė aštuonis savo komandos pralaimėjimus.

Prokuroro sprendimu, remiantis tuo, kad tai yra privatus asmuo, jo tapatybė atskleista nebuvo.

Tai pirmasis atvejis, kai Lietuvoje žaidęs krepšininkas buvo pripažintas manipuliavęs rezultatais.

Tinklalapio „BasketNews.lt“ žiniomis, rytoj (antradienį) Lietuvos krepšinio federacijos Vykdomasis komitetas spręs klausimą, kaip elgtis su nusižengusiu krepšininku.

Prokurorė Pužauskienė remdamasi tuo, kad sportininkas savo kaltę visiškai pripažino ir nuoširdžiai gailisi, nusikalstamą veiką padarė pirmą kartą, o pagrindo manyti, kad ateityje jis darys naujus nusikaltimus nėra, priėmė nutarimą atleisti krepšininką nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą.

Šį prokurorės nutarimą patvirtino ikiteisminio tyrimo teisėjas. Laidavimas be užstato jam skirtas vieneriems metams ir šešiems mėnesiams. Vyrui taip pat paskirta baudžiamojo poveikio priemonė – 1500 eurų dydžio įmoka į nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą.

Tauragės komandoje 2019-2020 m. sezone žaidė Ernestas Serkevičius, Deividas Laucius, Liudas Valantinas, Rokas Bendikas, Tadas Sebežiovas, Andrius Aleksandrovas, Arminas Bergaudas, Oskaras Pleikys, Karolis Babkauskas, Deividas Keburys, Tautvydas Žioba (sužaidė trejas rungtynes), Valerijus Anisimovas bei Justinas Bardauskas. Ekipai taip pat atstovavo, bet joje sezono neužbaigė Rokas Narkevičius bei Rytis Biliartas.

Komentarai:
ponas
Kaip gali vienas zmogus nulemti KOMANDINIO 5 Zaideju varzybu baigti? Tai jeigu jis suda male kodel treneris jo nekeite? Zodziu nesamoniu nesamone..tegul zaidejas kreipiasi atgal i teisma..1 zaidejas negali nulemti tokiu dalyku!!
2021-05-17
+6
Atsakyti
A
tik reikejo bemt parasyt, kad cia nebeegzistuojancio klubo zaidejas. maziau zinantys painioja su dabrtiniu taurages klubu..
2021-05-17
+1
Atsakyti
alioalio
nuo kada cia toks slaptumas ir neviesinamas zaidejas?
2021-05-17
-1
Atsakyti
jei losimu patronas Narkevicius buvo prie komandos- nenuostabu
2021-05-17
+2
Atsakyti
X
Deividas Keburys plius didzioji komandos dalis! Absoliutus dugnas zaisti pries komanda, kuri moka tau atlyginima!
2021-05-17
Atsakyti
Jo jo
komandos draugai policininkai:D
2021-05-17
-2
Atsakyti
Yaya
biliartas, aleksendrovas arba serke
2021-05-17
Atsakyti
Valdas
Oi Ryti Ryti :)
2021-05-17
-1
Atsakyti
Jonis
aferos😃😃
2021-05-17
-5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.