Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Lietuvos krepšinio trenerių asociacijos (LKTrA) į LKF prezidento rinkimus iškeltas Vydas Gedvilas pristatė save ir suburtą komandą.

„Normaliai vertinu girdimus kandidatus, bet čia, kaip ir sporte – gali būti labai geras, bet pralaimėti, – apie savo galimybes rinkimuose kalbėjo Gedvilas. – Žmonės balsuos slaptu balsavime. Noriu pasakyti, kad iš trenerių asociacijos tikrai turiu didelį palaikymą. Kitas dalykas – daug kur yra mano auklėtinių, gal kai kurie palaikys savo dėstytoją (juokiasi), kai kurie gal ir nepalaikys.

Sunku dabar pasakyti, bet mes einame per pozityvą. Vienas nieko nepadaryčiau ir buvo ilgi pokalbiai, kad sudarytume komandą, visur yra profesionalai.“

62-ejų Europos moterų krepšinio čempionas naujam gyvenimo iššūkiui prikalbino Mindaugą Balčiūną, kuris jau yra sukaupęs darbo LKF organizacijoje patirties – generalinio sekretoriaus pareigas ėjo 2007-2013 metais.

Gedvilo komandos projekte Balčiūnui numatyta „Organizacijos vystymo“ atsakomybė.

Rūtenis Paulauskas būtų atsakingas už „Trenerių programų inovacijas“, Petrui Tutliui paskirtos LKF komercijos globalizavimo pareigybės.

Prie kandidato į LKF prezidentus sutiko prisijungti ir Lietuvos moterų rinktinės ilgametė kapitonė Gintarė Petronytė. 32-ejų panevėžietė rungtyniauja užsienyje, o jai numatoma pareigybė – „Merginų krepšinio plėtra“.

Komandoje – ir olimpinis čempionas Valdemaras Chomičius. Lietuvos legenda būtų atsakingas už „Pokarjerinę integraciją“.

Likę atskleisti nariai – Lietuvos sporto universiteto profesorius Albertas Skurvydas, kuris būtų atsakingas už sporto mokslo sklaidą, ir Ilja Laursas. Pastarasis užimtų investavimo programų konsultanto pareigas.

Gedvilas užsiminė, jog dėl galimybės dirbti kartu buvo kalbėtasi su Denverio „Nuggets“ klube dirbančiu Martynu Pociumi ir Rimantu Kaukėnu, bet kol kas nėra susitarta.

Pasak kandidato, Kaukėnas bent jau kol kas netrykšta noru kelti savęs į LKF prezidento postą ir dėmesį skiria labdaringai veiklai.

„Buvau vienas iš iniciatorių, jog Rimantą reikėtų palaikyti prezidento rinkimuose, ir mes laukėme jo atsakymo, – komentavo Gedvilas. – Mačiau, jog jis turi didelį potencialą, daro gerus darbus. Rimantui sakiau, jeigu būsiu reikalingas, dirbsiu federacijoje. Jį palaikiau, daug kartų buvome susitikę, bet Rimantas priėmė sprendimą dirbti su fondu, turi kitų reikalų. 

Mes pakviesime Rimantą, jeigu jis tik norės prisijungti prie komandos. Galbūt tai tik laiko klausimas ir jis kandidatuos sukaupęs dar daugiau gyvenimiškos patirties.“

Pociaus galimybes prisijungti riboja darbiniai įsipareigojimai.

Gedvilo rinkiminėje kompanijoje numatytos keturios vystymo kryptys:

  • Sportinė (modernių treniravimo programų kūrimas ir taikymas);
  • Institucinė (LKF valdymo decentralizacija ir narių autonomiškumas);
  • Komercinė (Lietuvos krepšinio ženklo globalizavimas ir komercializavimas);
  • Socialinė (Socialinės programos LKF bendruomenės nariams).

LKF prezidento rinkimai vyks rugsėjo 7 dieną. Asociacijos nariai savo kandidatus gali pateikti iki liepos 23-osios.

Arvydas Sabonis prezidento pareigas eina nuo 2011 metų, kai pakeitė maksimaliai – dvi kadencijas – dirbusį Vladą Garastą. Sabonio antroji kadencija metams buvo pratęsta dėl nukeltų olimpinių žaidynių – jis darbus baigs po Tokijo olimpiados.

Anksčiau buvo skelbta, jog į LKF prezidento poziciją taip pat kandidatuos Robertas Javtokas ir Ramūnas Butautas.

Komentarai:
Bosas
geriausias variantas butu Javtokas, o sitas populistas nelabai. Pristate tikslus, bet jokiu argumentu kaip juos igyvendins. 🤔😂🤣🤔
2021-05-22
-2
Atsakyti
I valdyma reikia ne krepsiniku ir politiku
o efektyviu menedzeriu su vizijomis, kurie paskelbia ko sieks ir paskui atsiskato kiek % pavyko igyvendinti.
2021-05-21
+2
Atsakyti
i krepsinio posta reikia statyti su KREPSINIU bendraujanciais zmonemis, o ne pseudo politikais. nejaugi nepasimokom is uzsienio valstybiu, kaip blogai yra politika sporte???
2021-05-21
-2
Atsakyti
Anonimas
Labai prasta sitaucija su Lietuvos krepsiniu jeigu turime rinktis is politiko, Sabonio chebros, Javtoko ir kitu nelabai patikimu tipu.
2021-05-21
-3
Atsakyti
Arvis
Politine prostitute uzsimane krepsinio sosto .Javtokas 10 kartu geriau
2021-05-21
+4
Atsakyti
su visa pagarba
tikrai ne ne ne)))
2021-05-21
-1
Atsakyti
Fedaracijose tiek LKF tiek LFF viskas pastovu
Apie efektyvuma, zmoniu, kurie nusimano apie siuolaikini valdyma, inovacijas, vizijas, dar ilgai kalbos nebus. Sukasi tik savas raudonskuriu ratas.
2021-05-21
-5
Atsakyti
rope
O nors vienas žodis yra apie komunikaciją? Apie tą dalyką, kuris šiuo metu yra nuostabiai apgailėtinas. Nėra, tai vadinas tas pats šudas, tik kitoj rankoj :)
2021-05-21
+2
Atsakyti
Anonimas
Sireika Rinktines treneris
2021-05-21
Atsakyti
Prie
Balčiūno rinktinės ir federacija išgyveno aukso amžių, o Špokas ir co viską nuvarė į dugną ir krepšinio namus statė.
2021-05-21
-1
Atsakyti
atrodo visai idomiai tiek komanda, tiek ir veiklos vystymo perapektyva. o ka isreklamuotas japtokas? kur jo programa?
2021-05-21
Atsakyti
Ano
Bet kas tik ne Butautas. Nes anas nieko nekeis. Sabonio šaika paliks ir toliau garmėsime i dugną.
2021-05-21
+7
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.